Samsung Galaxy Note 3 tip: bediening met één hand

De Samsung Galaxy Note 3 is géén compacte smartphone. Daarom is het voor de meeste gebruikers het prettigst om het toestel gewoon met twee handen te bedienen. Maar wie zijn of haar dagelijkse smartphonebezigheden toch graag met één hand uitvoert kan ervoor zorgen dat alles binnen vingerbereik komt.

samsung-galaxy-note-3-bedienen-met-een-hand Samsung Galaxy Note 3 tip: bediening met één hand

Deze feature van de Galaxy Note 3 was eerder al te zien in een korte demonstratie video – maar nu kunnen we ‘m live tonen. Het inschakelen van deze ‘éénhandige modus’ is simpel: ga via de Menu toets en Instellingen naar de tab Bediening. Tik daar op Bediening met één hand, en je krijgt allerlei opties die de interface van de Note 3 aanpassen. Als je álles kleiner wilt maken zodat je met – bijvoorbeeld – je duim overal goed bij kunt, vink dan Gebruik in alle schermen aan. Je krijgt nu een scherm met een korte, bondige uitleg hoe je deze modus kunt activeren.

samsung-galaxy-note-3-eenhandige-bediening-instellen Samsung Galaxy Note 3 tip: bediening met één hand

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om slechts enkele losse onderdelen van de interface aan te passen, zoals het toetsenbord, de calculator, het patroon in het vergrendelscherm, of het toetsenblok in de telefoonapp. Maar als je ervoor hebt gekozen om álles aan te passen aan éénhandig gebruik, dan kun je deze optie activeren door snel vanaf de rand het scherm op te vegen, en weer terug. Doe je dit aan de rechterkant van het scherm, schuift alles naar rechts – als je linkshandig bent doe je dit aan de linkerzijkant.

samsung-galaxy-note-3-eenhandige-bediening-scherm-aanpassen Samsung Galaxy Note 3 tip: bediening met één hand

Als je de grootte van het venster wilt veranderen, tik je op het linkersymbooltje dat rechtsboven in het venster te zien is – wil je alles weer gewoon in de normale grootte in beeld hebben, dan tik je op het rechtersymbooltje.

Al met al is dit een wat radicale manier om de interface toch met één hand bedienbaar te maken – en het is natuurlijk ook gewoon een beetje zonde van het grote scherm. Maar mocht je wel degelijk zo’n groot beeldscherm willen voor bijvoorbeeld games, of om video’s te kijken, terwijl je echt voorzien bent van kleine handen, dan is de hierboven getoonde mogelijkheid erg praktisch. En tevens dient hij als een goede herinnering hoe klein andere schermen eigenlijk ook alweer waren 😉

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee