Samsung Galaxy Note 2 specificaties (+komt in ‘Ceramic White’)

Twee dagen voor de officiële onthulling van de Samsung Galaxy Note 2 zien we een aantal belangrijke specificaties van het toestel bevestigd. Verrassingen zijn er niet te bekennen – tenminste niet op specificatie gebied: een Exynos 4412 quad core processor, een 5,5 inch 720p HD scherm, een acht megapixel camera, en – hoera! – Android 4.1.1 standaard aan boord. Afgezien van dit laatste liet de rest zich eigenlijk al raden op basis van eerdere geruchten.

samsung-galaxy-note-2-specs-lek Samsung Galaxy Note 2 specificaties (+komt in 'Ceramic White')

Een potentiële verrassing zit ‘m in het feit dat het toestel in ieder geval op de markt zal komen in de kleur ‘Ceramic White’. Dit kan natuurlijk gewoon een leuke benaming zijn van een witte versie van de Galaxy Note 2. Maar het woordje ‘Ceramic’ doet ons toch sterk denken aan eerdere geruchten die destijds de ronde deden over een Samsung Galaxy S3 die mogelijk van een keramische achterkant voorzien zou zijn.

Zoals bekend bleken deze geruchten foutief, maar we weten inmiddels wél dat Samsung met keramische materialen experimenteert. Sterker nog, er zijn natuurlijk allang toestellen op de markt met een keramische afwerking, zoals de HTC One S. Bij dit toestel gaat het in feite om een alumium behuizing die door een speciale behandeling tot een keramisch materiaal is ‘omgetoverd’.

Of dit betekent dat de Galaxy Note 2 dus met een aluminium/keramische behuizing op de markt zal komen is natuurlijk niet te zeggen op basis van de naamgeving van die ene kleurvariant. Maar het zou voor Samsung een primeur in haar eigen Galaxy serie betekenen.

Overigens komt de Galaxy Note 2 in nóg een kleurvariant op de markt – welke is op dit moment echter nog onbekend. Over minder dan 48 uur weten we meer!

(via SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Fre4ked zegt

  Yess! Android 4.1.1!
  Ik kan niet wachten tot dit toestel uit is. Zodra mijn salaris binnen is, is het nog maar twee daagjes wachten en dan heb ik ‘m.. Cannot wait!

 2. Leyla Turk Ona zegt

  EN MOETEN WIJ MEER DAN GEWOONLIJK BETALEN, aangezien Samsung aan Apple ruim 1 miljard dollar (ca. 850 miljoen euro) moet betalen wegens het schenden van patenten?

  Ik ben beneiuwd naar de prijs ervan, hopelijk minder dan 550 euro.

  gegroet,
  Leyla Turk Ona

Praat mee