Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

Dat ‘ie er aan kwam was al even duidelijk, maar vanaf vandaag is de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy Note 2 beschikbaar in Nederland. De ruim 182 MB grote update kun je het beste via WiFi installeren, om een flinke aanslag op je databundel te voorkomen.

galaxy-note-2-android-412-update-nederland Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

In tegenstelling tot de Android 4.1.2 update die een paar weken geleden arriveerde op de Samsung Galaxy S3 krijgt de Note 2 er relatief weinig nieuwe features bij, simpelweg omdat het toestel al voorzien was van de laatste snufjes.

Screenshot_2013-01-16-07-55-53 Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

Brrrrr…. (en een inktvlek)

In ieder geval is het vergrendelscherm nu voorzien van inktvlekken – als je ‘m met je S Pen aanraakt tenminste. Verder hebben we de indruk dat het toestel net weer even wat sneller lijkt, maar dat kan natuurlijk ook ingebeeld zijn. Dat de browser een stukje sneller is, is wel duidelijk.

Screenshot_2013-01-16-10-59-38 Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

Meer vensters = multi-window sneltoets

Verder heeft de multi-window functie nu een eigen sneltoets gekregen op het notificatiescherm – pardon, Meldingenvenster – en je kunt zelf instellen welke sneltoetsen zich op dit scherm bevinden. Hiervoor ga je via Menu -> Instellingen, naar Display, en Meldingenvenster.

Screenshot_2013-01-16-11-04-55 Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!
Screenshot_2013-01-16-11-05-05 Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

Overigens is het ‘lipje’ waarmee je de multi-window werkbalk kunt verbergen of tevoorschijn halen een stukje naar beneden verplaatst – subtiele maar best wel fijne wijziging, want deze zat eerder al regelmatig in de weg, daar precies in het midden.

Heb jij nog meer nieuwe features of veranderingen gevonden na het installeren van de update? Laat het hieronder weten in de reacties!

Samsung Galaxy Note 2 Aanbiedingen

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
[table "13” not found /]
Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Ropie58 zegt

  Ik denk dat mijn telefoon (GT-N7000) hierna aan de beurt is; het wachten heeft voor de Note-1 users nu lang genoeg geduurd – dacht ik zo heel bescheiden… 😉

 2. Fre4ked zegt

  Als je een map maakt met apps op je home screen staan de apps verder uit elkaar in het map-icoontje. Hele subtiele verandering. Ook is de spellingssuggestie uitgebreid door een functie te geven met wat ie denkt dat je gaat typen (heel grappig!)

 3. Vreven zegt

  Instellingen-toegankelijkheid-flitsmelding. Ook nieuw volgens mij. Cameralampje knippert als je een melding ontvangt. Kan handig zijn 😉

  • Rien zegt

   Hier ook nog niks. Ook op Vodafone (hoewel ik me iet kan voorstellen dat het wat uitmaakt welke provider ik heb; de update wordt toch aangeboden door Samsung en niet door Vodafone).

   • Jochems zegt

    Nee dat gaat ook via de provider i.v.m. bloatware. Niet elke update heeft dezelfde apps van jouw provider erin zitten. Bij diegene die de update wel heeft (met vodafone sim) heeft een simlockvrije telefoon.Deze heb ik niet tenzij ik hem root en zelfstandig simlockvrij maak, dan kan ik hem nu ook updaten.

    • Rien zegt

     @Jochem

     Bedankt voor je antwoord. Ik heb echter een simlockvrije telefoon. Maar ook als ik er een simkaart van mijn werk in stop (T-mobile) dan geen update.
     Dit staat dus los van de provider, maar ik vergat erbij te zeggen dat het toestel simlockvrij is.
     Er wordt dus blijkbaar naar meer dingen gekeken. Misschien dat bepaalde serienummers later de update ontvangen?

 4. Horn zegt

  Sinds de Update 4.1.2 ( 16 Jan 2013 ) loopt de batterij sneller leeg.
  Ook merk ik dat de helderheid niet meer automatische aanpast en zeker in de spaar stand blijft de browser van samsung donkerder dan gewenst.

  Dat zijn mijn opmerkingen die ik na een dag al kan merken.
  Wederom een grote teleurstelling in samsung want ik was zo blij dat de batterij zo lang mee ging bij de Note 2.

  • Jochems zegt

   Root je telefoon en zet een custom rom erop als je perfecte batterij zoekt. En redpil kernel waar in verwerkt zit dat je je games etc. op externe sd kan installeren. Op een kaartje van bijv. 64gb gaat veeeeeel meer. ;).

  • D3rk zegt

   Je telefoon even opnieuw opstarten doet wonderen. Bij bespaaropties kun je uitzetten dat bij het browsen de achtergrond donkerder wordt…!

 5. Jochems zegt

  Oplossing vodafonegebruikers met simlock: Download de app ,, tonis download schedule” hierin staat vermeld of de update voor jou al actief is of niet. Alleen simlockvrije telefoons kunnen nu updaten in nederlans voor gt n7100. Nog even afwachten of, root op je telefoon zetten, zie xda-dev, en GalaxSimUnlock app gebruiken welke te downloaden is via playstore.

 6. Gino zegt

  Heb een simlock vrij toestel los gekocht en heb de updaten nog steeds niet. Ik de vorige update met multi Window duurde ook vrij lang. Volgens de csc code heb ik een Arabisch toestel. Iets in die richting. Maar juist in die landen komen de updates als eerste. Bij Kies op de pc zegt hij dat het niet mogelijk is een softwareupdate te doen via kies

 7. Bianca zegt

  Mijn wifi is sinds de update super slecht. Hij kan geen verbinding maken met internet terwijl signaal sterkte heel goed is. Elke keer nadat ik de accu even eruit heb gehaald en mijn telefoon weer aan zet doet wifi het weer met goed geluk.

  Meerdere mensen die problemen hebben met de wifi na update?

  • Rien zegt

   Hoi Bianca,

   Ja meerdere mensen schijnen hier last van te hebben maar er schijnt ook al een fix voor te zijn:

   “With a small OTA patch update of 35 MB Samsung has finally fixed the Wifi bug on 4.1.2”

 8. Jochems zegt

  T-mobile en Vodafone zijn nog niet bezig met de update. Download de app ,, tonis update schedule” als je wil zien wanneer er enige actie plaatsvindt. Dus het gaat wel degelijk via je provider wegens bloatware (apps die provider-eigen zijn). Wil je kunnen updaten, installeer root (zie xda voor de hoe en wat) en maak je telefoon simlockvrij.(wat niet hetzelfde is als een telefoon die ALLEEN simlockvrij is, daar zit nog geen root op).

  • Rien zegt

   Toch niet. Mijn collega (ook simlockvrij met Vodafone) kreeg de update de 16e al. Ook één van de reaguurders (Yannick) kreeg de update woensdagochtend al. Ook met Vodafone.

   • Jochems zegt

    Je leest niet. Simlockvrij krijgt update. Niet simlockvrij van t-mobile en vodafone krijgt nog geen update. Dit i.v.m. bloatware en andere provider gerelateerde dingen. Nogmaals zie de app ,, tonis update schedule” om te weten of de update eraan zit te komen. By the way. De update is zo bijzonder nog niet is het alleen voor de veiligheid. Masrgoed root je telefoon dan en zet 4.1.2 er dan op sls custom rom. En kies dan de rom die niet je garantie doet verdwijnen. Zie xda voor info

 9. hensei zegt

  Ik ook niet. Ook simlockvrij, maar toch nog geen update. Misschien dat het iets te maken heeft met CSC code of serienummer.. Geen idee.

  Ik vraag me eigenlijk ook af waarom ik die update zo graag wil. Het werkt nu prima en er zitten nauwelijks verbeteringen in. Maar toch kan ik het niet uitstaan dat ik die update maar niet krijg!

  Human psychology is a weird thing 😉

  • Ronald zegt

   haha, helemaal mee eens!

   Het ergste is nog dat ik hem de 16e sochtends op mn telefoon zag staan, maar wilde wachten met downloaden tot ik thuis was ivm wifi.. eenmaal thuis was ie verdewenen! ook niet meer in Kies te vinden, of waar dan ook! Shitzooi!

   Huilen dit :'(

 10. hensei zegt

  Gelukt! Contact gehad met Samsung via Twitter. Ik moest eerst controleren of het wel een Nederlandse Note 2 was. Door *#1234# te kiezen kun je de CSC code achterhalen. Deze was bij mij PHN. Dat is de Nederlandse simlockvrije code voor de Note 2.

  Dit vormde dus geen beletsel voor de update OTA. De Samsung medewerker wist me te vertellen dat 4.1.2 gefaseerd wordt uitgerold via OTA om de bandbreedte op hun servers te sparen. Het updaten zou echter wel moeten lukken via Kies.

  Sluit je toestel nog niet aan en open Kies. Kies hier voor de optie Firmware upgraden en initialiseren. Vul je toestelmodel (GT-N7100) en serienummer in (te vinden achter batterij of onder Instellingen, Over toestel, Status). Volg verder de instructies op het scherm.

  Tien minuutjes laten installeren en voilà: Android 4.1.2

  Verder weinig verschil, maar ach; het gaat om het idee dat het gelukt is 🙂

  • Mariska zegt

   Een klein vraagje. Ik heb ook PHN, dar heb ik gecheckt, maar nu geeft hij bij KIES aan, bij huidige firmware en laatste firmware, dat die hetzelfde zijn. Had jij dat ook of wil het voor mij gewoon nog nier. Alvast bedankt voor je antwoord

   • Rien zegt

    Hoi Mariska, ja dat had ik ook. Maar je moet je toestel nog NIET aansluiten via de USB-kabel. Dan krijg je wél te zien dat er een nieuwere versie beschikbaar is. Dat was bij mij tenminste zo.

    Probeer het maar eens.

    • Mariska zegt

     hmmm…krijg het maar niet voor elkaar. Kies werkt ook niet op mijn laptop zoals het moet denk ik. als ik wat intik zoals toestel nummer dan zie ik niets. moet ik eerst een keer op firefox bijvoorbeeld klikken en dan staat het er ineens. als ik alles ingevuld heb dan gaat hij verder. staat ook een andere firmware maar dan popt er een scherm op die ik niet kan lezen. zie wel de kaders maar niet wat erin staat. zie gewoon wat er bij het grote scherm van Kies staat….vreemd. heb hem al meerdere malen opnieuw geinstalleerd. wanneer sluit jij je telefoon aan dan. (doe wat fout denk ik doordat ik dat scherm niet kan zien/ lezen)… zucht.. iig ..bedankt 🙂

    • Mariska zegt

     Hoi Rien,

     Net geprobeerd bij de buuf. daar werkte Kies wel gewoon. kreeg idd een melding. daarna telefoon aangesloten. hij downloade de firmware. toen ging hij upgraden en zei hij ineens dat hij mijn toestel niet herkenden en moest ik een reset doen door mijn batterij eruit te halen en daarna er weer in te doen en toen weer aansluiten. nadat ik dat gedaan had gaf hij aan dat de huidige en de nieuwe gelijk waren. ik heb hem toch laten gaan en het erop gezet maar heb nu inderdaad nog steeds 4.1.1. geen idee waarom. Bij KPN zeiden ze dat het door Samsung kwam dat die ze per serienummer een update er uit gooiden maar bij Samsung zei hij dat het moest lukken en dat ik contact op moest nemen met de dichts bij zijnde service center… moet ik weer naar Zwolle toe….. zucht… schiet niet op dus. geen idee of het er mee te maken heeft dat het KPN is.

     • Mariska zegt

      jaaaa…gelukt !! hahaha, moest mijn foon in download mode zetten. precies gedaan wat Rien zei maar voordat ik hem aansloot heb ik hem eerst in de download mode gezet ( toestel helemaal uitzetten, als hij uit is volume naar beneden vast houden en de home knop, dan komt hij in de download mode) dan moet het lukken :-).
      iig bedankt Rien voor al je hulp 🙂

 11. Charly zegt

  Bij mij werkt de automatische spellings controle niet meer door op de spatiebalk te klikken voor de aanbevelingen. Dat vind ik erg vervelend en kan ook nergens vinden hoe in te stellen .

 12. niels zegt

  euhm… in play store als ik “tonis update schedule” intik, krijg ik “bayern fanclub” en ‘sevilla club fans”. Geen app die mij enige zinnige info geeft.

  • Mariska zegt

   Alleen updat schedule intikken…kwam ik ook achter. Dan staat hij ertussen. De makers zijn Tonis .moet je alleen wel voor betalen en geen idee of hij voor KPN ook werkt eigenlijk.

 13. mas zegt

  Same here.. Na de update merk ik heel duidelijk dat mijn batterij sneller leeg loopt. Ook mijn wifi kwaliteit is minder, dit merk in in de snelheid.

  Iemand een oplossing hiervoor?

 14. Ronald zegt

  Ja! ik heb het door 🙂
  weet eindel;ijk hoe het moet, maar toch besloten om er nog even mee te wachten, tot alle bugs eruit zijn (wifi, snelle batterij verloop)

  • Mariska zegt

   Krijg het niet voor elkaar. Bij Kies doet hij steeds grote herstel nadat het gedownload is en dan moet ik de batterij eruithalen weer erin doen enz en geeft hij vervolgens aan dat de huidige firmware en de laatste het zelfde zijn. Ik weet niet of het verstandig is om hem nu al te updaten maar kan er niet tegen als het mij niet lukt hahaha

 15. rein zegt

  Na de update is bij mij alles iets sneller en batterij en wifi zijn nog net zo goed hoor..prima update, vooral dat je die shit met 2 apps uit kunt zetten, had vaak per ongeluk dat blauwe dingetje links in startbeeld en gebruik het echt nauwelijks. Slomo en versnelt filmen is wel een super optie, heeft de galaxy SIII niet trouwens.

 16. Ramona zegt

  Hallo,

  Bij wilt de note2 ook de laatste update niet instaleren. Klopt het dat je dan noodherstel moet uitvoeren, dat geeft die namelijk aan bij Kies.

  Kan iemand mij hier info over geven.
  Of kan ik beter wachten totdat ik vanzelf de melding over de update krijg?

   • Ramona zegt

    nee, ik heb inderdaad nog geen melding gehad voor een update.
    alsik dit via instellingen-> toestelinfo probeer geeft die aan dat de laatste updates geinstalleerd zijn, maar als ik bij de android versie kijk staat er 4.1.1. Me vriend heeft de S3 en die heeft wel de melding gekregen voor de update en bij hem staat ook 4.1.2.

  • Ramona zegt

   Ik ben nog niet zo heel erg handig ermee, maar OTA. Doe je dat bij de instellingen, en dan toestelinfo en vervolgens software-update, bijwerken.
   Want daarbij geeft die ook de melding, de laatste updates zijn al geinstalleerd.

   🙁

 17. Ramona zegt

  Ik heb net met samsung contact gehad, dan geven ze een kort antwoord, je beschikt waarschijnlijk niet over een nederlands toestel. Zonder dit daadwerkelijk te checken!!. Goede service weer. Gevraagd of ze dit eerst willen checken maar nee dat doen ze niet.

  • Mariska zegt

   hoi Douwe,

   Moet je ff naar boven scrollen en het verhaal van Hensei lezen, daar word beschreven hoe het moet. het luktje mij eerst ook niet maar vanmiddag is het gelukt. laat maar even weten of het gelukt is :-)…succes!!!

   • hensei zegt

    Hey Mariska,

    Ik wist ook niet wat je precies fout deed, maar waarschijnlijk niet precies in de juiste volgorde van aansluiten, batterij verwijderen/aankoppelen, enz. Goed lezen wat er staat, dan moet het echt lukken.

    Mooi dat het bij jou gelukt is!

     • Mariska zegt

      Hoi Rien. Even een vraagje. .. Bij mijn email blijft hij nu steeds alle oude mail weer terug halen. Dus als ik twee nieuw mails wis gooit hij twee oude mail van dagen ervoor weer in mijn mailbox. Heb al een x mijn account verwijderd en weet opnieuw geïnstalleerd maar mag niet baten. .. jij nog enig idee? Alvast bedankt 🙂

 18. DreaH zegt

  Heb sinds vorige week donderdag deze geweldige telefoon, maar ook nog steeds geen update. Samsung gisteren gebeld, want ik las ergens dat je via KIES sowieso de mogelijkheid zou moeten hebben om te updaten, maar de meneer wist mij te vertellen van niet. Dat was het. Prachtservice.
  Maar goed, de optie geprobeerd die bij Mariska wel gelukt is. Ook niet. Ik start Kies op, loopt vast. Start Kies weer op, zet ondertussen vast mijn telefoon in de downloadmode, vul het serienummer en modelnummer in, download gaat tot 99% en Kies loopt weer vast.
  Kies met revo ge-deinstalleerd, opnieuw gedownload, vorige stapjes weer gedaan en de download ging gewoon tot 100%. Moet ik dan de telefoon aansluiten? Want toen ik dat deed, liep weer die Kies vast.
  En als ik de telefoon in download mode heb, moet ik daar verder dan nog iets mee?

  • Mariska zegt

   Kies loopt bij mij thuis ook vast maar bij de buuf op de gewone computer deed hij het wel maar bij mij op de laptop niet. Misschien anders even bij iemand anders thuis op de computer proberen. Succes! !!!

   • DreaH zegt

    Heb het inmiddels op verschillende pc’s en laptops geprobeerd, maar kreeg geen update. Gisteren wel! Maar helaas. Tijdens de firmware-download van mijn telefoon naar Kies, bleef de voortgang hangen op steeds hetzelfde punt. Ook bij de andere pc’s. Samsung gebeld en mocht langs een repairpunt. Er zit een fout in de software, zo blijkt. Kan de telefoon vanmiddig, geupdate en wel weer ophalen 🙂

 19. Horn zegt

  Vanochtend verrast door een nieuwe stabiliteits patch van Samsung, ongeveer 30 mb nadat ik 3 weken geleden de 4.1.2 Android had geinstalleerd.
  Na deze update 4.1.2 waren er flink wat klachten over de dramatische terugloop van de batterij Wifi ontvangst, en nog een aantal zaken.
  Ik hoop dat deze bugs verholpen zijn en dat deze met waarschijnlijk een nieuwe kernel is uitgevoerd want ik was vergeten na te kijken welke ik nu had.
  Na de stabiliteits patch :
  3.0.31-679347
  [email protected] #1
  SMP PREEMPT Thu Jan 24 16:59:22 KST 2013

  Zo te zien aardig nieuw.
  Batterij laad in iedergeval weer sneller op zoals vanouds.

 20. sven brinkhof zegt

  heey even een vraagje ik heb een samsung galaxy note 2 incombinatie met telfort abbonoment maar ik heb nog de update niet en als ik op me tel laat kijken na update dan zegt die toegang tot softwareupdateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek ik snap er de ballen niet van meschien1 van jullie die me verder kan helpen en als ik het trouwens via samsung kies via de pc wil doen werkt die ook niet bedankt alvast groeten Sven

  • Arthur Dent zegt

   Nog niet alle provider-specifieke toestellen hebben de update al gehad. Dus het kan kloppen dat je de update nog niet kunt installeren…

 21. sygys zegt

  de melding “toegang tot softwareupdateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek” is bedoelt om overbelasting van de server te voorkomen. ieder toestel heeft een serienummer en een land/carriercode. zodra de carriercode van jou toestel aan de beurt is om je in een queue te staan op de server. De server voegt iedere zoveel tijd nieuwe serienummers toe die toegang krijgen tot de update.

  Als je die melding krijgt dan betekend dit dat de update voor jou toestel klaar is en klaar staat. Je moet alleen nog even op je beurt wachten!

 22. ronald zegt

  Na de update kan ik niet meer kiezen welke browser ik wil gebruiken in onder andere facebook app en bij nu.nl app enz voorheen kreeg je een nieuw venster en kon ik bij een youtube filmpje kiezen uit verschillende browsers of zelfs kiezen voor de app van YouTube nu krijg ik een popup-venster daarmee moet je het dan doen hoe krijg ik weer de keuze terug dat ik zelf kan uitmaken welke browser ik kies.

  • Arthur Dent zegt

   Probeer eens: Menu -> Instellingen -> Applicatiebeheer -> Veeg opzij naar de lijst ‘Alles’ -> Selecteer ‘Pop-upbrowser’ -> Standaardinstellingen wissen.
   Als het goed is kiest je toestel nu niet meer automatisch de popup browser, maar kun je weer zelf kiezen.

 23. Silvia zegt

  Sinds de update naar 4.1.2 weet ik wel zeker dat mijn batterij veel sneller leeg is dan voorheen.
  Iemand een idee of dit idd een bug is, of er handmatig iets veranderd kan worden om dit te verhelpen of of er een bugfix in de maak is?

 24. Ivanpe zegt

  Je kan nu zelf bepalen langs de kant van het scherm, waar het ‘lipje’, waarmee je de multi-window werkbalk kunt verbergen of tevoorschijn halen, staat op je scherm. Gewoon naar die plaats slepen, waar je het lipje wil hebben.

 25. Animale zegt

  Vanochtend kreeg de beste en grootste display telefoon ter wereld op dit moment (de Galaxy Note II) zijn update.
  OTA via Wifi.

  Soepeltjes binnen een paar minuten, als vanzelf.
  Zoals alles op deze telefoon soepeltjes en als vanzelf gaat:)

  Heb gewerkt overdag en weinig tijd gehad om ermee te spelen.
  Zit constant aan de netstroom, ik lees nu pas over evt. snellere battery drain dus dat ga ik zelf eens uittesten.

  Het zijn vooral de voorgaande en mindere toestellen die maximaal profiteren van deze update:
  De Galaxy Note II had alles al.
  Het zijn meer kleine verbeteringetjes die ik nu niet gelijk allemaal ken.
  Ik ben her en der aan het inlezen nog.

  Ik vind het wel fijn dat ik nu voor mij nutteloze meldingen van dat noti-scherm af kan halen.
  En er zit nu een app-pagina bij volgens mij.

  Wifi problemen heb ik totaal niet.
  In tegendeel, de telefoon voelt weldegelijk ietsjes sneller aan, ook in het scrollen en alles.
  Voor de rest geloof ik het allemaal wel.

 26. zegt

  Update werkt goed, batterij geen probleem, wifi lijkt wel zo nu en dan een beetje raar te doen.

  2 problemen waar ik wel van baal; ik krijg geen meldingen meer als er mail binnenkomt (mail komt binnen als ik de app open en niet meer om de ingestelde 5 minuten) Ook ben ik op twitter geabonneerd om meldingen te ontvangen van bepaalde mensen die ik volg. Ook deze meldingen komen niet meer binnen….

  Twitter installeer ik even opnieuw om te kijken of dat helpt, maar de mail is volgens mij een standaard app die je niet opnieuw kunt installeren.

  Iemand bekend hier mee?

 27. Reza zegt

  Ik ben niet erg blij met deze update voor mijn galaxy note. Accu gaat razend snel leeg ( als je mee werkt, 1%per minuut, ) mijn movimaker die standart bij de telefoon hoorde die toen een reden was om de telefoon te kopen ook weg, waarom wordt er zomaar een functie van je telefoon weggenomen???

 28. Karin zegt

  Ik ben absoluut niet blij met deze update, elke keer springt mijn Wifi vanzelf aan, en gaat dus heel de tijd lopen zoeken naar Wifi als ik onderweg ben e.d. Dit was voor de update nooit zo. Ik heb al mijn apps e.d. allemaal op handmatig synchroniseren gezet (ik heb geen internet-abonnement) dus daar kan het niet aan liggen. Doordat er elke keer naar wifi gezocht wordt, is mijn batterij nou dus supersnel leeg. Het helpt ook niet om de telefoon opnieuw op te starten oid, elke keer gaat die wifi weer aan. Ik wordt er gek van!

  Heeft iemand dit probleem ook? Of nog beter, een oplossing?

 29. hans pannekeet zegt

  Wifi na update erg traag , 2 x per dag ongeveer een vast loper. Als ik me phone aan zet kan ik me code nog in voeren en dan staat de phone vast , moet de batterij los halen om opnieuw op te starten. Samsung is weer goed bezig. Wat een pruts werk.

 30. CvD zegt

  Voor de update kon ik door de start toets ingedrukt te houden de applicaties die nog aan stonden uit zetten, na de update verschijnt er een google icoontje op het scherm bij vasthouden starttoets. Ik vond het best handig om applicaties af te sluiten d.m.v. vast houden start toets. Weet iemand waarom dit is veranderd na de update? En is dit nog aan te passen?

  • Arthur Dent zegt

   Links van dat Google icoontje zit een soort van ‘taart diagram’ icoontje – daar vind je het venster waarin je individuele of alle applicaties kunt afsluiten.

 31. Smukkie zegt

  Na update 4.4.2 voor mijn Note 2 kan ik ook geen mail meer ontvangen!
  Ik heb het account gechecked, sync gecontroleerd, maar de mail blijft op het tijdstip van installeren 4.4.2 staan.
  Heeft iemand hier een oplossing voor, ik heb mijn mail keihard nodig!

 32. Henk Joosten zegt

  Ik heb de Samsung Galaxy Note GT-N 7000

  Android-versie 4.1.2

  Als ik start kom er een licht blauw scherm op en veeg dit weg.

  Dan word er een pincode gevraagd dit was eerder niet.
  Dit is erg lastig moet steeds 4 cijfers indrukken en kan dan de telefoon gebruiken.

  De pincode kan ik wel veranderen.

  Als toestel 4 minuten aanstaat moet ik weer dezelfde handeling doen.

  Wie weet hoe ik deze handelingen kan verwijderen ?

  Henk J.

Praat mee