Het verhaal van de Pebble Blue Samsung Galaxy S3

Wie vlak voor de officiële release van de Samsung Galaxy S3 het nieuws rond het toestel volgde, kan zich misschien nog herinneren dat de blauwe versie – Pebble Blue, om precies te zijn – enige vertraging opliep. Uiteindelijk was dit model binnen twee weken alsnog leverbaar. Nu heeft Samsung zelf een boekje opengedaan over deze vertraging, en biedt hiermee een leuke blik in het reilen en zeilen van afdelingen die onder strikte geheimhouding werken.

galaxy-s3-pebble-blue-verhaal Het verhaal van de Pebble Blue Samsung Galaxy S3

Al met al blijken een aantal geruchten destijds min of meer correct te zijn geweest. Kort vóórdat het toestel op de markt zou verschijnen werd er besloten om de volledige (!) voorraad Pebble Blue covers af te keuren, omdat de afwerking ervan niet de gewenste kwaliteit had. Maar naar nu blijkt, was het vervolg van het verhaal geen kwestie van een paar processen fine-tunen en daarna op volle kracht verder produceren. Het was, volgens Samsung zelf althans, echt een ‘terug naar de tekentafel’ situatie, waarbij de complete afwerking opnieuw ontwikkeld moest worden.

Natuurlijk hadden de ingenieurs het zichzelf makkelijk kunnen maken, en gewoon het hele Pebble Blue concept overboord kunnen zetten. Maar deze kleurvariant wás al onthuld, en juist omdat er voor zo’n opvallende kleur was gekozen was afwijken hiervan geen optie.

galaxy-s3-pebble-blue-verhaal-2 Het verhaal van de Pebble Blue Samsung Galaxy S3

We zullen je het hele verhaal verder besparen, maar het is wel degelijk interessant om te lezen hoe het er diep vanbinnen in een dergelijk Aziatisch megaconcern aan toe gaat. Er blijken échte mensen te werken, met lastige dilemma’s die pas na vele pogingen een oplossing vinden. En er wordt en passant nog even op ultra-korte termijn een fabriek overgenomen omdat deze over de plotseling benodigde machines beschikt – want zo gaat dat als je Samsung bent.

Al met al wordt er in tien dagen tijd from scratch een nieuwe achterklep ontwikkeld, en een complete productielijn inclusief benodigde supply chain uit de grond gestampt. De meeste bedrijven doen daar langer over…

Je vindt het hele verhaal HIER en HIER (helaas in niet-zo-fantastisch Engels).

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee