Voor de krappe beurs: de HDC Galaxy S3

Veel geprezen, nog meer verkocht, maar zeker niet de goedkoopste: de Samsung Galaxy S3 is een uitermate succesvolle ‘high end’ smartphone. En dan kun je gaan zitten wachten tot iemand je gaat zitten namaken.  En met namaken bedoelen we niet het ‘boehoe iemand doet iets dat wij ook doen’ van een aantal veelbesproken rechtszaken van het afgelopen jaar, maar het regelrecht klonen van een toestel.

hdc-galaxy-s3-versus-samsung-galaxy-s3 Voor de krappe beurs: de HDC Galaxy S3

Zie daar de HDC Galaxy S3 (zeker op z’n Engels uitgesproken kan dit voor aardig wat verwarring zorgen 🙂 ). En inderdaad, zo op het eerste gezicht doet het toestel ons denken aan het Samsung toestel met dezelfde naam. Pas bij nadere inspectie wordt duidelijk waarom de HDC Galaxy S3 een prijskaartje heeft van omgerekend zo’n 200 euro.

De HDC beschikt namelijk over een single core MediaTek processor met een kloksnelheid van 1 GHz (nét niet vergelijkbaar met de 1,4 GHz quad core chip van de echte S3), een 4,7 inch LCD scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels (is ‘m ook net niet), en een vijf megapixel camera (tja).Verder is het toestel dikker dan de originele Galaxy S3, en draait het op Android 2.3 Gingerbread. Ook heeft HDC de moeite genomen om Samsung’s TouchWiz/Nature UX interface enigszins na te maken (of in ieder geval de ikoontjes en de wallpapers).

Overigens moeten we wél zeggen dat – voor een toestel met zulke matige specificaties – alles vrij soepel lijkt te draaien, als we de hands on video als leidraad mogen nemen.

Grappig genoeg laten toestellen als de HDC Galaxy S3 zien hoe moordend het tempo in de ‘mobiele technologie race’ is. De technologie van dit toestel loopt nog geen twee jaar achter op dat van de gerenommeerde smartphone merken, en MediaTek staat op het punt haar eerste dual core processor te lanceren. Over minder dan twee jaar zijn ook de goedkope klonen voorzien zijn van een quad core processor en een HD kwaliteit beeldscherm.

Wie geïnteresseerd is in meer van dit soort knappe stukjes huisvlijt, raden we een kijkje op GizmoChina aan, met daarop tot de verbeelding sprekende merken als Zopo en Goophone (doen ze het er soms om?). Of we dit toestel ooit in Nederland op de markt zullen zien? Die kans is klein – maar wie ‘m echt wil hebben vindt op internet zeker een website waar je ‘m kunt bestellen…

(via @ArnoudWokke en GizmoChina)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee