Samsung Galaxy Note 3 Neo officieel

Het hing al even in de lucht, en nu is hij dan eindelijk officieel: de Samsung Galaxy Note 3 Neo, een kruisbestuiving tussen de Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 2 – met een gloednieuw type processor.

samsung-galaxy-note-3-neo-pers-3 Samsung Galaxy Note 3 Neo officieel

De Galaxy Note 3 Neo heeft veel overeenkomsten met de Note 2: een 5,5 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een acht megapixel camera, 2 GB werkgeheugen, en 16 GB opslagcapaciteit die middels een SD kaartje kan worden uitgebreid.

Qua looks is de Note 3 Neo gewoon een iets compactere Note 3, inclusief kunstlederen achterkant. Met zijn afmetingen van 148 x 76.9 mm – en 8,6 mm dun – is hij eigenlijk maar een fractie kleiner dan zijn grotere broer. Wel compleet nieuw is de hexacore processor, met vier energiezuinige en twee snelle rekenkernen, die prestaties levert die bij een high end smartphone horen.

Op softwaregebied heeft de Note 3 Neo ook alle snufjes van zijn grotere broer, al draait het toestel in het begin nog op Android 4.3, terwijl de Note 3 zelf kort geleden al een update kreeg naar Android 4.4 – deze zal op termijn uiteraard ook naar de Note 3 Neo komen.

De Note 3 Neo heeft een adviesprijs van 579 euro, en zal in de loop van maart in de Nederlandse winkels verschijnen.

samsung-galaxy-note-3-neo-pers-2-300x200 Samsung Galaxy Note 3 Neo officieelsamsung-galaxy-note-3-neo-pers-1-300x200 Samsung Galaxy Note 3 Neo officieel

Beste Galaxy Note 3 Neo deals per provider

Praat mee