Eenhandige bediening van de Samsung Galaxy Note 3

Hoe groot je handen ook zijn: de Samsung Galaxy Note 3 is géén toestel dat zich makkelijk met één hand laat bedienen. Daarom heeft Samsung een speciale éénhandige modus aan het toestel toegevoegd.

samsung-galaxy-note-3-eenhandige-bediening Eenhandige bediening van de Samsung Galaxy Note 3

In eerdere Note smartphones zagen we al het speciale toetsenbord, waarmee het mogelijk is om ondanks het grote scherm toch met één hand te typen. Voor de Galaxy Note 3 heeft Samsung dit idee een stapje of twee verder ontwikkeld: nu kun je nagenoeg de complete interface verkleinen, en zo op het scherm positioneren dat je ‘m kunt gebruiken met maar één hand.

Om nu te zeggen dat het er erg mooi uit ziet: neen. Maar voor snel, aangepast gebruik zal het ongetwijfeld een functionele feature zijn. Waarom het deel van het scherm dat niet in gebruik is níet zwart is, is wel een beetje een raadsel. Dankzij het Super Amoled scherm van de Galaxy Note 3 is het uitzetten van een ongebruikt deel van het scherm mogelijk, én een goede manier om energie te besparen.

Verdere details van deze modus ontbreken nog, maar als je Chinees beter is dan dat van ons kan het zijn dat je van de onderstaande video een stukje wijzer wordt:

Overigens kunnen we ons goed indenken dat deze feature ook naar de Galaxy Note 2 kan komen, met de update naar Android 4.3. Het tenslotte een puur softwarematige aanpassing. Of dit ook zal gebeuren is natuurlijk niet bekend – maar het lijkt ons wél een goed idee 😉

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee