Tip: ‘Snelle besturingselementen’ in de browser van de Samsung Galaxy S3

Met de standaard browser van de Samsung Galaxy S3 is in feite niks mis. Alles werkt snel en soepel, en de bediening laat niks te wensen over. En toch is het leuk dat er een alternatieve navigatie mogelijkheid aanwezig is, onder de droge naam ‘Snelle besturingselementen‘.

Screenshot_2013-02-18-13-44-06 Tip: 'Snelle besturingselementen' in de browser van de Samsung Galaxy S3

Je activeert deze ‘elementen’ door in je browser de Menu toets aan te raken, en vervolgens Instellingen te kiezen. Onderaan bungelt daar het kopje Labs, wat erop wijst dat de ‘Snelle besturingselementen‘ op dit moment nog een experimentele feature zijn. Selecteer dus Labs, en vink daarna ‘Snelle besturingselementen‘ aan.

Screenshot_2013-02-18-13-43-46 Tip: 'Snelle besturingselementen' in de browser van de Samsung Galaxy S3

Eenmaal terug in de browser tover je de nieuwe navigatieopties tevoorschijn door je vinger vanaf de rand van het toestel op het scherm te laten glijden – je vinger half op het scherm, half op de rand leggen is meestal ook al voldoende om het navigatiemenu te laten verschijnen.

Onze ervaring leert dat het in het begin even wennen is aan deze andere manier van de browser bedienen, maar als je er na verloop van tijd wat handigheid in krijgt, werkt het allemaal razendsnel. Je vingers kunnen de meeste handelingen uitvoeren met veel kleinere bewegingen. Natuurlijk kun je nog steeds alles óók doen op de vertrouwde manier, dus iedereen kan voorzichzelf uitproberen welke navigatiehandelingen het prettigst werken. En mocht je het echt niks vinden, schakel je de ‘Snelle besturingselementen‘ natuurlijk gewoon weer uit.

samsung-galaxy-s3-snelle-besturingselementen Tip: 'Snelle besturingselementen' in de browser van de Samsung Galaxy S3

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee