Samsung Galaxy S3 Slim: eerst Brazilië, later de wereld?

Zonder enige eerdere aankondiging was hij er opeens: een nieuwe variant van de o-zo-populaire Samsung Galaxy S3, de Galaxy S3 Slim – een soort budget variant van het toestel, waarbij we natuurlijk moeten opmerken dat de Galaxy S3 zelfs inmiddels ook amper nog duur te noemen is. Wat komt ‘ie dan doen, die Galaxy S3 Slim?

samsung-galaxy-s3-slim-11 Samsung Galaxy S3 Slim: eerst Brazilië, later de wereld?

Duidelijk is dat de Galaxy S3 Slim gelanceerd werd in Brazilië, waardoor het duidelijk lijkt waarom Samsung nú nog een budget versie van de S3 zelf op de markt brengt. De Braziliaanse markt biedt nu eenmaal een stuk meer ruimte voor nóg een budget smartphone.

De Galaxy S3 Slim is voorzien van een 4,5 inch scherm met een qHD resolutie van 960 bij 540 pixels. De processor is een quadcore chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz, en als camera doet een vijf megapixel model. Op het toestel is acht gigabyte opslagruimte aanwezig, terwijl de software zijn werk doet met 1 GB werkgeheugen. Het toestel draait voor nu op Android versie 4.2, wat het budget karakter van het toestel nog eens dik onderstreept.

samsung-galaxy-s3-slim-2 Samsung Galaxy S3 Slim: eerst Brazilië, later de wereld?

Dus. De vraag of deze Galaxy S3 variant ook vroeg of laat in ons land zal worden uitgebracht kunnen we hooguit twijfelend beantwoorden. Het zou niet de eerste Galaxy zijn die voornamelijk op het Zuid-Amerikaanse continent gericht is – maar het zou ook niemand verbazen als het toestel daadwerkelijk ook elders ter wereld gelanceerd wordt. Echter, voor het zover is lijkt ons de Galaxy S3 zelf een prima keuze, en als je die ook nu nog te duur vindt is er altijd nog de Galaxy Ace 3, of een nieuwe Galaxy Core variant. Alleen voor een erg aantrekkelijke prijs kan de Galaxy S3 Slim op termijn een interessant toestel zijn.

Hoedanook, Samsung is kennelijk nog niet klaar met de Galaxy S3 lijn. En of de S3 Slim nu ooit naar Nederland komt of niet, het zou ons niet verbazen als er in de loop van dit jaar ook hier nog één of andere S3 variant zal opduiken.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee