‘Samsung Galaxy Note 3 komt met 6,3 inch scherm’

Welja, wij waren zelf een tijdje geleden al aan het roddelen geslagen over de Samsung Galaxy Note 3, maar dít hadden wij ook nog niet bedacht: volgens de Korea Times is het de bedoeling een 6,3 inch scherm in de Note 3 te stoppen.

samsung-galaxy-note-3-concept-2 'Samsung Galaxy Note 3 komt met 6,3 inch scherm'

Conceptontwerp ‘Galaxy Note X’ – misschien dat Korea Times hiervan in de war is geraakt? (afb.: concept-phones.com)

Dus, uhm, tja. Een scherm met een diagonaal van 6,3 inch – oftewel 0,8 inch groter dan die van de huidige Note 2. Dat is nogal wat. Om precies te zijn slechts 0,7 inch kleiner dan een normale, compacte tablet. In feite is er slechts één manier waarop dit kan gaan werken. We weten namelijk dat Samsung al een tijdje bezig is met het ontwikkelen van smartphones zonder ‘bezel’, dus zonder noemenswaardige rand rond het scherm. Dus stel dat de Note 3 een voorkant heeft die nagenoeg geheel uit scherm bestaat, dan is het op zich mogelijk om een 6,3 inch scherm te proppen in een body te grootte van de Note 2.

In een dergelijk geval worden de bedieningstoetsen vervangen door softwarematige buttons op het scherm, zoals we die al kennen van bijvoorbeeld de Galaxy Nexus. Als de front camera en de luidspreker van ook nog eens netjes in een hele smalle rand boven het scherm worden weggewerkt… ja, dan is het idee in ieder geval haalbaar.

Grappig is wel, dat er een tijdje geleden al een fantasierijk concept opdook van een ‘Galaxy Note X’, met – jaja – een 6,3 inch display. Dit ontwerp heeft inderdaad naast het scherm geen randen – erboven en eronder wel. Hierdoor is deze ‘Note X’ een centimeter langer en een halve centimeter breder dan de Note 2. Is dít dan écht te groot? Of zit er nog rek in het concept?

(via KoreaTimes)

 

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee