De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Play Store (Google Play)

Bij een smartphone horen natuurlijk apps: kleine applicaties waarmee je allerlei handigheidjes aan je toestel toe kunt voegen die er nog niet opzitten als je ‘m uit de doos haalt. De doorgewinterde gebruiker vindt ze natuurlijk met zijn ogen dicht, maar wie voor het eerst een echte smartphone in handen heeft moet soms even zoeken. Dus: waar vind je je apps?

samsung-galaxy-s3-google-play-store-uitgelegd De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Play Store (Google Play)

Het antwoord in het geval van een Android smartphone zoals de Samsung Galaxy S3 is natuurlijk: in de Play Store – ook wel Google Play genaamd. Flauw genoeg is de Play Store in feite ook gewoon app. Maar wel eentje die je toegang geeft tot honderduizenden andere apps. Je kunt ze zoeken, installeren, updaten, en natuurlijk weer verwijderen – allemaal met deze Play Store app.

Screenshot_2012-08-21-12-43-11-168x300 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Play Store (Google Play)De Play Store app is altijd al aanwezig op een nieuwe Galaxy S3. Je vindt ‘m dan ook simpelweg tussen de apps. Wél heb je een Google account nodig, die je waarschijnlijk al hebt opgegeven toen je je toestel voor het eerst opstartte. Als je al een Gmail account hebt, kun je deze gewoon daarvoor gebruiken.

In de Play Store vind je heel erg veel gratis apps, maar voor sommige moet je betalen – met creditcard wel te verstaan. In de toekomst zal het mogelijk zijn om gekochte apps gewoon via je telefoonrekening te betalen, maar op dit moment is dit helaas nog niet mogelijk. Gelukkig zijn de populairste apps altijd gewoon gratis: Whatsapp of Wordfeud, maar ook fijne applicaties zoals Buienalarm.

Daarnaast zit de Play Store ook propvol met wallpapers, games (zoals Wordfeud, maar ook snelle hippe 3D actie games), en apps van populaire websites zoals Nu.nl en Wikipedia.

Omdat je de Play Store altijd gebruikt in combinatie met een Google account, kun je op een nieuwe telefoon altijd directe je ‘oude’ apps installeren, en ook gekochte apps blijven altijd gekocht, zodat je ze voor een nieuw toestel niet opnieuw hoeft te kopen.

Tot zover de ‘basics’ van de Play Store. De volgende keer gaan we een kijkje nemen naar manieren om bestanden – foto’s, muziek, etc. – van je Galaxy S3 naar je PC over te zetten, en vice versa.

[table "14” not found /]

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Carina zegt

    Leuk wat hier allemaal staat over google playstore mssr sinds kort doet playstore het niet meer. Krijg hem niet aan de gang. Elke keer staat er: google playstore is gestopt. Wie kan mij helpen. Ik weet het niet meer. Wie o wie.Groetjes Carina

Praat mee