Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0

Update: inmiddels is de Galaxy Note 8.0 16GB WiFi te reserveren bij CoolBlue voor 399 euro (HIER). Verwachte leverdatum: 19 april.

Noumoe! De Mobile World Congress in Barcelona is nog niet eens officieel begonnen en Samsung begint al met het introduceren van nieuwe apparatuur. Vandaag maken we kennis met de échte, officiële Samsung Galaxy Note 8.0.

samsung-galaxy-note-8-pers-4 Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0

Er was natuurlijk al het een en ander bekend over de Galaxy Note 8.0, en de meeste informatie blijkt dan ook behoorlijk goed te kloppen. De Note 8.0 is voorzien van een 1,6 GHz Exynos 4 Quad processor – dezelfde als de Note 2. Het acht inch LCD scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels, en aan boord zijn twee camera’s: eentje aan de achterkant met een vijf megapixel resolutie, en eentje aan de voorkant met een 1,3 megapixel resolutie. De Note 8.0 is grotendeels opgebouw uit kunststof, met een metalen rand die om het hele aparaat loopt.

Uiteraard is de Note 8.0 voorzien van alle gemakken die we inmiddels zo goed kennen van de Note 2 en 10.1. Airview, multiwindow, Smart Rotate, en alle S Pen applicaties (S Note, S Planner, et al) zijn van de partij.

samsung-galaxy-note-8-pers-1 Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0samsung-galaxy-note-8-pers-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0

Aan de voorkant van de Note 8.0 vinden we een fysieke Home knop, en twee aanraakgevoelige toetsen. Uniek aan de Note 8.0 is, dat deze laatste twee toetsen nu ook met de S Pen te bedienen zijn. Ook uniek is de nieuwe Reading Mode – een eReader modus, met aangepaste scherminstellingen die het lezen aangenamer maken voor de ogen.

Daarnaast heeft de Note 8.0 ook een ‘applicatie primeur’: Awesome Note is een notitie app met cloud opslag, zodat notities altijd en overal op ieder apparaat toegankelijk zijn. Dit laatste wordt natuurlijk pas handig zodra de app ook op andere Android apparaten beschikbaar is (of je moet een iPhone gebruiken, of twee Note 8.0’s aanschaffen).

samsung-galaxy-note-8-en-note-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0

De Galaxy Note 8.0 naast zijn kleine broer, de Note 2 (afb: Engadget)

Om het pakket compleet te maken is er ook een microSD slot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te breiden. Standaard zal de Note 8.0 op de markt komen in een 16 en een 32 GB versie – naast de keuze tussen een versie met of zonder mobiel internet. Wie een versie met mobiele internetverbinding aanschaft, kan hiermee ook normale telefoongesprekken voeren. Het gebruik van een headset hiervoor is wel aangeraden, anders ziet het er gegarandeerd enigszins vreemd uit. De Galaxy Note 8.0 meet namelijk 21 bij 13,6 centimeter, en is net geen acht millimeter dik. Ondanks deze dikte heeft Samsung kans gezien er een flinke 4600 mAh batterij in te stoppen.

samsung-galaxy-note-8-profiel Dit is de Samsung Galaxy Note 8.0

De adviesprijs van de 16GB WiFi variant van de Note 8.0 is 399 euro, met een winkelprijs die vermoedelijk wat lager zal liggen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend – Samsung houdt het voor nu op ‘het tweede kwartaal’.

Samsung Galaxy Note 8.0 hands on (via PocketNow.com):

Samsung Galaxy Note 8.0 technische specificaties

[table "17” not found /]

(via SamsungTomorrow)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee