Samsung Galaxy Note 3 wintertip: bedienen met handschoenen aan

Jaja, we zijn er wat vroeg mee. Buiten is het nog best wel mild, en sneeuw is nog lang niet aan de hemel te bekennen. Maar je kunt het maar alvast weten zodra het wel zo ver is: je kunt het touchscreen van de Samsung Galaxy Note 3 ook bedienen met handschoenen aan.

samsung-galaxy-note-3-handschoenen Samsung Galaxy Note 3 wintertip: bedienen met handschoenen aan

Normaal gesproken moet een aanrakingsgevoelig beeldscherm van het capacitieve type – zoals dat iedere moderne smartphone tegenwoordig – aangeraakt worden door een geleidend object zoals een vinger. In de winter is dat dus vervelend, want je handschoenen zorgen er dan voor dat het scherm jouw aanraking niet registreerd.

samsung-galaxy-note-3-bediening-handschoenen Samsung Galaxy Note 3 wintertip: bedienen met handschoenen aanSpeciaal voor winterse omstandigheden beschikt de Galaxy Note 3 – evenals de Galaxy S4 eerder – over een modus waarin de aanrakingsgevoeligheid zodanig wordt verhoogd, dat deze ook mét handschoenen aan werkt. Je kunt deze inschakelen als je via de Menu toets naar Instellingen gaat. Onder de tab Bediening vind je vervolgens helemaal onderaan de optie Aanraakgevoeligh verhogen (rare afkorting is niet van ons). Vink deze aan, en je kunt je handschoenen gewoon aanhouden.

Overigens hebben we gemerkt dat je niet ál te dikke handschoenen aan moet hebben – wat ook niet praktisch is natuurlijk. Whatsappen met dikke wollen wanten aan wordt nooit een optie, hoe gevoelig het scherm ook staat ingesteld. Maar speciaal voor díe gevallen heeft de Galaxy Note 3 natuurlijk altijd nog de S Pen (oké, oké – en die krijg je er natuurlijk lastig uit dan).

Maar het is het proberen waard, zolang je gewone, niet al te dikke handschoenen draagt.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. jeffrey zegt

    Mijn touchscreen werkt zomaar ineens niet meer met mijn vingers 🙁 , alleen met de s-pen. .. please wat moet ik doen om het weer zo in te stellen dat ik mijn vinger kan gebruiken op de telefoon. .. ik kan nu bv òok niet meer foto’s vergroten in mn galerij omdat ik alleen de s-pen kan gebruiken. ..

    Groetjes
    Jeffrey

Praat mee