Android 4.4 komt misschien naar de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy S Advance, Ace 2, en meer

Één van de prettige eigenschappen van de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem – 4.4, bijgenaamd KitKat – is dat deze speciaal werd ontwikkeld om ook goed te werken op smartphones in het low end en mid range marktsegment. Uit een opgedoken document zou blijken dat Samsung op dit moment overweegt om een hele reeks toestellen van een update naar Android 4.4 te voorzien. Op het lijstje bevinden zich o.a. de Samsung Galaxy S3 Mini, de Galaxy Ace 2, en de Galaxy S Advance.

android-4-4-kitkat-update-samsung-galaxy-s3-mini-ace-2-galaxy-s-advance Android 4.4 komt misschien naar de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy S Advance, Ace 2, en meer

Het zijn met name ‘oudere’ toestellen als de Galaxy Ace 2 en de Galaxy S Advance die opvallen – beide toestellen zijn bijna twee jaar op de markt, en een sprong naar Android 4.4 zou een enorme boost zijn die de toestellen krijgen ondanks het feit dat normale softwareondersteuning in feite al opgehouden is. Beide toestellen begonnen hun carriëre nog met Android 2.3 aan boord. Normaal gesproken zijn fabrikanten die het Android besturingssysteem gebruiken verplicht een smartphone 18 maanden lang softwaretechnisch te ondersteunen – gerekend vanaf het moment dat het toestel op de markt komt, wel te verstaan.

Of het ook daadwerkelijk zover zal komen is natuurlijk maar de vraag. Samsung onderzoekt of een Android 4.4 update voor deze telefoons haalbaar is. Voor een aantal ervan – zoals de Galaxy S4 Mini, of de Galaxy Ace 3 – bestaat hierover natuurlijk weinig twijfel. Zij zijn nog gloednieuw, en zullen deze update sowieso krijgen.

Voor een smartphone als de Galaxy S3 Mini zal het erom spannen. Qua hardware moet de S3 Mini zeker om kunnen gaan met Android 4.4 – maar er zijn nog een aantal tussenstappen denkbaar, zoals Android 4.3, waar Samsung mogelijk ook voor kan kiezen. In dat geval zou Android 4.4 pas later in de planning staan. De S3 Mini is nu ruim een jaar op de markt.

(via)

 

 

Beste Galaxy S3 Mini VE deals per provider

Reacties

 1. benny bastiaenssen zegt

  ja ik vindt dat ook maar de andere website zegt zo dat die eind december komt en andere zegt maart of april 2014 dus ja wie moet je geloven

  • Michel zegt

   Geloven moet je sowieso niemand, want er is niemand die het weet, buiten Samsung zelf tenminste. Er zijn alleen geruchten, want voor de bovenstaande toestellen is op dit moment echt geen enkele concrete datum bekend.

 2. André zegt

  overal geruchten maar geen enkele zekerheid over een update voor de galaxy S3 mini de laatste update kwam ook trouwens langzaam opgang er komt wel steeds meer root firmware op het Internet en vergeet niet de applicaties in appstore

 3. André zegt

  wel root maar geen garantie meer op je galaxy S3 mini het is maar afwachten wanneer er updates uitkomen wens iedereen een goede jaarwisseling toe

Praat mee