Samsung Galaxy Note 3 kan mogelijk 4k video opnemen, 24 bit muziek afspelen

Eerder vandaag kwam uit Zuid-Korea zelf al het nieuws dat we in de Samsung Galaxy Note 3 waarschijnlijk geen camera met optische beeldstabilisatie zullen tegenkomen, en nu brengt een nieuwe bericht uit dezelfde hoek het nieuws dat het toestel mogelijk 4k video kan opnemen. Daarnaast zou de Note 3 ook muziek af kunnen spelen op 24 bit met een samplefrequentie van 192 kHz. Uhm wat? Lees verder!

samsung-galaxy-note-3-4k-video-audio Samsung Galaxy Note 3 kan mogelijk 4k video opnemen, 24 bit muziek afspelen

Het opnemen van video op een smartphone met een 1080p full HD resolutie – 1920 bij 1080 pixels – is alweer enige tijd dé standaard. Maar iedereen die het gadgetnieuws een beetje volgt, weet dat de volgende sprong allang op de loer ligt. Deze sprong is de mogelijkheid om 4k Ultra-HD video, met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, op te nemen en af te spelen.

Zeker is dat de processor die naar alle waarschijnlijkheid in de Galaxy Note 3 zit – Qualcomm’s Snapdragon 800 – hiertoe in staat is, en het nieuws van vandaag suggereert dat Samsung deze optie zou hebben geïmplementeerd in de software van het toestel.

En ander staaltje waar de Snapdragon 800 mee is uitgerust, is het afspelen (en opnemen) van 24 bits geluid op 192 kHz. Ter vergelijking: normale CD kwaliteit is 16 bit bij een samplefrequentie van 44.1 kHz. Als Samsung ook deze mogelijkheid meeneemt in de Note 3 zou het wel eens dé smartphone voor audiofielen kunnen blijken te zijn. Of nouja, één voetnoot moeten we hierbij dan wel plaatsen.

De meeste mensen luisteren muziek op hun telefoon in MP3 formaat – hierdoor zijn de bestanden zelf relatief handzaam, en kun je er veel kwijt op je toestel. Mocht je al muziekbestanden hebben die inderdaad op 24 bit, 192 kHz opgeslagen zijn, dan zijn deze enorm. Je zou enige gigabytes nodig hebben om één album van rond de 70 minuten lengte op te slaan. Praktisch is het dus niet – maar het kán misschien wel, en dat is in ieder geval op papier leuk.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee