Samsung Galaxy Gear kan tegen een spatje

De Samsung Galaxy Gear is een horloge. Het zou dus fijn zijn als je ‘m niet obsessief hoeft te beschermen tegen rondspetterend water. En dat is nu net wat Pranav Mistry, director of research van Samsung, via Twitter weet te melden na een kanotochtje. De Gear heeft een zogeheten IP55 certificatie.

samsung-galaxy-gear-ip55-waterdicht Samsung Galaxy Gear kan tegen een spatje

Een IP55 certificatie wil zeggen dat een apparaat in ieder geval van alle kanten bestand is tegen water dat met lage druk er tegenaan spuit. Lees: rondspattend water. Ook een bescheiden dosis stoffige omstandigheden zijn geen probleem.

In de praktijk betekent dit dus dat je je geen zorgen hoeft te maken als je in een flinke regenbui terechtkomt, ook al draag je korte mouwen en heb je geen paraplu bij de hand. Ook een fikse wandeling door een zanderig, droog natuurgebied – om maar wat te noemen – is geen enkele reden om je Gear af te doen. En die flinke regenbui is dan alleen maar fijn om ‘m weer schoon te spoelen.

Maar let op: als je echt gaat duiken, of gewoon een bad neemt, kun je ‘m maar beter afdoen. Het is tenslotte nog altijd geen Galaxy S4 Active, die met zijn IP67 certificatie écht onder water kan.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee