Gewoon, omdat het kán: Samsung’s klaptelefoon, codenaam ‘Hennessy’

Oké, we weten dat Samsung de gewoonte heeft om veel verschillende soorten smartphones in de markt te zetten, om zo te kijken wat mensen interessant vinden. Maar deze is wel heel erg, uhm, opvallend: een nieuwe klaptelefoon, pardon: clamshell. Hallow, tien jaar geleden!

samsung-hennessy-clamshell Gewoon, omdat het kán: Samsung's klaptelefoon, codenaam 'Hennessy'

 

De Hennessy lijkt rechtstreeks ingevlogen te zijn uit het jaar 2003 (om en nabij), maar een nadere blik leert dat er toch meer aan de hand is dan een telefoon die te lang in de ijskast heeft gelegen.

Onder de motorkap vinden we namelijk allerlei stukjes techniek die wel degelijk (min of meer) bij de tijd zijn, zoals een 1,2 GHz quadcore processor. Het toestel is uitgerust met twee beeldschermen met een diagonaal van 3,3 inch. Deze hebben een niet overdreven hoge HVGA resolutie van 480 bij 320 pixels.

samsung-hennessy-clamshell-2 Gewoon, omdat het kán: Samsung's klaptelefoon, codenaam 'Hennessy'

Aan de achterkant zit een vijf megapixel camera, en het geheel draait op Android 4.1. Naast de gewone mogelijkheden die een moderne smartphone biedt, komt er bij het uitklappen van de Hennessy natuurlijk gewoon een oldschool numeriek toetsenbordje tevoorschijn.

Er wás een tijd dat mensen verrassend snel berichten konden typen op een dergelijk toetsenbord, maar iets zegt ons dat deze skill inmiddels grotendeels weer verloren is gegaan.

Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar één ding staat als een paal boven water: je kunt niet zeggen dat Samsung weigert om dingen uit te proberen. Laten we niet vergeten dat de eerste reactie op de S Pen stylus van de Galaxy Note serie ook vooral nostalgisch was. En dat, zo weten we inmiddels, het idee insloeg als een bom.

Toch zegt iets ons dat de impact van deze Hennessy minder groot zal zijn – en niet alleen omdat het toestel vermoedelijk alleen in China op de markt zal gaan komen. Maar leuk is ‘ie!

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee