De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: bestanden overzetten

De ‘die-hard’ Android smartphone gebruiker weet inmiddels wel zijn weg te vinden als het aankomt op het overzetten van bestanden van en naar je telefoon. Maar als een Samsung Galaxy S3 je eerste (Android) smartphone is, is het misschien handig om te weten dat er nogal wat manieren zijn om dit voorelkaar te krijgen.

 

galaxy-s3-usb-verbinding-300x291 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: bestanden overzetten

USB Kabel

Misschien wel de simpelste manier is met een USB kabel, zoals deze ook bij het toestel geleverd wordt. Plug de kleine aansluiting onderin je Galaxy S3, en de grote aansluiting in een USB poort op je PC of laptop, en wacht tot je computer vraagt wat je wilt doen. Kies dan ‘Apparaat openen en bestanden weergeven’.

Op deze manier werkt je S3 in feite gewoon als USB stick: je kunt nu door de bestanden en de mappen op het toestel bladeren zoals je ook door de bestanden en mappen op de computer bladert. En dus kun je op deze manier simpel bestanden vanaf je Galaxy S3 naar je computer kopiëren, en vice versa.

 

Kies Air

Screenshot_2012-08-27-14-55-532-168x300 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: bestanden overzettenVia de applicatie Kies Air kun je de bestanden en mappen van je Galaxy S3 bekijken via je browser op je computer. Je hebt hiervoor geen kabel nodig, maar wel een WiFi netwerk waar zowel je toestel als je computer mee verbonden zijn. Kies Air is niet standaard op iedere Galaxy S3 geïnstalleerd. Je kunt deze vinden in de Play Store, of in Samsung’s eigen app store, Samsung Apps – beide zijn wel standaard aanwezig op een gloednieuwe S3.

Nadat je Kies Air hebt gestart, tik je rechtsonder op ‘Start’. Op het scherm van je toestel zie je nu de URL die je in de adresbalk van je browser op je PC moet ingeven.  Nadat je dit hebt gedaan, verschijnt er op het scherm van je Galaxy S3 de vraag of je jouw computer toegang wilt geven tot het toestel. Tik op ‘Toestaan’, en in je browser opent het overzichtscherm van Kies Air. Hier zie je de inhoud van je S3 verspreid over verschillende kleine venstertjes: foto’s, video’s, muziek, berichten, etc. Je kunt nu dus door al je bestanden browsen, en op ‘downloaden’ klikken als je een specifiek bestand – foto, video, etc. – naar je computer wilt overzetten. Ook beschikken sommige vensters – bijvoorbeeld ‘Muziek’ – over een upload optie. Hierna kun je de bestanden op je computer selecteren die je naar het toestel wilt overzetten.

kiesairebrowser-1024x557 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: bestanden overzetten

Een aardige, zij het Engelstalige, uitleg over Kies Air biedt het onderstaande filmpje:

AirDroid (en dergelijke)

Kies Air is absoluut niet de enige applicatie waarmee je draadloos een verbinding kunt maken tussen je Galaxy S3 en je computer. Er zijn legio soortgelijke apps, en sommigen daarvan zijn wat overzichtelijker dan Kies Air. Denk hierbij aan het populaire AirDroid (of één van de vele soortgelijke apps die in de Play Store te vinden zijn). AirDroid is wat ons betreft overzichtelijker dan Kies Air, en biedt minstens net zoveel mogelijkheden.

 

Met de bovenstaande methoden heb je in ieder geval een aantal prima manieren om bestanden van en naar je Samsung Galaxy S3 te kopiëren, zodat je al je favoriete muziek op de toestel kunt luisteren, of jouw foto’s juist kunt opslaan op je eigen computer. Natuurlijk zijn er nog andere methodes, zoals DropBox. Daarover schrijven we een andere keer in onze ‘Samsung Galaxy S3 uitgelegd’ serie.

[table "14” not found /]

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Ronald zegt

  Ik gebruik al jaren een FTP server (zo heet de app zelf ook) op mijn telefoon. Je telefoon hoeft daarvoor helemaal niet ge-root te zijn.
  Geen geklooi met kabeltje.

  • sil zegt

   hay.

   Ik ga die app ook maar eens proberen. Ik heb een kabeltje en dropbox geprobeerd maar helaas lukt mij dat niet. thanks voor deze tip.. Ik hoop dat deze app mij kan helpen.

   gr.sil

 2. jacqueline v z zegt

  hallo
  ik ben een complete leek wat smartphones en pc betreft, toen ik mijn sgs3 net had kon ik het usb kabeltje aansluiten , en muziek fotos en dokumenten overzetten , dat is inmiddels 6 mnd geleden , en nu sluit ik het usb kabeltje weer aan en probeer wat te kopieren van de pc naar de sgs3 rechtse muisknop / kopieren naar gt19300 dan lijkt het net of hij kopieerd , maar na enkele sec. geeft de pc aan “het apparaat antwoord niet of de verbinding is verbroken ‘”terwijl het kabeltje er nog inzit en de sgs3 niet op stanby is gevallen
  ik heb kies air ook geprobeerd , maar als ik het nummer in de browser invoer , zegt mijn pc , dat deze pagina niet gevonden kan worden dus dat lukt mij ook niet . wat kan/moet ik doen om muziek e d van mij pc naar mijn sgs3 te kopieeren ( op mijn phone staat “aangesloten als media apparaat en ik kan hem ook veranderen in camera ptp
  ïk heb ook gezocht naar massa opslag ( had ik op internet wat over gelezen ) maar dat vind ik niet op mijn phone dus ook niet onder instellingen / draadloos en netwerk
  ik hoop dat iemand de tijd wilt nemen om mij wegwijs te maken , want ik wil graag die muziek luisteren die ik op mijn pc heb staan en fotos van en naar de pc verplaatsen alvast hartelijk bedankt

   • zegt

    Hoi Tim, ik heb me een breuk gezocht, en gevonden! Het is te simpel voor woorden.

    1. Insert the USB cable in to the slot
    2. Connect it to a computer.
    3. If your device asks you about Storage then well
    4. Otherwise you just touch and swipe the charging symbol in the top right corner of the phone
    5. Now you will find the USB options
    6. Turn on USB Storage.

    Hopelijk heb jij je antwoord allang gevonden. Wellicht is het bruikbaar voor iedereen die hier ook op zoek naar is,

 3. Lyanne v S zegt

  Hallo,

  Ik heb vanmiddag mijn nieuwe Samsung Galaxy SIII mini in gebruik genomen, ik had een Galaxy Ace. Alleen ben ik nu al mijn foto’s kwijt… Iemand een idee hoe ik ze weer terug kan krijgen? Alvast bedankt!

  • zegt

   misschien op je google account? of op dropbox, als je ze daar niet op heb gezet, dan denk ik dat je ze niet meer terug krijgt. je kunt het beste gewoon een dropbox account aanmaken, dat heb ik ook gedaan en heb nu al mijn foto’s terug op mijn nieuwe mobiel !

   ik hoop dat je hier iets aan heb gehad .

 4. zegt

  het met een kabeltje verzenden van foto’s schijnt volgens samsung niet meer te kunnen met windows vista, nadat ik a 80 ct !!!! per minuut gebeld had,

  met kies werkt het al helemaal niet

  ik gebruik de s3 voor het maken van productfoto’s in ons magazijn en moet nu wachten tot ik thuis ben om de foto’s via wifi of usbkabel over te zetten, want heel gek, thuis werkt het wel, maar in het magazijn niet, beide computers, pc in het magazijn, laptop thuis werken met windows vista

  weet iemand een oplossing ?

  het idee van de ftp-server app, werkt alleen als je wifi aan hebt staan,
  dat is geen optie !!!

  google+ geprobeerd, maar met de supertrage telefoonverbinding in het magazijn al mijn maandelijkse breedbandte al opgebruikt, bedankt telfort. nu geen internet meer op mijn s3, voor 7.50 kunt u bijkopen, ja, ik ben niet gek, wacht wel even tot ik weer een nieuwe maand heb, en googel+ niet meer gebruik dus.

  dropbox geprobeerd, zelfde verhaal, bovendien bevalt dat al helemaal niet, omdat je geen grote hoeveelheid kan downloaden, maar per stuk alles in je computer moet zetten, traag . . .

  al met al zit de samsung helpdesk dus gewoon te liegen, want in het magazijn werkt het niet, en thuis wel,
  volgens de helpdesk “niet lang meer hoor”

  nou, dan koop ik maar een latop met windows 8 of zo, ik dacht het niet, dit moet toch gewoon werken !!!!!

 5. Maurina zegt

  Ik heb net een nieuwe Galaxy S4. Heb mijn smsjes die ik wou bewaren in drop box gezet./dat ging heel vlot. Nu wil ik die op mijn nieuwe gsm zetten maar die komen er enkel in code taal in en niet zoals ik verwacht had onder de betreffende persoon in de berichten. Is er een mogelijkheid om de smsjes terug bij de berichten te kunnen zetten?

 6. Asko zegt

  Als ik mijn sIII met USB kabel aansluit op laptop krijg ik melding USB kan niet gelezen worden moet foto’s en video’s zo snel mogelijk overzetten telefoon verkocht. Via Bluetooth naar iPhone wil ook niet.. Iemand een idee??

 7. Steven zegt

  Ik heb nu een samsung s3 mini en een Mac, bestanden overzetten lukt met geen enkel app, en ik heb zowat alles geprobeerd maar nada noppes, nu maar es dropbox proberen, man man wat een gedoe voor een paar foto’s en liedjes!

 8. Gerrit H zegt

  Een aantal jaren sloot ik mijn S3 aan op de computer. Vervolgens bracht ik mijn foto’s over naar mijn pc.
  Maar dat schijnt niet meer te kunnen. Als ik nu de S3 aansluit “herkent” de computer het niet meer als “usb” station. Wat nu?

 9. Rein zegt

  Hallo, ik heb een Samsung galaxy s3 mini. Perongeluk heb ik foto’s weggegooid, weet iemand een manier om ze terug te krijgen alvast bedankt gr.

 10. franck0512 zegt

  Ik heb een Note 3 (T-Mobile) en ongeveer 2 keer per maand vergeet het toestel de ingegeven wachtwoorden van mijn WIFI toegangspunten. Wie kan mij helpen met een oplossing?

 11. zegt

  こんにちはちょうどあなたに素早く頭を与えたいと思いました。テキストあなたの中には、あなたの内 記事投稿 | Internet Explorerの画面から実行されている見えるようです。形式 | これは本当にこれは 場合、私はないですか、ブラウザの互換性とは何かが、私はあなたが知っているように投稿するはずと考えました。 設計とスタイルは見る 優れたしかし!すぐに修正あなたが得る願っています。賞賛は、恐ろしい予感グレースを

Praat mee