CyanogenMod9 komt naar de Samsung Galaxy S3 (update: beeldmateriaal)

Update 19 juni:

Zoals je eerder hieronder al kon lezen wordt er hard geknutseld aan een heuse CyanogenMod ROM voor de Samsung Galaxy S3. Om het plaatje compleet te maken – vooral voor diegenen die nog niet aan de slag willen met de vroege beta versies (Nightlies) – vind je hieronder alvast een preview door de mannen van PocketNow.

Integenstelling tot onze bewering hieronder of het maar de vraag is hoe zinvol het is om de Cyanogen ROM op je Galaxy S3 te installeren, laat PocketNow een aantal overtuigende verbeteringen zien ten opzichte van de standaard Nature UX interface. Natuurlijk gaat het om details, maar wie zijn smartphone intensief gebruikt – intensief genoeg om bekend te zijn met rooten en het flashen van custom ROM’s – zal hier zeker iets aan hebben.

Oorspronkelijke bericht:

Rooten, flashen, custom ROM. Als deze termen jou iets zeggen is het volgende nieuws misschien interessant voor jou. Dé custom ROM der custom ROM’s – CyanogenMod – komt namelijk naar de Samsung Galaxy S3.

samsung-galaxy-s3-cyanogenmod9-1 CyanogenMod9 komt naar de Samsung Galaxy S3 (update: beeldmateriaal)

Heel verrassend is dit natuurlijk niet. Het was eerder opzienbarend geweest als dit niet zou gaan gebeuren. Maar het blijft een feit dat vanaf nu de beta versies – de zgn. ‘Nighly’s’ – beschikbaar zijn voor de Galaxy S3. Helemaal probleem vrij is deze vroege versie nog niet, dus als je er mee aan de slag gaat: weet wat je doet.

Interessant genoeg is één van de features die traditioneel de CyanogenMod ROM’s erg populair maakte – de snelheid – op de Galaxy S3 behoorlijk overbodig. Wat zou er tenslotte nog soepeler moeten aan de interface van het toestel? Natuurlijk bieden de CyanogenMod ROM’s ook andere voordelen, waarover je HIER meer vindt. Maar het nut van een uitgeklede Android versie die dus evenredig sneller en soepeler draait is op de Galaxy S3 ver te zoeken.

Echter, voor wie TouchWiz – pardon, Nature UX – van Samsung niet jé van hét vindt, blijft Cyanogen de populairste keuze om hét toestel van het jaar te voorzien van dé custom Android ROM. Check het XDA forum voor alle details.

(via XDA en AllAboutSamsung)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Frédéric Hannes zegt

    Aangezien de hardware van de I9300 inderdaad zo krachtig is, lijkt het me wat vroeg om al een custom ROM te flashen. + Samsung heeft erg veel tijd besteed om zeer interessante en nuttige features in de software te steken die niet aanwezig zijn bij custom ROMs die niet op de stock ROM van Samsung zijn gebaseerd.

  2. Rogier zegt

    Dat de SGS3 snel is geen twijfel over mogelijk! Maar dat het niet sneller kan is natuurlijk onzin. Er zijn nu al diverse custom roms (sommige draaien moeiteloos op 4×1.7 ghz.). En gebruikers ervaren weldegelijk een sneller toestel. Ook door vele achtergrond services uit te schakelen welke standaard in touch wizz zitten, kan je de batterij duur nog verder verlengen. Waar je er eerst een 1,5 dag mee kan doen, zijn er nu al berichten van gebruikers welke de telefoon relatief intensief gebruiken en de 2 dagen makkelijk halen.

Praat mee