Wordt dit de processor van de Samsung Galaxy Note 3?

Hoewel Samsung op de Consumer Electronics Show die momenteel in Las Vegas aan de gang is geen nieuwe smartphones zal onthullen, dook er vandaag wel een ander, alleraardigst stukje techniek op uit de Zuid-Koreaanse keuken: de Exynos 5 Octa processor.

samsung-galaxy-note-3-exynos-5-octa-soc Wordt dit de processor van de Samsung Galaxy Note 3?
Als je even meetelt: dual staat voor een processor met twee rekenkernen, quad voor eentje met vier rekenkernen, en – inderdaad – octa staat voor acht. Maar wacht nog even met roepen dat acht rekenkernen in een smartphone overdreven is. De Exynos 5 Octa processor beschikt eigenlijk over twee quadcore processoren: vier ARM Cortex A15 kernen met – vermoedelijk – een kloksnelheid van 1,8 GHz, en vier Cortex A7 kernen op 1,2 GHz. De vier A15 kernen zorgen voor power (véél!), terwijl de minder zware taken afgehandeld worden door de energiezuinig A7 cores.

Natuurlijk zoemt het nu van de geruchten dat dít de processor is die we straks in Samsung’s Galaxy S4 gaan zien – en dit lijkt niet geheel onlogisch. Maar mocht dit zo blijken te zijn, weten we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de Exynos 5 Octa óók het kloppend hart van de Galaxy Note 3 zal gaan vormen.

Dit alles neemt niet weg dat het nog minstens een maand of acht, negen gaat duren voordat we echt kennis kunnen maken met de Galaxy Note 3. Maar ach, je kunt maar geïnformeerd zijn, toch?

(via TheVerge)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee