‘Microsoft wil Samsung één miljard dollar betalen om Windows telefoons te maken’

Onder andere door het enorme succes van Samsug’s Android smartphones, heeft de Zuid-Koreaanse telefoonbouwer zich nooit vol overgave op het maken van toestellen met het Windows Phone besturingssysteem gestort. Microsoft hoopt dat een flinke zak geld – één miljard dollar, om precies te zijn – Samsung op andere gedachten kan brengen.

microsoft-samsung-miljard-windows-phone 'Microsoft wil Samsung één miljard dollar betalen om Windows telefoons te maken'

In het verleden bracht Samsung meerdere Windows smartphones op de markt. De inmiddels verdwenen Omnia serie was het bekendste voorbeeld, maar ook vorig jaar nog bracht het concern de Ativ S op de markt – of beter gezegd: min of meer op de markt, want door een gebrekkige inzet van Samsung’s kant werd de Ativ S geen hoogvlieger.

Maar ondanks Microsoft’s recente overname van Nokia’s smartphone afdeling, zouden de Amerikanen toch blij zijn als Samsung een steentje bijdraagt aan het Windows Phone ecosysteem. Dat is tenminste wat opperroddelaar Eldar Murtazin – die onder meer Nokia’s overname door Microsoft wist te voorspellen – via Twitter de wereld in slingert.

In hoeverre Samsung zich zou laten bewegen door een dergelijke aanbod is natuurlijk niet bekend, áls Murtazin’s bericht al juist is. Mocht het bod gedaan zijn, zonder Samsung over de streep te trekken, willen wij ons wel melden. Voor één miljard moet er in Nederland toch wel een Windows Phone fabriek neer te zetten zijn. De benodige onderdelen kopen we dan alsnog wel bij Samsung ;).

Overigens dook onlangs al het gerucht op dat Samsung inderdaad knutselt aan een Windows Phone toestel – of dit toeval is, of een klusje met een mooie subsidie uit Redmond is – uiteraard – niet te zeggen.

Galaxy deal tips

Praat mee