Nieuwe smartwatch met sim-kaart slot krijgt een naam – Gear Solo?

Een kleine maand geleden wist een vogeltje ons te vertellen dat Samsung mogelijk bezig zou zijn met het ontwikkelen van een nieuwe smartwatch met een sim-kaart slot. Hetzelfde vogeltje weet nu te te melden dat Samsung inderdaad bezig is met de ontwikkeling van een Gear model waarmee je ook kunt bellen. Het toestel zou binnen nu en een aantal weken zelfs al op de Koreaanse markt moeten verschijnen onder de naam Gear Solo.

20140407000858_0 Nieuwe smartwatch met sim-kaart slot krijgt een naam - Gear Solo?

Het feit dat Samsung nog niet zo lang geleden een aantal patenten heeft aangevraagd waar ook de naam Gear Solo in wordt genoemd wijst erop dat we hier te maken hebben met legitieme geruchten. Het is niet duidelijk of de Gear Solo exclusief in Korea beschikbaar zal zijn, maar de bronnen sluiten de mogelijkheid voor wereldwijde verkoop niet uit. De nieuwe smartwatch van Samsung zal via SK Telecom worden gelanceerd, dit betekent dat de eerste oplage waarschijnlijk niet in het buitenland zal werken maar wellicht dat een paar knappe koppen het apparaatje weten te unlocken (voor zover dat mogelijk is met een smartwatch) voor gebruik buiten Korea.

De Gear Solo zal worden uitgerust met een USIM module waarmee je kunt bellen, gebeld kunt worden en berichten (je weet wel, die ouderwetse SMS’ jes..) kunt versturen via een normale sim-kaart die ook in je telefoon zit. Wat betreft de specificateis van het apparaatje is nog niks bekend, maar we zijn in ieder geval benieuwd hoe Samsung het batterij probleem op gaat lossen. Een smartwatch waarmee je niet alleen apps kan gebruiken maar ook mee kunt bellen en SMS’en zal geen pretje zijn voor de kleine batterij in het toestel.

(bron | via)

Galaxy deal tips

Praat mee