De batterijduur van je Note 3 verdubbelen? Simpel, je stopt er een 6,500mAh accu in!

De Galaxy Note 3 van Samsung is een van de weinige toestellen die vandaag de dag nog enigszins aan de energiebehoefte van de gebruiker kan voldoen. Via menig blog en eigenaar van de Note 3 – om maar te zwijgen van onze eigen Galaxy Note 3 review – mogen we toch wel met zekerheid stellen dat de accuduur (3200 mAh) van Samsung’s laatste toestel meer dan redelijk is, kijkende naar de concurrentie natuurlijk.

 hli_n9005xl1_1000 De batterijduur van je Note 3 verdubbelen? Simpel, je stopt er een 6,500mAh accu in!

Maar blijkbaar is batterij-fabrikant Mugen het daar niet helemaal mee eens. Gisteren wist het bedrijf namelijk een gloednieuwe accu op haar website te plaatsen, en je raad het al, het is niets minder dan een gigantische 6500 mAh batterij voor in je Galaxy Note 3. Volgens Mugen gaat de nieuwe accu precies 2.03 keer langer mee dan de huidige accu die standaard met de Note 3 wordt geleverd.

Geen paniek, de NFC functie van je Note 3 blijft gewoon bruikbaar, want Mugen heeft natuurlijk een eigen NFC integratie in haar accu’s. De ‘maar’ aan het verhaal? Je raad het, de 6500 mAh accu is niet alleen qua capaciteit maar ook qua afmetingen gigantisch. Het gevaarte pas namelijk niet zomaar in je toestel. Bij aankoop van de zogenaamde Mugen HLI-N9005XL krijg je daarom ook een aparte cover voor de achterkant van je toestel. Deze is aanzienlijk groter dan het origineel maar hierdoor kun je dus wel de batterijduur van je Note 3 verdubbelen.

Oh ja, om de HLI-N9005XL in huis te halen dien je een kleine vergoeding van $98,50 (€74.88) neer te leggen. (exclusief verzendkosten uit Amerika…)

(dank aan: gsmarena)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

    • DeepTought zegt

      Waarschijnlijk niet of in ieder geval niet binnenkort. Je kan hem wel via de officiële site (link in de tekst) bestellen en naar Nederland laten bezorgen. In de beschrijving staat dat ‘worldwide shipping’ gratis is, dus sla je slag!

    • [email protected] zegt

      De accus via ebay kun je niet vergelijken met de accu’s van Mugen Power. Ik gebruik al bijna een jaar een accu van mugen power in mijn Galaxy note 1, tot volle tevredenheid. Het is een investering maar je krijgt daarvoor echt een goede accu terug die zijn capaciteit ook behoudt (in tegenstelling tot de goedkope accu’s die je vaak op ebay tegenkomt). Mijn toestel staat bijna 3 dagen standby met deze accu.

Praat mee