Adapt Touch: nieuwe Adapt feature voor de Samsung Galaxy Note 3?

Van Samsung’s Galaxy S4 kennen we al twee functies met de naam Adapt: Adapt Sound en Adapt Display. Beide features doelen op de mogelijkheid om een aspect van het toestel – het geluid, het scherm – aan te passen aan specifieke omstandigheden van de gebruiker. Een recente merkregistratie laat zien dat Samsung óók bezig is met een derde Adapt feature: Adapt Touch. Mogelijk gaat het hier om een feature die we voor het eerst in de Galaxy Note 3 zullen tegenkomen.

samsung-galaxy-note-3-adapt-touch Adapt Touch: nieuwe Adapt feature voor de Samsung Galaxy Note 3?

Samsung probeerde recent zowel in de Europese Unie als in de VS de woorden Adapt Touch te laten beschermen. Uit de beschrijving van de registratie worden we niet veel wijzer – uiteraard heeft Adapt Touch betrekking op apparaten met een aanraakgevoelig scherm, maar naar de precieze werking kunnen we alleen maar raden. Mogelijk gaat om om een aanpassing van eigenschappen als gevoeligheid aan bepaalde omstandigheden – verschillend per applicatie, of afhankelijk van temperatuur (om bijvoorbeeld bij vrieskou automatisch bediening met handschoenen mogelijk te maken).

samsung-adapt-touch-ohim Adapt Touch: nieuwe Adapt feature voor de Samsung Galaxy Note 3?

Overigens gaat het op dit moment om een aanvraag – de registratie is voor zover wij kunnen nagaan nog niet toegekend. Maar het feit dat Samsung de aanvragen heeft ingediend, wijst erop dat een dergelijke functionaliteit in de maak is – ongeacht of de naam ervan straks beschermd wordt.

De eerste twee Adapt functies werden in de Galaxy S4 geïntroduceerd. Het zou dus allesbehalve onlogisch zijn als de derde – deze Adapt Touch dus – voor het eerst in de Galaxy Note 3 aanwezig zal zijn. Over een paar weken weten we het!

(OHIM, USPTO)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee