Samsung Galaxy Note 2: benchmarks!

Jaja, natuurlijk gaat het bij een smartphone uiteindelijk om de gebruikerservaring, dat zal best. Maar iedere rechtgeaarde gadget fanaat zit tóch te wachten op de resultaten van benchmark tests – het blijft tenslotte leuk om testresultaten te vergelijken. Des te beter dus dat de eerst benchmark resultaten van de Samsung Galaxy Note 2 binnen druppelen.

samsung-galaxy-note-2-quadrant Samsung Galaxy Note 2: benchmarks!

En om maar met de deur in huis te vallen: de Galaxy Note 2 is snel. Ontzettend snel zelfs – de Galaxy S3 heeft het nakijken. Dit was natuurlijk ook wel te verwachten, omdat de maximale kloksnelheid van de Note 2 simpelweg wat hoger ligt dan die van de Galaxy S3 (1,6 GHz versus 1,4 GHz). Beide toestellen beschikken verder over precies dezelfde Exynos 4412 SoC, inclusief dezelfde Mali 400 grafische processor. Maargoed, de resultaten dus…

samsung-galaxy-note-2-antutu Samsung Galaxy Note 2: benchmarks!

In Quadrant scoort de Note 2 een helemaal-niet-slechte 6043 – de Galaxy S3 zit gemiddeld zo tussen de 5200 en 5600. Ook in Antutu blijkt de kracht van de Note 2: 13500 (niet zichtbaar op bovenstaande foto), oftewel ruim boven de Galaxy S3 en nog ruimer boven de HTC One X. Ook in de Nenamark2 test doet de Note 2 leuk mee, met een goede maar niet extreme score van 55,8 frames/sec.’

samsung-galaxy-note-2-nenamark2 Samsung Galaxy Note 2: benchmarks!

Let wel: de bovenstaande resultaten zijn gemeten op de IFA beursvloer, en dus een vrij willekeurige verzameling van tests die gewoon ‘een keertje’ zijn uitgevoerd, en op geen enkele wijze als betrouwbare graadmeter voor wat dan ook te zien. Maarja, wij vallen zelf in de bovengenoemde categorie ‘rechtgeaarde gadget fanaat’, dus zijn we toch blij met deze getalletjes 😉

(via SmartDevice)

Galaxy deal tips

Praat mee