Samsung Galaxy Ace 3 batterijduur getest

Bij iedere nieuwe high end smartphone wordt reikhalzend uitgekeken naar de batterijtests van het toestel. Maar ook voor een mid range toestel als de Samsung Galaxy Ace 3 is de batterijduur een belangrijk gegeven. Dus: hoe lang doet het toestel met een volle acculading?

samsung-galaxy-ace-3-batterijduur Samsung Galaxy Ace 3 batterijduur getest

Om een lang verhaal kort te maken: uit tests blijkt dat de batterij van de Galaxy Ace 3 het behoorlijk gemiddeld volhoudt. Er zijn geen uitschieters naar boven, noch naar onderen – en dat mag eigenlijk geen verrassing heten. De Ace 3 is een vrij compact toestel, waardoor er geen plaats is voor een enorme batterij. Aan de andere kant ontbreken in het toestel ook de beruchte stroomvreters: het scherm is niet bijzonder groot, en de processor streeft geen absurd hoge kloksnelheden na.

Al met al krijgt de Galaxy Ace 3 van GSMArena een zogeheten endurance rating – ‘volhoudscore’ – van 34 uur. Dat betekent dat je er bij matig gebruik ongeveer anderhalve dag mee doet. Bij intensiever gebruik kom je er één dag mee door, maar dan loopt hij ’s avonds wel op zijn laatste benen.

Je kunt met een volle accu bijna negeneneenhalf uur bellen, óf ruim zeseneenhalf uur internetten. Als je besluit flink wat video te kijken, haal je waarschijnlijk net de zeven uur niet.

Overigens is het geteste exemplaar een Galaxy Ace 3 zónder 4G verbinding. De toestelversie mét 4G – zoals hier in de winkels te vinden – heeft een 20% grotere batterijcapaciteit (1800 versus 1500 mAh). In de praktijk zullen de verschillen niet zo groot zijn, omdat dit verschil ‘opgeslokt’ wordt door de 4G internetverbinding en de iets snellere processor. Maar als het puur gaat om bijvoorbeeld een bezigheid als videokijken, zal de 4G Ace 3 het nog iets beter doen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee