Samsung Galaxy S4 kampioen batterijduur (maar de Note 3 deed niet mee)

De Engelse website Which? wilde wel eens weten of de nieuwe iPhone 5S inderdaad al zijn rivalen achter zit laat als het aankomt op de batterijduur van het toestel. Het resultaat van de test: die iPhone 5S doet het eigenlijk helemaal niet zo goed. Maar de Galaxy S4 wel.

samsung-galaxy-s4-batterijtest-1 Samsung Galaxy S4 kampioen batterijduur (maar de Note 3 deed niet mee)

Oké, het was niet de meest uitgebreide test denkbaar. Een flink aantal smartphones – waaronder dus de Galaxy S4 en de iPhone 5S – werden blootgesteld aan ongeremd bel- en browsegedrag. En het was de Galaxy S4 die op beide terreinen als winnaar uit de bus kwam.

samsung-galaxy-s4-winnaar-batterijtest-2 Samsung Galaxy S4 kampioen batterijduur (maar de Note 3 deed niet mee)

Hoera, dus, voor de Galaxy S4. Maarja, als er één toestel is dat de S4 doet verbleken, is het wel de Galaxy Note 3. Deze mocht om één of andere reden echter niet meedoen – en dus mag de S4 zich voor nu kampioen batterijduur noemen. Van Which?, in ieder geval. Met onze voetnoot erbij dat uiteindelijke batterijduur in de praktijk nogal afhangt van ieders persoonlijke gebruikspatroon, en het dus lastig is om zoveel toestellen netjes te rangschikken. Maar dat terzijde.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee