Met één hand typen op de Samsung Galaxy Note 2 (update)

Was het al iemand opgevallen dat de Samsung Galaxy Note 2 – evenals de eerste Note – misschien wel de grootste smartphone ooit is? We hebben het eens opgezocht, en dit blijkt met name te komen door het enorme scherm met een diagonaal van 5,5 inch! Maar… alle gekheid op een stokje. De Galaxy Note 2 is niet klein, en als je er echt serieus mee wilt werken is het gebruik van beide handen aan te raden. Zeker als je een email wilt typen. Toch?

samsung-galaxy-note-2-een-hand-toetsenbord Met één hand typen op de Samsung Galaxy Note 2 (update)

Nou, niet persé dus. In de review van BGR India (HIER) viel ons oog op dit leuke snufje: een ‘one handed operation’ instelling, waardoor het toetsenbord aangepast wordt aan het gebruik met één hand. Hierdoor kun je zelfs op het grote scherm van de Note 2 nog steeds je SMS berichten en emails gewoon met één hand invoeren. Uiteraard kun je daarbij kiezen voor een toetsenbord dat geoptimaliseerd is voor links- of rechtshandig gebruik.

We zijn erg benieuwd hoe handig dit in de praktijk zal blijken te zijn – we vinden het ‘grote’ toetsenbord dat de Note (en Note 2) dankzij het flinke scherm kan bieden erg prettig om op te typen, zelfs al gaat dit het fijnst met twee handen.

Update:

We hebben nog eens zitten neuzen, en het blijkt dat een dergelijke modus al een tijdje op de eerste Note te vinden is – die we dus kennelijk tot nu toe over het hoofd hadden gezien! Nouja, in ieder geval is het fijn om te weten dat ook de Note 2 een dergelijke instelling biedt.

Samsung Galaxy Note 2 aanbiedingen:

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Praat mee