Samsung vervangt mobiele designbaas, mogelijk voor een frisse wind?

Nee, Samsung had geen verrijdbare baas die zorgvuldig was vormgegeven. Wél heeft het Zuid-Koreaanse concern natuurlijk iemand die de leiding heeft over haar team met ontwerpers van mobiele apparaten. De vorige – Chang Dong-hoon – heeft nu het veld moeten ruimen voor Lee Min-hyouk. Signaleren we hier een frisse wind?

lee-min-hyouk-samsung-chef-design Samsung vervangt mobiele designbaas, mogelijk voor een frisse wind?

Lee Min-hyouk, de nieuwe voortrekker van Samsung’s designteam

Design en Samsung – de relatie tussen deze beide thema’s blijft moeizaam. Zo bleek wel weer na de release van de Galaxy S5, een toestel dat veel lof oogstte voor bijna álle eigenschappen. Op het design na. Samsung’s pragmatische benadering van de vormgeving blijft veel reviewers, en sommige consumenten, een doorn in het oog. En dus lijkt een nieuwe chef voor het designteam geen onlogische beslissing, ookal heeft Samsung zelf zich onthouden van commentaar of toelichting.

Toch is het maar de vraag of Lee Min-hyouk voor een compleet nieuwe koers zal zorgen. Min-hyouk is al deel van het designteam sinds de allereerste Galaxy S, en tot voor kort de vicepresident van de afdeling.

Maar in ieder geval rommelt er iets. Ook al is deze vervanging an sich geen voorteken van grote veranderingen, achter de schermen zijn de Zuid-Koreanen bezig de zaken anders aan te pakken, dat moge duidelijk zijn.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee