Gerucht: ‘Samsung Galaxy Note 3 heeft nieuw design, aluminium body’

Ondanks de enorme populariteit van toestellen als de Galaxy S3, Galaxy S4 en Galaxy Note 2, overweegt Samsung voor de Galaxy Note 3 een nieuw design, met mogelijk een aluminium body. Dat beweert tenminste iemand die toegang lijkt te hebben tot de ontwerpkeuken van ’s werelds grootste smartphonemaker.

samsung-galaxy-note-3-aluminium-design1 Gerucht: 'Samsung Galaxy Note 3 heeft nieuw design, aluminium body'

De Wave 2 uit 2010: het bewijs dat Samsung uitstekende aluminium smartphones kan bouwen

Na de recente introductie van de Galaxy S4 dook als voornaamste kritiekpunt Samsung’s bekende, op kunststof gebaseerde designstijl op. Op nagenoeg alle punten blinkt het toestel uit, maar de bouwkwaliteit zou simpelweg niet helemaal mee kunnen met de huidige trend van high end smartphones met een metalen body. En daarom wordt er momenteel overwogen de Samsung Galaxy Note 3 van een nieuw uiterlijk te voorzien, compleet met aluminium behuizing.

Volgens de insider die deze informatie naar buiten bracht, is er ook overwogen de Galaxy S4 van een metalen body te voorzien, maar werd dit ontwerp afgewezen omdat massaproductie op de benodigde schaal nog niet haalbaar bleek.

Op het eerste gezicht lijkt dit een uiterst interessant gerucht. Het zou bijvoorbeeld betekenen dat de Galaxy Note 3 qua design niet noodzakelijk een grotere versie van de Galaxy S4 wordt. En veel smartphone gebruikers zijn nu eenmaal geen fan van Samsung’s polycarbonaat behuizingen. Aan de andere kant is het al jaren duidelijk dat Samsung’s kunststof smartphones ontzettend goed in elkaar zitten.

Wij hopen in ieder geval dat, mocht Samsung de Galaxy Note 3 inderdaad uit aluminium gaan vervaardigen, dit niet ten koste gaat van prettige features zoals een eenvoudig verwisselbare batterij, of de mogelijkheid de opslagcapaciteit zelf uit te breiden middels een microSD slot.

Volgens de laatste geruchten komt de Galaxy Note 3 met een 5,9 inch full HD Super Amoled scherm en Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor. Het toestel wordt vermoedelijk begin september geïntroduceerd, vlak voor de IFA beurs die van 6 t/m 11 september in Berlijn wordt gehouden.

(via Sammobile)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee