Samsung Galaxy S3 behuizing gemaakt van polycarbonaat

Na de officiële introductie leken sommige mensen teleurgesteld over het feit dat Samsung voor de Galaxy S3 wederom voor een plastic body gekozen had – een ‘normale’, gladde, kunststof behuizing wel te verstaan. Naar nu blijkt is de body van het toestel wel degelijk gemaak van polycarbonaat, wat we ook al kennen van bijvoorbeeld Nokia’s Lumia 800, en de HTC One X.

samsung-galaxy-s3-polycarbonaat Samsung Galaxy S3 behuizing gemaakt van polycarbonaat

Polycarbonaat: glans of geen glans (links de S3, rechts de HTC One X)

Het grote verschil tussen het gebruikte polycarbonaat – wat, laten we wel wezen, ook gewoon in de categorie ‘kunststof’, of ‘plastic’ thuishoort – van de HTC One X en de Galaxy S3 is dat de eerste over een matte, en de laatste over een glanzende variant beschikt. Verder biedt de behuizing van de Galaxy S3 dus alle voordelen die we al zagen bij andere polycarbonaat toestellen: krasbestendig, want het materiaal ís de kleur (geen laklaag), een goede grip, en het is slijtvaster dan ‘normaal’ plastic.

Dit alles verklaart erg goed waarom heel veel vroege reviews van de Samsung Galaxy S3 – bijna tot de verbazing van de reviewer – tot de conclusie komen dat het toestel erg fijn aanvoelt in de hand – ondanks het gebrek aan zogenaamde ‘premium’ materialen.

Wat ons betreft is dit alles gewoon fijn nieuws: Samsung heeft wel degelijk haar best gedaan om de behuizing van de Galaxy S3 van een solide materiaal te maken. Of je als consument de Galaxy S3 mooi vindt is des te meer een kwestie van smaak – glans of geen glans – maar zeker niet van materiaalkeus.

(via PhoneArena)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Joeri zegt

    Achterkant oké. Maar ben benieuwd hoe stevig de voorkant is. En dan bedoel ik met krassen en hoe buigzaam hij in de broekzak zit. Dus of het scherm niet snel breekt.

Praat mee