De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Android (Ice Cream Sandwich)

samsung-galaxy-s3-uitgelegd-android-logo-300x300 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Android (Ice Cream Sandwich)

Een begrip dat onlosmakelijk en onvermijdelijk met de Samsung Galaxy S3 verbonden is, is ‘Android’. De Galaxy S3 is – net als alle Galaxy smartphones – een ‘Android telefoon’. Wat dit betekent is voor smartphone ingewijden natuurlijk gesneden koek. Maar wat als je gewoon een handige telefoon zoekt – misschien wel voor het eerst een smartphone – en nu met allerlei termen te maken krijgt die stom genoeg in de reclamefolders nooit uitgelegd worden?

In onze serie ‘De Samsung Galaxy S3 uitgelegd’ vandaag dus: Android (of: Android Ice Cream Sandwich)

Android

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Android is het besturingssysteem van de Samsung Galaxy S3 (en een hoop andere smartphones). Net zoals je PC op Windows draait, of je Mac op Mac OS, draait de Galaxy S3 op Android. Ook de Galaxy S3 is tenslotte in feite gewoon een compacte computer.

Android is ontwikkeld door niemand minder dan Google, en een relatieve nieuwkomer op de telefoonmarkt. Maar ondanks dit laatste is Android inmiddels verreweg het meest gebruikt besturingssysteem voor smartphones. Je vindt het niet alleen op Samsung’s Galaxy telefoons, maar ook op smartphones van o.a. HTC en LG.

Ice Cream Sandwich? Jellybean?!

Screenshot_2012-08-16-12-43-46-168x300 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Android (Ice Cream Sandwich)Niet alleen wordt er in reclamefolders en op internet achteloos met het begrip Android gesmeten, maar daar worden dan ook nog eens vreemde termen achteraan gekwakt zoals ‘Ice Cream Sandwich’ en ‘Jellybean’. Om één of andere reden is het namelijk hip geworden om verschillende versies (1.0, 2.0, etc.) van een besturingssysteem aan te duiden met – in het geval van Android – de naam van een Amerikaans toetje. Dus in plaats van versienummer 4.0 te gebruiken, lees je vaak de toevoeging Ice Cream Sandwich. En Jellybean staat voor versienummer 4.1.

Wat is er nog meer?

Andere besturingssystemen die je in verschillende smartphones vindt zijn bijvoorbeeld iOS (op Apple’s iPhone) of Windows Phone (op o.a. Nokia’s Lumia telefoons). In feite kun je met alle systemen min of meer hetzelfde – browsen, emailen, SMSsen, bellen, Whatsappen, spelletjes, etc. De verschillen zitten ‘m vooral in het uiterlijk, of details waar je als doorsnee gebruiker niet van wakker hoeft te liggen.

En dus…

Je zult ons niet horen roepen ‘Android is het beste besturingssyteem!’ Dat vínden we wel (om goede redenen, zelfs), maar we beseffen ons maar al te goed dat het uiteindelijk een kwestie is van persoonlijke smaak. En wat je ook voor telefoon (met bijbehorende besturingssysteem) kiest, wees gerust: de tijd dat je een studie informatica nodig had om met een smartphone om te gaan ligt lang achter ons, ongeacht voor welke smartphone je kiest.

Tot zover het begrip ‘Android’ – de volgende keer de Play Store!

[table "14” not found /]

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee