Opnieuw gerucht Samsung Galaxy Note 2 met ultra dun, flexibel scherm

galaxy-note-2-mockup-300x262 Opnieuw gerucht Samsung Galaxy Note 2 met ultra dun, flexibel scherm

Galaxy Note 2 mockup, gebaseerd op de Galaxy S3

Iedereen die als hobby het volgen van de ontwikkeling van Amoled schermen heeft (ja, die mensen bestaan!) weet al een tijd dat Samsung bezig is met haar Youm schermen – flexibele, buigzame Super Amoled schermen die de gekste toepassingen mogelijk maken. Een tijdje geleden dook al het gerucht op dat de Samsung Galaxy Note 2 het eerste toestel wordt waar een dergelijk Youm scherm in te vinden zal zijn. Vandaag gaat dit gerucht op herhaling.

Bronnen in Zuid Korea zelf melden dat de Galaxy Note 2 is voorzien van een flexibel, 5.5 inch groot Super Amoled beeldscherm. En hoewel het vrij onlogisch is, dat de Note 2 zelf een buigbaar toestel zal blijken, is het niet ondenkbaar dat het scherm zelf licht gebogen zal zijn. De échte significantie van de flexibele schermen voor een smartphone is dan ook niet dat ze buigbaar zijn, maar dat ze dunner zijn dan conventionele Amoled modellen. Veel dunner zelfs: 0,4 millimeter om precies te zijn. En hoewel dat een verwaarloosbaar verschil lijkt, biedt 0,4 millimeter besparing in een smartphone een zee van ruimte om er – bijvoorbeeld – een dikkere batterij in te stoppen.

samsung-galaxy-note-2-flexibel-scherm-300x199 Opnieuw gerucht Samsung Galaxy Note 2 met ultra dun, flexibel scherm

Overigens wijzen anderen er fijntjes op dat de flexibele Amoled technologie op dit moment nog niet in massa productie is, waardoor de kans wel erg klein lijkt dat zo’n scherm daadwerkelijk in de Note 2 te vinden zal zijn. Per slot van rekening wil Samsung van dit toestel er toch miljoenen gaan verkopen, waardoor massa productie een vereiste is.

(via GMSArena, OledDisplay)

Galaxy deal tips

Praat mee