Tip: functies van de Samsung Galaxy S3 en waar je ze vindt (deel 1)

Zoals we inmiddels wel weten beschikt de Samsung Galaxy S3 over een flinke stapel kleine handigheidjes. Wat ons opviel toen wij ons toestel ontvingen, is dat we best even moesten zoeken naar sommige van deze functies, of dat we ze nog zelf moesten activeren. Dit blijkt ook uit een aantal vragen die we voorbij zagen komen bij onze Galaxy S3 Q&A. Om je op weg te helpen als je zelf net een Galaxy S3 hebt ontvangen of besteld, of van plan bent er eentje te bestellen, hebben we een beknopt overzicht opgesteld met een aantal handige functies en hoe je ze activeert.

 

Instellen van snelkoppelingen op het vergrendelingsscherm

Screenshot_2012-06-07-21-11-39-168x300 Tip: functies van de Samsung Galaxy S3 en waar je ze vindt (deel 1)Het lijkt zo logisch: natuurlijk kun je zelf kiezen welke functies je op je vergrendelingsscherm – lockscreen, voor intimi. Maar eerlijk is eerlijk: we moesten wel even zoeken voordat we erachter waren hoe je ze kunt kiezen. Ga via Instellingen naar Beveiliging en dan naar Lock Screen Options (netjes vertaald, Samsung). Helemaal bovenaan vind je de op Sneltoets, met daarnaast een ‘switch’. Maar als je de functies wilt kiezen moet je gewoon op het woord ‘Sneltoets’ tikken. Logisch, maar je moet het maar net weten.

 

Camera snel starten van het lockscreen

Je kunt op je lockscreen een snelkoppeling zetten naar je camera (die staat er standaard op). Maar je kunt deze snelkoppeling positie ook gebruiken voor iets anders, als je de alternatieve camera shortcut instelt. Je kunt dan de camera starten door je vinger op het lockscreen te leggen, en je Galaxy S3 een kwartslag te draaien. Ga naar Instellingen -> Beveiliging -> Lock Screen Options -> schakel ‘Camera ontgrendelen’ in.

 

Screenshot_2012-06-07-21-12-25-168x300 Tip: functies van de Samsung Galaxy S3 en waar je ze vindt (deel 1)Direct Call activeren

Al eerder beschreven de Direct Call funtie als één van de leuke slimmigheidjes die Samsung in de Galaxy S3 heeft ingebakken. Wij moesten deze wel eerst activeren, alvorens naadloos van het SMS scherm een telefoontje te kunnen plegen door het toestel naar het oor te bewegen. Ga via Instellingen naar Beweging, vink indien nodig helemaal bovenaan ‘Bewegingsactivering’ aan, en schakel daaronder ‘Meteen bellen’ in.

 

Tik voor top!

Nee, het is geen flauw spelprogramma van de Tros. Het is Samsung’s gebaar om snel naar de top van een lijst terug te kunnen keren door twee keer bovenop je Galaxy S3 te tikken. Deze schakel je via Instellingen -> Beweging -> ‘Tik voor top’. In dit menu vindt je, zoals je nu waarschijnlijk al gezien hebt, nog legio kleine handigheidjes. Probeer ze vooral uit!

 

Over het scherm vegen voor screenshot

Bijna helemaal onderaan het Instellingen -> Beweging menu, vind je nog ‘Vegen voor schermafbeelding’. Vink deze aan, en je kunt een screenshot maken door met de zijkant van je hand over de breedte van het scherm te vegen. Dit is één van onze persoonlijke favorieten (de screenshots bij dit artikel zijn uiteraard op deze manier ‘geveegd’), al is het maar omdat het er semi-futuristisch uit ziet (Nee! We zijn geen Star Trek fans!)(niet meer, althans).

 

Camera burst mode

samsung-galaxy-s3-burst-mode-tip-300x153 Tip: functies van de Samsung Galaxy S3 en waar je ze vindt (deel 1)Wie Samsung’s Galaxy S3 Unpack presentatie heeft gezien, weet dat er vrij veel aandacht is besteed aan de nieuwe camera en de bijbehorende snelheid en mogelijkheden. Één ervan is de modus waarmee je in korte tijd veel foto’s achter elkaar kunt nemen door de camera knop ingedrukt te houden. Maar Samsung zou Samsung niet zijn als ze deze functie stiekem een andere naam zouden geven. Dus als je in de camera app bent, selecteer dan het middelste ikoontje links (als je het toestel zeg maar op zijn kant houdt met de camera knop rechts), en kies ‘Continu opname’. Je kunt dan de ‘Beste opname’ functie ook nog aan zetten, als je het toestel wilt laten bepalen welke van de snel achterelkaar genomen foto’s het beste is.

 

In- en uitzoomen met de camera

En als je dan toch de camera voor je neus hebt: in- en uitzoomen kan ofwel door middel van de volume knoppen, of door een ‘pinch to zoom’ gebaar. Snel, simpel, en best fijn zo.

 

Tot zover dit beknopte overzicht. Uiteraard zullen wij hier op galaxyclub.nl nog meer vergelijkbare, en andere, tips plaatsen. Schroom dus niet om ons in de gaten te houden.

Heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons hieronder weten!

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Conrata Adriaans zegt

  Ik kom in het scherm Beveiliging geen Lock screen opties tegen. Ook kan ik de knop golfbeweging niet meer vinden

 2. Dennis zegt

  Dat screenshot maken is heel irritant als je op facebook screenshot wil maken van een foto, als je met je hand over het scherm gaat ga je naar de volgende foto. Is er een andere manier om een screenshot te maken?

  • Arjan zegt

   Ik vind die screenshot funcie indd leuk maar soms erg onhandig.
   Vaak ga je een pagina/scherm terug dan dat er een screenshot gemaakt word.
   Tot zover heb ik nog geen antwoord op meerdere mogelijk heden voor het nemen van een screenshot.

  • Arjan zegt

   @ Dennis;

   Ik heb het gevonden.
   Druk de “home” en de “aan/uit knop” beiden tegelijk in.

   Hier de letterlijke engelse handleiding:

   While using the device, you can capture a screenshot
   by pressing the Home key and the Power key
   simultaneously. The image will be saved in My files →
   sdcard → Pictures → Screenshots.

  • Cleo zegt

   Je kan een screenshot maken met de s3 door de volume naar beneden knop in te drukken samen met de vergrendelingstoets. Bovenin komt dan een symbool te staan (bij de klok en batterij info). Wanneer je deze bar naar beneden schuift kan je weer bij je screenshot terecht komen.
   Zo heb ik het begrepen tenminste! Succes!

 3. Bram zegt

  Het enige wat ik nog mis in de instellingen is het veranderen van de klok op het lockscherm.. Alles is mooi vormgegeven, maar die dag/maand/jaar onder de klok op het lockscherm is niet echt om aan te zien..

 4. John Scheepers zegt

  ik heb een probleem
  ik wil graag de app,s ,waarbij het mogelijk is, op mijn msd kaartje zetten maar dat lukt niet
  kan iemand mijn daar advies in geven ???
  bvd
  gr John

 5. Dennis zegt

  @ arjan

  Je moet ze alle 2 tegelijk langer indrukken, het is gelukt.
  Dit was op de S2 sneller dus daarom dacht ik het werkt niet.
  Bedankt voor je reactie

 6. Lotte zegt

  Instellingen -> Beveiliging -> Lock Screen Options -> schakel ‘Camera ontgrendelen’ in.

  Leuk idee, maar lock screen options is grijs… kan ik niet aanklikken.
  Weet iemand hoe dat kan?

 7. Taco zegt

  Ik probeer te vinden waar ik de bericht signalen in kan stellen, ik wil namelijk niet een toon krijgen bij elke email die binnen komt… kan het alleen nergens vinden… kan iemand me helpen?

 8. Sabine zegt

  Ik heb een samsung galaxy s3 mini en ik heb een continuopname gemaakt, maar nu kan ik de foto/foto’s niet terug vinden. Weet iemand waar de continuopnames worden opgeslagen?

Praat mee