Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 komt dichterbij

Met de release van de Galaxy S4, kregen we een blik op de toekomst van de Samsung Galaxy S3. Flink wat features van de S4 komen met de volgende update ook naar de Galaxy S3. Dit laatste lijkt nu ook bevestigd, in een opgedoken vroege versie van de nieuwe, op Android 4.2 gebaseerde, firmware voor het toestel.

samsung-galaxy-s3-android-4-2-menu Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 komt dichterbij

De details zijn nog wat schaars, maar op een aantal opgedoken afbeeldingen is goed te zien dat de interface van een op Android 4.2 draaiende Galaxy S3 sterke overeenkomsten vertoont met die van de Galaxy S4. Zo is op de bovenstaande foto – links de S3, rechts de S4 – goed te zien dat de Galaxy S3 de nieuwe menustructuur van de Galaxy S4 krijgt, met ‘tabs’ bovenin het scherm.

Ook het lockscreen krijgt het ‘licht effect’ dat tot nu toe alleen op de Galaxy S4 te vinden was, evenals de mogelijkheid om er widgets op te plaatsen. Dit laatste is een feature van Android 4.2 zelf, en Samsung laat de mogelijkheid ook op de S3 dus intact.

Volgens de bron van de informatie en afbeeldingen komen we op korte termijn meer te weten over de features in de update. De officiële update wordt in de loop van de zomer verwacht.

samsung-galaxy-s3-android-4-2-lockscreen Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 komt dichterbij

(met dank aan @sammobiles en @faryaab)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee