Psst! Twee nieuwe features die naar de Samsung Galaxy Note 2 zullen komen

Het zal nog even duren voor het zover is, maar dankzij een gerucht dat eigenlijk over de Samsung Galaxy S4 gaat, komen we ook een klein beetje te weten wat de Android 4.2 voor de Galaxy Note 2 met zich mee zal brengen: twee nieuwe features met de namen Smart Scroll en Smart Pause.

samsung-galaxy-s4-screen-1-576x1024 Psst! Twee nieuwe features die naar de Samsung Galaxy Note 2 zullen komen samsung-galaxy-s4-screen-4-576x1024 Psst! Twee nieuwe features die naar de Samsung Galaxy Note 2 zullen komen

Op dit moment is het geruchtencircus rond de Galaxy S4 natuurlijk in volle gang, en het lijkt inmiddels zo goed als zeker dat het toestel met een nieuwe set ‘eye tracking’ features zal komen. Van de Galaxy S3 en de Note 2 kennen we natuurlijk al Smart Stay en Smart Rotation, maar de S4 voegt hier ook nog eens Smart Scroll en Smart Pause aan toe.

Uit een opgedoken ‘beta firmware’ voor de Galaxy S3 blijkt dat deze nieuwe functies in de toekomst ook naar dít toestel zullen komen – en dan kunnen we één en één bij elkaar optellen, om te weten dat ook de Note 2 ervan zal worden voorzien met de update naar Android 4.2.

Smart Scroll is een feature die de stand van de ogen en het hoofd van de gebruiker in de gaten houdt, en zo de tekst automatisch laat scrollen zodra je blik in de buurt van de onderrand van het scherm komt. Smart Pause zorgt ervoor dat video’s gepauseerd worden zodra je van het scherm wegkijkt.

Wanneer deze nieuwe features – en dus de update naar Android 4.2 – naar de Galaxy Note 2 zullen komen is nog onbekend. Wijzelf denken dat dit op zijn vroegst na de zomer zal gebeuren, maar pin ons er niet op vast.

(via Sammobile)

Galaxy deal tips

Praat mee