Samsung verwacht 20 miljoen Galaxy Note 2’s te verkopen

Als je een nieuwe versie van een bestaand produkt koopt, hoop je als bedrijf natuurlijk dat deze het minstens net zo goed gaat doen als de vorige versie, of beter. Samsung zet met de Galaxy Note 2 in op een verdubbeling van de verkoopcijfers van de eerste Galaxy Note – 20 miljoen stuks moeten er over de toonbank gaan.

20-miljoen-galaxy-note-2 Samsung verwacht 20 miljoen Galaxy Note 2's te verkopen

Dit aantal getuigt in ieder geval van gezonde ambitie, en het is interessant te zien of deze doelstelling behaald gaat worden. Toen de eerste Galaxy Note namelijk op de markt kwam, werd dit toestel door veel reviewers afgedaan als een geinig niche-produkt, maar véél te groot om een echt commercieel succes te worden. De feiten hebben deze meningen inmiddels achterhaald, maar de vraag blijft open hoe groot de markt voor een dergelijk toestel dan werkelijk is.

Als het Samsung lukt om het komend jaar 20 miljoen Note 2’s te verkopen, dan zijn er in totaal ruim 30 miljoen Note’s een schermdiagonaal van meer dan 5 inch over de toonbank gegaan – en kunnen we het idee dat een telefoon met zo’n groot scherm én een stylus een niche produkt is definitief naar het rijk der fabelen verwijzen.

(via Sammyhub)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee