Wist je dat… je de Samsung Galaxy Note 2 op zeven manieren kunt ontgrendelen?

Wie zijn Samsung Galaxy Note 2 gewoon gebruikt zoals ‘ie uit de doos komt, ontgrendelt het toestel op de standaard wijze: door met je vinger over het scherm te vegen, vergezeld van de leuke ‘rimpels in het water’-animatie. Maar wie wat verder in de opties van het toestel duikt, ontdekt dat er maarliefst zeven manieren zijn om de Note 2 te ontgrendelen, danwel te beveiligen.

Screenshot_2013-03-04-21-17-52 Wist je dat... je de Samsung Galaxy Note 2 op zeven manieren kunt ontgrendelen?

Ga hiervoor via de Menu toets naar Instellingen, Vergrendelscherm. Kies nu de optie Schermvergrendeling et voilà! Je hebt de keuze uit:

 • Vegen. Dit is de standaard instelling, en biedt geen beveiliging.
 • Beweging. Hiermee ontgrendel je het toestel als je je vinger op het scherm legt, en het toestel vervolgens naar voren kantelt. Ook deze manier biedt geen beveiliging.
 • Gezichtontgrendeling. Hiervoor zal de Note 2 via de camera kijken wie er zich recht voor het toestel bevindt. Als het gezicht van de eigenaar herkend wordt, is het toestel ontgrendeld. Een echte beveiliging kun je dit niet noemen, omdat het ook prima werkt met bijvoorbeeld een foto van de eigenaar.
 • Gezicht en stem. Dit is in feite hetzelfde als Gezichtsontgrendeling, maar dan met stemherkenning als ‘extra’ beveiligingselement.
 • Patroon. Met de patroonontgrendeling kies je zelf een patroon, dat je vervolgens moet reproduceren als je je toestel wilt ontgrendelen. Op zich is dit een iets veiliger methode, maar de simpliciteit van het patroon zorgt ervoor dat het veiligheidsniveau niet erg hoog is.
 • Geef PIN-code in. Kijk, dit begint er tenminste een beetje op te lijken (als je tenminste op zoek bent naar een redelijke beveiliging). Kies een PIN code, en zorg dat je ‘m niet vergeet.
 • Wachtwoord. Nog beter dan een pincode is een (goed gekozen) wachtwoord.

In de praktijk is het altijd even zoeken naar een methode die het best bij je eigen gebruik past. Hoe veilig een wachtwoord ook is, als je veel met je telefoon speelt, wordt het telkens opnieuw voeren ervan ook irritant. Maar in ieder geval is duidelijk dat er een hoop verschillende methoden zijn om je Note 2 te ontgrendelen.

Screenshot_2013-03-04-21-17-33 Wist je dat... je de Samsung Galaxy Note 2 op zeven manieren kunt ontgrendelen?

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. S. zegt

  Prachtig apparaat met veel mogelijkheden, maar…
  kun je ook een eigen startpagina maken onder het knopje internet bij een Galaxy Note 2?
  Krijg nu alleen de samsungstartpagina en na een poosje is dat best lastig, omdat ik dan alle url’s in moet tikken.
  Evenzo zou ik mijn favorieten van de computer graag gebruiken, maar na het overzetten in “mijn bestanden” op de scard, kan ik het niet plakken of verplaatsen. Tenminste weet net hoe dat moet.

  Zou geweldig zijn als ik daar uitleg over kreeg.

  B.v.d.
  Vriendelijke groet,
  S.

  • Arthur Dent zegt

   Om je eigen startpagina in te stellen: druk in de browser op Menu, kies Instellingen, en dan Algemeen. Dan zie je optie Startpagina instellen – die spreekt voor zich 🙂

   Wat betreft het importeren van favorieten… daar moet ik ook eens even in duiken. Het is zeker eenvoudig als je zowel op je PC als je Note dezelfde browser gebruikt, bijvoorbeeld Chrome of Firefox. Die laten zich dan makkelijk synchroniseren. Maar ik ga eens even neuzen naar oplossingen als je de standaard browser van de Note gebruikt.

   • S. zegt

    Beste Arthur,

    Dank voor uw reactie.
    Helaas vind ik het knopje Menu nergens, en dus ook geen Instellingen of Algemeen.
    Het enige wat ik zie is de Samsungportal site, of een blanco site “about Blanc”.
    Er komt wel een + teken maar dan kom ik weer terug op de Samsungportal.
    Mijn eigen startpagina staat in de map “Mijn bestanden” en werkt als ik een item aanklik, maar dat is nogal een omweg vind ik.

    • Arthur Dent zegt

     De Menu toets is de aanraakgevoelige toets links van de Homeknop (de grote centrale knop onder het scherm) van het toestel. Als je die aanraakt verschijn een menuutje… die moet je dan iets omhoog schuiven om bij Instellingen te komen, die helemaal onderaan die menu bungelt…

     • Daan zegt

      Dat probeer ik ook en heb Google als startpagina gekozen middels huidige startpagina te kiezen. Echter wanneer ik de browser weer open, krijg ik een blanco pagina. Waar ligt het aan? Alvast bedankt voor de reactie(s).

 2. paultruijen zegt

  Had tot mijn laatste updating een icoon om het scherm te vergrendelen. Icoon was een onderdeel van 2×4 iicoontjes. Wie kan mij vertellen waar ze gebleven zijn?

Praat mee