Samsung Galaxy S3 of: de geheime dienst die Samsung heet

samsung-galaxy-s3-james-bond-300x181 Samsung Galaxy S3 of: de geheime dienst die Samsung heet

Samsung's hoofdtechneut, dhr. Bond. James Bond.

Dat Samsung voor de Galaxy S3 haar beveiliging naar een nieuw niveau had getild wisten we al. Het is nu het Koreaanse bedrijf zelf dat een boekje open doet over de geheimhoudingsmaatregelen rond het toestel.

Zo zagen we in de weken voor de echte onthulling het toestel verschillende malen opduiken in een ‘dummy case’, die het echte uiterlijk van het toestel verhulde. Dit bleek zo effectief dat velen – en wij –  in eerste instantie weigerden te geloven dat het hier om de echte Galaxy S3 ging.

Naar nu blijkt heeft Samsung heel bewust tegelijkertijd aan drie verschillende prototypes gewerkt – allemaal Galaxy S3 varianten – om zand te strooien in de ogen van oplettende speurders.

Slechts een handjevol technici hadden daadwerkelijk toegang tot de prototypes, en als een toestel getransporteerd moest worden gebeurde dit in een speciale box, zelfs als het om transport binnen Samsung’s eigen bedrijfsterrein ging. Transport tussen verschillende onderdelen van het grote bedrijf gebeurde veelal per helikopter, om blootstelling aan de buitenwereld te minimaliseren.

samsung-galaxy-s3-engineers Samsung Galaxy S3 of: de geheime dienst die Samsung heet

Natuurlijk willen mogelijke verkooppartners het toestel wel voor de onthulling zien – die bijna 10 miljoen voorbestellingen worden natuurlijk niet blind geplaatst, tenslotte. Maar waar testtoestellen vroeger gewoon per speciale koerier worden verstuurd, zorgde nu een speciale medewerker van Samsung zelf voor het transport naar de grote verkooppartijen.

En om het allemaal nog lastiger te maken, werden er geen complete tekeningen of afbeelding van het toestel gebruikt om verschillende afdelingen te informeren. Onderdelen en materialen werden ingekocht door inkopers die geen idee hadden voor wat voor een toestel de inkopen bestemd waren, en zelfs het bepalen van de verkoopprijs moest in eerste instantie gebeuren door mensen die slechts over beschrijvingen – maar geen afbeeldingen – beschikten.

samsung-galaxy-s3-rd-team Samsung Galaxy S3 of: de geheime dienst die Samsung heet

Als voorbeeld wordt ook de antenna van de Samsung Galaxy S3 genoemd. Normaal kunnen technici gewoon een antenne ontwerpen voor een toestel waarvan ze weten hoe het in elkaar steekt. De antenne voor de Galaxy S3 moest echter voortdurend overnieuw worden ontworpen voor de verschillende prototypes, die bovendien ook nog eens continue aan verandering onderhevig waren.

Wie bij Samsung wil werken – bijvoorbeeld aan de Galaxy S4 – moet tegenwoordig naast de nodige technische vaardigheden ook beschikken over een training door de CIA, SAS of de Mossad. Tevens is een helikopterbrevet een pré, net als het kunnen schieten met pijl en boog. Overigens kan iemand met al deze kwalificaties ook prima elders aan de slag 😉

(via SamsungTomorrow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee