Samsung Galaxy S Duos 2 duikt op: betaalbare dual sim Galaxy

Naarmate een smartphone met zijn tijd meegaat, en er nieuwe varianten en versies van het oorspronkelijke toestel ontstaan raakt de naamgeving van een nieuw model wel eens in de knoop. En zo duikt nu dus de Samsung Galaxy S Duos 2 op – de tweede generatie van de dual sim variant van een Galaxy S telefoon. Catchy is de naam dus niet (meer), maar de stijgende vraag naar smartphones met ruimte voor twee simkaarten maakt het toestel aantrekkelijk voor een specifieke niche op de telefoonmarkt.

samsung-galaxy-s-duos-2 Samsung Galaxy S Duos 2 duikt op: betaalbare dual sim Galaxy

Maargoed, de Galaxy S Duos 2 dus: een nieuwe dual sim telefoon die de traditie van de eerste Galaxy S Duos lijkt te gaan voortzetten. Verwacht geen topspecificaties – maar in vergelijking met de meeste dual sim toestellen die hier te vinden zijn, is biedt de S Duos 2 in ieder geval alle mogelijkheden die je van een betaalbare smartphone mag verwachten.

Het vier inch beeldscherm heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels, en in het toestel vormt een 1,2 GHz dualcore processor het kloppend hart. De vijf megapixel camera is in ieder geval voldoende voor het betere sociale-media-werk.

Enigszins hilarisch is het werkgeheugen, dat in de onderstaande infographic wordt aangeduidt als zes gigabit – inderdaad, bit in plaats van byte. Wie dus in eerste instantie onder de indruk was, komt er na het omrekenen achter dat het in feite om 768 MB RAM gaat – voldoende voor de simpele dagelijkse bezigheden, maar in feite wat krap in vergelijking met de hedendaagse stand van zaken.

samsung-galaxy-s-duos-2-infographic Samsung Galaxy S Duos 2 duikt op: betaalbare dual sim Galaxy

Los hiervan beschikt de S Duos 2 over 4 GB interne opslagcapaciteit, die uiteraard uitbreidbaar is middels een microSD kaartje. Het geheel wordt afgemaakt door Android 4.2 en Samsung’s eigen TouchWiz interface, en van energie voorzien door een 1500 mAh batterij.

Hoewel we het niet zeker weten, lijkt de kans aanzienlijk dat we de Galaxy S Duos 2 – evenals zijn voorganger – vroeg of laat in de Nederlandse winkels zien opduiken. Een prijs laat zich op dit moment alleen schatten door middel van een omrekening: in India kost het toestel zo’n 132 euro. En hoewel dit niks zegt over een adviesprijs hier, is het duidelijk dat het toestel niet duur zal zijn.

(via 1, 2, 3)

Galaxy deal tips

Praat mee