Wordt de Samsung Galaxy Note 10.1 een beest van een tablet?

samsung-galaxy-note-101-gpu-300x200 Wordt de Samsung Galaxy Note 10.1 een beest van een tablet?Het is alweer even geleden dat we kennis maakten met de Samsung Galaxy Note 10.1: een volwaardige tablet variant van de bekende Galaxy Note. Echter, de eerste kennismaking met het apparaat leverde nogal wat vragen op: een Galaxy Tab 10.1 met een stylus? Heeft dit zin?

Een tijdje geleden bleek al dat Samsung ná de onthulling weer aan het knutselen was geslagen, onder andere om de Note 10.1 te voorzien van een quad core processor, in plaats van het dual core model dat er eerst in zat. Deze ‘spec boost’ is vandaag nog maar eens bevestigd – maar dat niet alleen: sommige gegevens lijken erop te wijzen dat Samsung de allernieuwste grafische processor – de ARM Mali T-604 – in de Note 10.1 aan het testen is. Ter verduidelijking: dit is de grafische processor die velen in de Galaxy S3 smartphone hadden willen zien, maar waar Samsung vanaf zag.

Uit grafische benchmark resultaten blijkt dat het geteste exemplaar van de Galaxy Note 10.1 bijna twee keer zo snel is als de – op dit moment nog niet verkrijgbare – Galaxy S3 telefoon. Dit betekent dat het apparaat niet uitgerust kan zijn met de grafische processor die we eerder ook al in de Galaxy S2 en de eerste Note tegenkwamen, de Mali 400.

samsung-galaxy-note-101-gpu-benchmark Wordt de Samsung Galaxy Note 10.1 een beest van een tablet?

Op dit moment wachten we nog steeds tot Samsung de definitieve versie van de Galaxy Note 10.1 aan de wereld toont. Maar waar we eerste verwachtten ‘gewoon’ een nieuwe tablet met S-Pen te zien, kijken we nu opeens uit naar een apparaat dat met gemak de krachtigste tablet op de markt kan worden. Inderdaad, krachtiger dan de ‘nieuwe iPad’, die op grafisch gebied maar zo’n 40% sneller is dan de Galaxy S3.

Eerste wachtten wij geduldig af – nu vol ongeduld!

(via AllAboutSamsung)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Ries zegt

    Als dat zo is dan is mijn lichte interesse voor ‘de nieuwe iPad’ onmiddelijk verdwenen. Dan liever een zeer goede androidtablet!

Praat mee