’12 inch Samsung Galaxy Note tablet vanaf oktober’

Het lijkt erop dat Samsung voor zichzelf een drukke herfst gepland heeft, met veel nieuwe produkten. Naast de Galaxy Note 3 en de Galaxy Gear, duiken er keer op keer ook geruchten op over een 12 of 12,2 inch tablet variant voor de Galaxy Note serie.

galaxy-note-10-1-spen '12 inch Samsung Galaxy Note tablet vanaf oktober'

De Galaxy Note 10.1 – misschien binnenkort niet meer de grootste telg in de Note familie

Deze keer komt uit Korea zelf het nieuws dat er inderdaad een tablet in de planning staat – onthulling: oktober – met een schermdiagonaal van rond de 12 inch. Eerder al doken er mysterieuze specificaties op van één of meerdere Samsung tablets met een dergelijke schermgrootte.

De Galaxy Note 12 – of 12.2 – is waarschijnlijk voorzien van een LCD scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Over de hardware ervan is verder niets bekend, maar het laat zich raden dat deze uitgerust zal zijn met hetzelfde type processoren waar ook de huidige topsmartphones op draaien: oftewel Qualcomm’s Snapdragon 800 processor, of een chip uit Samsung’s eigen Exynos 5 Octa serie.

De kans lijkt groot dat Samsung twee soortgelijke tablets op de markt gaat brengen: eentje zonder – een Galaxy Tab variant – en een Note tablet mét S Pen stylus.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee