Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2

De Samsung Galaxy Note 2 is alweer even op de markt, en aan de horizon verschijnt langzaam de eerste ‘grote’ update voor het toestel: de sprong naar Android 4.2. Verwacht worden een aantal features die we tot nu toe alleen te zien kregen op de Galaxy S4. Een uitgelekte firmware voor de Galaxy S3 biedt een blik op de nieuwe mogelijkheden die straks ook naar de Galaxy Note 2 zullen komen.

samsung-galaxy-note-2-android-4-2-update-sneak-preview Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2

In de opgedoken testversie van de update voor de Galaxy S3 komen we inderdaad een aantal functies tegen die nieuwe zijn voor dat toestel, en dus ook voor de Galaxy Note 2. De mogelijkheid om widgets op het lockscreen te plaatsen is daar één van, maar ook applicaties als S Voice en een nieuwe Driving Mode zijn van de partij.

Verder zien we twee nieuwe weergave types verschijnen: Adapt Display en Professionale Photo. Deze zorgen op de Galaxy S4 voor een uitzonderlijk natuurgetrouwe kleurweergave, en we hopen dan ook dat het effect op de Galaxy Note 2 vergelijkbaar zal zijn.

samsung-galaxy-s3-adapt-display-150x150 Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2samsung-galaxy-s3-sneltoetsen-150x150 Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2samsung-galaxy-s3-verbindingen-150x150 Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2samsung-galaxy-s3-android-4-2-home-150x150 Een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy Note 2

Android 4.2 brengt verder dezelfde menu structuur die we kennen van de Galaxy S4, met tabs die de instellingenmenu’s overzichtelijker maken. Op het notificatiescherm zullen alle sneltoetsen weergegeven kunnen worden, in plaats van een selectie. Ook het lockscreen, dat nu voorzien is van het water- of inkteffect krijgt hetzelfde lichteffect als op de S4.

Omdat het hier gaat om een vroege versie van de update voor de Galaxy S3, komen we nog niets te weten over eventuele vernieuwingen van de functies voor de S Pen. Hopelijk komen we hier binnenkort meer over te weten.

De update staat – volgens de geruchten – voor deze zomer gepland, maar vooralsnog heeft Samsung zelf geen indicatie gegeven.

(via Sammobile)

Galaxy deal tips

Praat mee