Samsung Galaxy S3 LTE binnenkort in Nederland

Wie de afgelopen dagen het telecom nieuws een beetje heeft gevolgd, weet dat de grote providers in 2013 druk aan de slag gaan met het uitrollen van de eerste échte 4G/LTE mobiele netwerken in ons land. Wie goed voorbereid wil zijn kan binnenkort al een Samsung Galaxy S3 LTE bestellen – eentje die straks dus direct met waanzinnige snelheden kan internetten op de nieuwe netwerken.

samsung-galaxy-s3-lte-nederland Samsung Galaxy S3 LTE binnenkort in Nederland

Het lijkt erop dat Coolblue (bekend van o.a. PDAShop) de primeur zal hebben in ons land – in ieder geval is sinds kort de Galaxy S3 LTE in het zwart te vinden op hun website, voor de prijs van 699 euro. Wanneer het toestel écht direct leverbaar zal zijn is nog niet bekend, maar één ding is zeker: hij komt! Alle details van de aanbieding, inclusief combinaties met een abonnement, vind je HIER.

Wie zich afvraagt ‘huh? 4G of LTE, wat moet ik daar dan mee?’ is het misschien aardig om te weten dat internetten via een 4G/LTE netwerk in theorie net zo snel is als thuis via een WiFi verbinding. Dit is natuurlijk enorm prettig: voor het streamen bijvoorbeeld HD video hoef je dan echt niet meer op zoek naar een WiFi verbinding. Als je dit laatste wilt gaan doen – HD video streamen via mobiel internet – is het wel verstandig om je databundel in de gaten te houden – een paar honderd MB heb je er zo doorheen gejaagd 😉

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. zegt

  Ben inderdaad benieuwd naar de datalimieten die je bij een LTE abbo krijgt.
  Ik heb in elk geval de komende 2 jaar geen LTE aangezien ik mijn telefoon ZONDER LTE net heb :'(

 2. Stefan zegt

  Volgens de specificaties op tweakers heeft de S3 (i9300) standaard al beschikking over een LTe ontvanger, wat is het verschil met dit toestel? En is het is het de meerprijs van maarliefst 250 euro waard?

  Klinkt een beetje als marketing praat die S3 LTe om de verkoop nog verder omhoog te duwen, of ik ben erin geluisd met mijn i9300 waarvan ik dacht dat ik voorbereid op nieuwe netwerken zou zijn …

  Graag zou ik hier nog een seccond oppinion over willen!

  Bron: http://tweakers.net/pricewatch/310210/samsung-galaxy-s-iii-16gb-blauw/specificaties/ – kopje verbindingen

  • Arthur Dent zegt

   Ik denk eerlijk gezegd dat dat berust op ofwel een foutje, ofwel op een poging om verschillende versies van de Galaxy S3 samen te vatten in één overzicht. De ‘gewone’ S3 – de GT-I9300 – beschikt over HSPA+, wat technisch gezien niet helemaal gelijk is aan een ‘echte’ LTE verbinding. De HSPA+ verbinding van de S3 kan theoretisch maximaal snelheden tot 21 Mbps aan – de LTE S3 GT-I9305 haalt op papier tot 100 Mbps. In de praktijk worden deze snelheden natuurlijk sowieso niet gehaald, ook niet op een echt LTE netwerk.

   Overigens vermeldt de Tweakers pagina helemaal onderaan de internationale pagina van Samsung voor de Galaxy S3, waar wél LTE staat vermeld, maar met de toevoeging ‘dependent on market’.

   • Stefan zegt

    Dat is dan toch vreemd dat belsimpel.nl (waar ik mijn telefoon heb gekocht) expliciet vermeld dat dit toestel over zowel HSDPA als LTe beschikt. Je zou dan mogen aan nemen dat er dan een LTe ontvanger aanwezig is en niet over iets totaal anders. Als je een Ferrari koopt mag je tenslotte verwachten dat je met Ferrari naar huis gaat i.p.v. een Toyota Prius.

    Beetje vreemd verhaal dit, misschien ga ik maar een nieuwe LTe variant eisen 😛

    Link: http://www.belsimpel.nl/samsung/samsung-galaxy-s-iii-i9300-black/specificaties#aanb_10672

    • Arthur Dent zegt

     Dat is inderdaad wat voorbarig ja. Het probleem kan zijn dat HSPA+ vaak werd verward met LTE. Op papier is de HSPA+ standaard in staat tot vergelijkbare snelheden als LTE (>100 Mbps). Maar de meeste HSPA+ smartphones halen maximaal 21 Mbps – en de meeste HSPA+ netwerken bieden maar 14,4 Mbps.

     Mogelijk dat je straks die 21 Mbps wel haalt als de nieuwe netwerken er liggen, maar daar heb ik dan weer te weinig verstand van om er iets zinvols over te zeggen 🙂

Praat mee