Samsung begint uitrol Android 4.0 update voor Galaxy Note

wpid-downloadfile Samsung begint uitrol Android 4.0 update voor Galaxy NoteUpdate:

Het lijkt erop dat sommigen de update ook in Nederland al kunnen installeren – maar is bij lang niet iedereen al het geval. Maar hoe het ook zij: de update komt er spoedig aan!

Oorspronkelijke bericht:

Jawel hoor, daar is hij dan – tenminste in sommige delen van de wereld: de langverwachte update naar Android 4.0 voor de geliefde Samsung Galaxy Note.

De update zal zowel beschikbaar zijn via Samsung’s Kies software, alsook als OTA – over-the-air – update.

Wanneer de update in Nederlands zal arriveren weten we nog niet, maar we houden het in de gaten!

Galaxy deal tips

Reacties

  • Peter zegt

   Ik heb de update binnen!! (via Kies)
   1e poging meteen goed gegaan, en alles is bewaard gebleven.
   Ziet er lekker soepel uit..
   Ben benieuwd naar de battery performance

    • zegt

     klopt, na amper gebruiken na 6 uur volle accu helemaal leeg! Alle batterijspaarfuncties aan. Toestel werd loei heet. Verdenk Swype. Soms reageerd toetsenbord niet meer en staat vast. Swype staat ver bovenaan in energieverbruik. Heb 4.0 nu 3 dagen en sinds vandaag samsung toetsenbord en geen enkele vastloper meer gehad. Ook energieverbruik is stukken beter al 12 uur aan en nog 25% batterij. Vind het samsung toetsenbord wel bagger en mis de mogelijkheid van vasthouden van toets voor andere karakters als /, : @ enz. Als iemand een goed toetsenbord weet die ik kan installeren, GRAAG!

     • M.H. van Engen zegt

      Heb hetzelfde gedaan. Swype uitgezet en geen vastloper meer gehad. Batterij gaat wel wat langer mee bij mij.

     • Harry zegt

      ik heb ook de 4.03 erop staan en ook bij mij ging de batterij snel leeg.
      Maar de oplossing is om een back-up te maken via Kies en noteer je Apps welke je er terug op wil zetten.
      toestel factory reset uitvoeren en je backup weer herstellen via Kies.
      het is wel beter om dit eerst tedoen alvorens de update erop te zetten, maar achteraf geeft in ieder geval bij mij geen problemen meer en de accuduur is nu bij normaal bebruik nu 40uur
      en ik ben super tevreden over 4.03

     • emma zegt

      Dat heb ik idem. Batterij erg snel leeg.Toestel wordt heet. Toestenbord werkt soms niet of zeer traag. Alle instellingen staan net als voorheen. Merk wel dat als ik RAM reset dat ie soms wel 27 applicaties sluit. Dat waren er voorheen maar hooguit 18. Dacht eerst dat het te maken had met Wifi. Ook al staat die uit dan nog is de batterij zo leeg.Ook ik gebruik Swype. Ga nu dus proberen het Samsung toetsenbord te gebruiken.Baal hier enorm van.

     • Anita zegt

      Ook ik heb de update gedraaid en heb spijt als haren op mijn hoofd. toestel wordt enorm heet en de baterij is niet meer te uploaden zo snel loopt hij leeg. Heb nu op jullie aanraden swype toetsenbord uitgezet want ik zie inderdaad bij de CPU dat swype continue draait.
      Mocht dit niet lukken dan ga ik voor de backup met terugzetten. Ben hier absoluut niet bllij mee want meestal geeft dit veel problemen.
      Echt slecht van Samsung!
      Voor de mensen die de update nog moeten draaien; NIET DOEN!

     • Anita zegt

      Omdat de telefoon mega heet werd, de baterij sneller leeg liep dan ik kon opladen en ik het toetsenbord niet meer kon gebruiken, heb ik de backup gemaakt en de fabrieksinstellingen teruggezet. Dat ging redelijk makkelijk en de backup zorgde ervoor dat ik alleen mijn emailinstellingen weer opnieuws moest invoeren, rest werd meegenomen. Nu is er niets meer aan de hand en kan ik zelfs via het swype toetsenbord (dat is namelijk de boosdoener volgens mij) weer communiceren. Nu bevalt Android 4.0 prima.
      Enige probleem nu is dat de bluetooth niet mee spontaan koppelt met de autoradio. Dat moet ik nog uitzoeken.

     • Anita zegt

      Na paar weken de ervaring; batterij gaat sneller leeg dan voor android 4.0. Wordt ook erg warm. Ik zie aan de battery use dat het aan het scherm ligt en aan het androidsystem. Geen idee wat ik hieraan kan doen.

     • Mudassir zegt

      Ik gebruik Go Keyboard sinds ik android gebruik en geloof me… beste toetsenbord voor mij… Check it out!

   • Gerinde zegt

    Heb zojuist ook Kies geopend maar ik weet niet waar ik de update kan vinden. als ik op de Note zelf zoek naar software update geeft hij aan dat deze er niet zijn…

   • sebas zegt

    hoe kun je via air dan een update krijgen ik probeeer het via de software update maar dan krijg ik te zien ” geen update gevondeb”

  • Desmond zegt

   Florian,

   Ik heb hem via INSTELLINGEN – OVER HET TOESTEL – SOFTWARE UPDATE – BIJWERKEN…… Probeer dat eens

 1. Florian zegt

  Desmond

  Dat had ik als eerste gedaan maar dan geeft hij aan dat er geen update is. enkel via kies werkt het. trouwens alleen als je een duits toestel hebt. krijg bij 5 a 6% timeout.

  ook via chekfus geprobeerd maar ook dan een timeout bij het downloaden. gok dat het gewoon te druk is

 2. marcella zegt

  Een collega van mij heeft hem al geupdate naar 4.0 vanochtend alleen mijn note zegt nog ff zoek het uit met je 4.0, zowel ota als via kies geprobeerd. Ik kan zo niet tegen wachten…Ik wil die premium suite uitproberen!

 3. jwz zegt

  ik heb een note uit rusland hoop dat de update snel komt
  Latest firmware: N7000XXLA6/N7000OXELA1/N7000XXLA4/N7000XXLA6

 4. Florian zegt

  inmiddels is de update gelukt. Torrent gedownload en via odin geflashed.

  4.0 valt mij een beetje tegen weinig veranderingen. Enige wat ik merk ks bettere accuduur en iets snelheidswinst

  • koen zegt

   Kan Android 4 er ook weer af? Samsungs eigen Cameraprogramma loopt vast en het energiegebruik is werkelijk schrikbarend. Na een paar uur er op werken is ie leeg!

 5. Rick zegt

  Heb em via Kies gedownload. Heb een duitse land code. Heel leuk dat het 2 dagen duurde voordat me navigatie het weer deed en nu kan ik geen enkele video afspelen via de browser. Iemand anders hier problemen mee?

  • Theo ten Hoeve zegt

   Ja veel problemen met 4,03 op de Note van dec. 11 Bij mij lopen veel apps vast die eerder geen probleem waren Navionics Sygic power tutor en nog vele andere. Ik ga liever vandaag terug naar 2 dan morgen maar helaas dat lukt niet. Ik wist niet dat het toestel zovaak zou kunnen vast lopen, zelf de telefoon stopt soms helemaal en dan helpt alleen opnieuw opstarten grrrrrrrrrrrr.

   • Pascalle zegt

    Bij mij hetzelfde. Gister is 4.0.3 geïnstalleerd en sindsdien doet de camera het niet en valt het hele beeldscherm gewoon weg…

 6. Tiede zegt

  15-05-2012, nog steeds niets. Ik zit ook bij HI. Misschien ga ik hem ook wel rooten, ‘k vind nexus style veel mooier dan dit nu.

  • damien zegt

   ik zit ook bij vodafone, en je raad het al 4.0 is er om te downloaden, gewoon via instellingen,bijwerken updates.
   werkt overigens prima, snap niet dat er zoveel mensen met problemen zijn, wellicht hadden deze toch beter even kunnen wachten op de officiele update.

 7. Jeroen zegt

  Ik heb ICS gisteren binnengehaald. Ik heb een contractvrij toestel, en ik zat in Parijs. Wellicht dat dat laatste er ook mee te maken had. Op de oppervlakte is er erg weinig veranderd, maar voor zover ik kan zien werkt het allemaal weer prima. Wel waren alle homescreens weer terug naar af.

 8. jwz zegt

  ik heb de update ook nog steets niet, heb me note als simlock vrij toestel gekocht, iemand een link met een betrouwbare site met info over het flashen van je note

 9. Daniël zegt

  Ik heb m ook nog steeds niet… Simlock vrij toestel aangeschaft net zoals jwz.
  Weet iemand waarom sommige Notes wel al 4.0 hebben en sommige niet?

  En… wanneer komt die update dan?

  • Rick zegt

   ik heb net weer even gekeken via ota en kies
   maar nope geen ics :S
   duurt laaaang!
   hoop dat andere mensen hier mischien meer over weten
   mischien omdat ik een NL note hebt maar sommige hebben hem wel gewoon echt vreemd had ik hem soms in duitsland moeten kopen ofzo XD

 10. Jack zegt

  Ice Cream Sandwich-update Samsung Galaxy Note begonnen, nog niet in Nederland

  Twee dagen geleden zagen we nog een video van een Amerikaanse Galaxy Note die ‘in het wild’ al draaide op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het lijkt er dan nu op dat de Samsung nu echt begonnen is met de upgrade naar Android 4.0. Vooralsnog lijkt het er op dat de update alleen in Duitsland verkrijgbaar is op dit moment.

  Over het algemeen rolt Samsung updates in stappen uit. Het wachten is dan ook op het moment dat de update in Nederland beschikbaar wordt gemaakt.

 11. Taasje Mahabiersing zegt

  Heb de update van het weekend geïnstalleerd, maar nu loopt mijn batterij binnen een halve dag leeg, zonder echt te gebruiken!!!!! Alles uitgezet, WIFI, Bluetooth, GPS. Terwijl daarvoor, met alles aan, mijn batterij 2 dagen meeging.
  Hebben anderen daar ook last van?

   • TF zegt

    Wat mij betreft Android 4.0 van mijn SGNote mag weer af!
    Tijdens het downloaden gaat de Wifi-verbinding regelmatig afgebroken.
    Verwijderen van een file duurt erg lang.
    Batterijverbruik is duidelijk toegenomen.
    Wat moet ik nu doen? Zeer frustrerend!
    Wanneer komt een update om deze problemen weg te halen?

 12. zegt

  @Taasje Mahabiersing:
  Ja dat heb ik ook, je doet niets en de batterij is heel snel leeg.
  Daarnaast valt mij op dat hij nu ook ontiegelijk warm wordt? Lijkt me toch ook niet normaal, want dat had hij eerst niet.

  Vraagje aan Samsung, vertel even van te voren wat er met een update gewijzigd wordt, nu dacht ik dat het een kleine update was en kan dus niet meer terug.

  • Taasje Mahabiersing zegt

   Ben erachter gekomen dat mijn exchange service (= e-mail) de grote boosdoener is. Maar aan de instellingen is niets veranderd dus waarom vreet Exchange Service nu opeens zoveel energie? Ik kan dan wel noodgedwongen de tijden aanpassen dat het mijn mail leest, maar dat is niet de bedoeling. Mijn mail moet continue gelezen kunnen worden.
   Balen!!

 13. lex zegt

  het is echt belachelijk dat de update er nog steeds niet is. je betaald heel veel geld voor dat toestel maar de service van Samsung is 3 maal kut

  • damien zegt

   misschien eerst kijken en dan zeiken, zit gewoon onder instellingen en bijwerken updates(is overigens gewoon te lezen op de site van samsung)

 14. marco zegt

  @ margriet @ taasje

  harde reset en wipe cache in Android recovery dan zou het over moeten zijn

  let wel op dat je eerst backup maakt want hij is echt helemaal leeg

  hoe je recovery mode moet benaderen is wel te vinden op google en you tube

  • zegt

   bedankt !
   Ik had zoiets ook al van samsung zelf gehoord, maar het backuppen wil nog niet lukken…grrrr
   Mijn pc herkent de telefoon niet met de datakabel. zucht.

  • Taasje Mahabiersing zegt

   Inderdaad heeft de reset geholpen, batterij gaat nu weer ruim 2 dagen mee en toestel wordt niet meer heet.
   Met Kies kon ik alleen maar foto’s en video’s backuppen, maar niet mijn contacten, strange?!?!?!. Die heb ik maar op mijn SIMkaart gezet en na de reset stonden ze keurig in mijn contacten. Dus Samsung volgende keer graag een software update zonder deze rompslomp.
   Inderdaad Margriet, PC herkent telefoon niet met kabel.

 15. drubuntu zegt

  jaaaa hoor daar is ie dan niet dus

  hoe lang moet het nog duren tot mijn abo afloopt of zo
  het is gewoon belagelijk hoe samsung met zijn klanten om gaat
  wordt het toch weer apple dan?

 16. Burak zegt

  Het heeft niks met Samsung te maken de uitrol van 4.0. Het ligt aan de providers ik heb al meerdere malen met Vodafone en andere providers gesproken op dit moment hebben ze de ROM in huis alleen zijn ze er allemaal software en widgets van hun brand aan het inbakken.

  Zoals het er nu naar uit ziet zal het nog een maand gaan duren.

  Samsung top – Vodafone, KPN, T-Mobile echt slechte service

  Groetjes

  • Harm zegt

   Dit heeft ALLES met samsung te maken. Samsung is ALTIJD nog als laatste geweest op gebied van updates ed.
   Samsung zou alles op 1 lijn moeten trekken. ze zijn als eerste met een nieuwe release maar de updates blijven altijd achter. Zelfs Alcatel heeft android updates eerder beschikbaar.

   Samsung, een woord schandalig!

   • Andy zegt

    Wat heb je liever? een snelle update wat op het os is gericht of iets meer geduld en het os ook daadwerkelijk goed in het toestel geintegreerd hebben?

 17. steven zegt

  Hier een simlock vrije unbranded T-Mobile SGN N7000 en nog steeds geen update naar ICS. Vraag me af of het deze maand nog gaat gebeuren. Check iedere dag KIES en OTA zonder succes.

 18. joan bekx zegt

  shit iedereen heeft bijna al android 4 en ik niet.
  blijkbaar heb ik een poolse toestel code:S
  duurt dus denk ik wel maandje of 2 extra

 19. Harm zegt

  Fuck Samsung… waardeloos. Samsung, hoe is het om ALTIJD als laatste te zijn met updates???? op den duur gaat dat trouwe klanten KOSTEN!!
  Zelfs een merk als Alcatel heeft alle zaken betreft updates op orde!!!

  mijn note gaat op maktplaats! ik ben het wachten MEER dan beu. ik ga voortaan voor een ander merk.

  DAG samsung!

 20. Vivian Stans zegt

  HOLY CRAP!!! wat zijn sommigen van jullie treurig!!! alsof jullie niet kunnen bellen met de huidige versie. Mijn note komt ergens uit het oostblok dus ik moet waarschijnlijk ook een half jaar wachten…..HWO CARES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • zegt

   Dat bedoel ik, ik moet nog een harde reset doen voor mijn batterij weer normaal werkt.
   En zo spannend is android 4 nu ook weer niet, ik merk op een veel te snel leeglopende batterij geen verschil.

 21. Rick zegt

  boeie dat ik mijn update nog niet heb
  die zet ik er zelf wel op dat is het handige van android
  maar ga mijn note never never op marktplaats zetten zonde man

  andere telefoons zijn kak en hebben niet zon mooi groot scherm als de note

 22. raymon zegt

  Ik ben het met rick eens, dat die update er nou nog niet is, wat boeit dat? Oke ik wacht er ook op maar de telefoon zelf is geweldig en super snel, geen enkele problemen mee, en daarbij lijkt elke andere telefoon wel van playmobile vergeleken de galaxy note, dus niks marktplaats gewoon nog even wachten 😉

 23. Harm zegt

  even wachten…. ?? ze werden verkocht met de belofte dat er een bepaald pakket (update) aankomt om daadwerkelijk met de active stylus aan de slag te kunnen. deze zou in JAN al gekomen zijn….. ik weet niet welke kalender Samsung heeft maar hier is het reeds MEI. een vertraging OK maar 5 maanden!!??.

  het gaat ook niet alleen om de galaxy note… maar om elk toetstel dat ze uitbrengen

 24. steven zegt

  Wachten, wachten, wachten, wachten en wachten maar. Uiteindelijk 5 maanden later nog geen ICS op mijn nieuwe SGN. Ondertussen SG SII een ouder toestel, weken geleden een update naar ICS. Wachten, wachten, geduld, geduld, en wachten. Maar ja dan is het feest.

  En dan 2 maanden later weer wachten, wachten en wachten op de volgende update. Android heeft iedereen een nieuwe ergernis in het leven gegeven. Ik lijk wel gek, misschien ben ik wel gek dat ik me hier druk om maak. Wachten wachten, geduld, geduld en geduld. Jezus wat houd ik van Android en ben blijkbaar niet de enige LOL Ha Ha

 25. Jack zegt

  Wachten, wachten, wachten. Het valt me zeer zwaar tegen van Samsung!!! Na dit toestel Nooooooooooooooooooit meer Samsung!!!

 26. Tiede zegt

  Jezus Harm, je kan ook overdrijven. -_- Ga niet haten op Samsung, het zijn inderdaad de providers die ons laten wachten. Niet dat ik daar nu een groot probleem van maak ofzo, het is tenslotte maar een update, en hij komt vanzelf. Ga genieten van het weer en zit niet de hele dag binnen je OTA en KIES te checken.

 27. Vincent zegt

  sommige zeuren wel heel er en dat het bij elk toestel er nog niet is is helemaal niet waar galaxy s2 heeft hem al hoor. en jullie kunnen blijven zeuren maar je telefoon is heus niet zoslecht. en ik weet zeker als 4.0 eris ga je weer over wat anders zeiken stelletje zeur pieten zeker nooit tevreden 😉

 28. Mariëlle zegt

  Ik heb net mijn update gekregen,en nu kan ik niet meer internetten via kpn?????
  Alleen nog via wifi. Nog meer mensen met dit probleem? En vooral: wat nu?????

 29. dekale zegt

  Wat zitten jullie te janken ik heb een note en een htc one x de note nog steeds geen 4.0.3 htc wel maar er zit totaal geen verschil in dus je mist er niets aan

  • mitch zegt

   Dus wel. 4.03 optimaliseerd de dual/quad core gebruik waardoor je telefoon sneller draait.
   De Note heeft de 4.03 gewoon nodig om beter te draaien.
   2.3.6 gaat dat niet fixen!

   • Nutcase zegt

    Dat zal in theorie best waar zijn maar mijn Note is na de update af en toe schijt traag geworden en email ophalen werkt ook niet altijd meer! Verder wordt ie af en toe ook behoorlijk warm. Ik ben echt nog niet overtuigd van deze update.

 30. M van Wijk zegt

  Vanmorgen kreeg ik via BEN de update binnen. Ik keek bij 78 % en na mijn ontbijt weer. Toen was de download gestopt blijkbaar. Geen signaal ..verder niks !!!!
  Nou ja, als ik de klachten zie hierboven van een batterij die na 5 uur leeg is….weet ik niet of ik rouwig hierom moet zijn

 31. ouibeau zegt

  Vanochtend mijn telefoon aangezet. Er popte een bericht op dat er een nieuwe firmware versie was (4.0). Uiteraard OK maar na pakweg 10 seconden downloaden verdween het scherm en was ik bij het beginscherm met de oorspronkelijke versie 2.6.35. WHAT’S UP ???!?!!!?

 32. Tiede zegt

  Zelfde probleem als ouibeau en M van wijk, bij mij hield hij er ook mee op en heb nu nog steeds 2.3.6 terwijl hij net aangaf dat de update binnen was. OTA & KIES nog eens gecheckt maar daar leek het ook net alsof de update niet meer bestond.

 33. Jesper zegt

  Bij mij kwam de update ook binnen ik heb zelf Vodafone, alleen ik stelde de update uit, wou hem vervolgens nog een keer doen alleen doen was alles weg, zelfs via kies wil het niet meer werken. Hoe los ik dit op?

 34. Carsten zegt

  Het duurde even maar hij staat erop 🙂 Kwam er wel achter dat je even geduld moet hebben wanneer je je toestel weer gaat gebruiken. Als je apps opent lijkt het in het begin alsof de Note flipt, maar dat is een kwestie van rustig laten opstarten. Ik lees overigens in eerdere meldingen problemen met de accu. Diezelfde problemen had ik al met 2.*.* zowel op de Note als op de P1000. Het maakte niet uit wat ik deed, de ene dag haal ik hem van de lader en doe niets met het apparaat en binnen een halve dag is hij uit, de andere keer haal ik hem van de lader en gebruik ik hem een beetje en doe er ruim de hele dag mee. Een ergernis waar ik maar mee ben gaan leven. Alsof een Windows pc of Mac altijd even stabiel werkt 😉 Al met al ben ik erg blij met de update. Vooral het multitasken werkt nu zoals ik het wou. Top!!!

 35. Arne zegt

  Kreeg de update vanmorgen ook (vodafone). Stopte na 60% OTA. Even aan KIES gehangen en inmiddels loopt ie als een trein. Batterij gedraagt zich normaal. Ben er blij mee. Alles lijkt iets vlotter te lopen.

 36. steven zegt

  Eindelijk na 5 maanden wachten is hij er dan, de zoete smaak van ICS. Ik moet zeggen dat het een groot verschil istussen 2.3.6 en 4.0.3. Het loop allemaal veel soepeler, andere menu’s, vormgeving, andere animaties en ook wat nieuw apps. Ben er blij mee en ik hoop dat iedere SGN bezitter snel ook de update binnen heeft. Zelf heb ik mijn SGN bij de Phonehouse unbranded gekocht en dan een abo bij T-Mobile genomen. De update niet OTA maar via KIES binnen gehad.

 37. Roy Schotpoort zegt

  ik ben hem nu ook binnen via Kies provider is hi en hij was heeeel snel klaar ik dacht dat duurt wel ff maar hij was snel met binnenhalen en installeren

  voor de rest het ziet er goed uit duurde wel lang voor dat hij beschikbaar was maar nu ik hem heb ben ik er blij mee alle apps staan er nog op en ja ik vind het een top upgrade

 38. jeroen zegt

  Heb de update ook binnen via kies
  Als alle geruchten,kloppen zouden we in septemper android 5.0 mogen verwachten ik hoop dat deze geruchten kloppen

  • zegt

   Nou dat lijkt me stug. Zou wel mooi zijn, natuurlijk. Maar rond die tijd zal toch wel de opvolger van de Note klaar staan.
   Maar via XDA-developers.com kun je er altijd aan komen. 😉

  • Gadgetgirl zegt

   Bericht van ZD news:Volgens de laatste berichten zal Android 5.0 dit najaar klaar zijn. Een topman van Samsung vertelde aan Techradar dat de Zuid-Koreaanse elektronicagigant als een van de eerste fabrikanten de update zal aanbieden. Hij vermeldde daarbij ook expliciet de naam Jelly Bean.

   De vraag is echter of alleen de nexus deze update krijgt, of andere toestellen ook.

   Ik heb Note nu ook op stock ICS met apex launcher. Geen full wipe of FR gedaan. Loopt prima, geen lag, apps die niet beeldvullend waren zijn dat nu wel (bijvoorbeeld IEX) en batterij duur hetzelfde.

   Bij problemen met apps, ligt dit vaak aan de programmeur en niet aan ICS. Soms helpt opnieuw downloaden via play store om problemen op te lossen

 39. ladycat zegt

  snik, ik krijg de update niet binnen, zou ik een niet nl versie hebben??
  waar kan ik dat zien, weet iemand dat

  dank je

 40. zegt

  Ik heb de update middernacht ook gekergen, even een update gegeven voor ik naar het werk ging… Ziet er allemaal super mooi uit, toch wel verschillen, het soepeler lopen van het toestel, het mooiere menu, wat na het wennen toch gebruiksvriendelijker is, de blauwe kleur tijdens het typen die vervangen is door een oranje kleur, wat lekker fris en nieuw lijkt… en het opnieuw starten van je telefoon. Alles is vernieuwd volgens mij, ziet er goed uit, ben er tevreden mee! Alleen de tril functie van het scherm vind ik niet 100% maar dat moet ik nog even uitzoeken…

 41. Tiede zegt

  Ik heb KIES opnieuw geinstalleerd en daarna kon ik m’n update wel geeoon binnen halen. Ik ben blij met de update, toch blijf ik het jammer vinden dat 4.0.3 geen nexus-style geworden is. Maar gelukkig zijn er ook nog skins, haha.

 42. patrick lokhorst zegt

  heb de update sinds gisteren binnen.. Zit in frankrijk avignon.
  Kan iemand mij helpen? Ik ben de map usb massaopslag kwijt..
  Daar zitten al mijn vakantiefoto’s en videos in.. HELP!!!!

  • tonny zegt

   bij mij heet dat nu external_SD, anders kan je ook even bij instellingen en dan onder opslag kijken. daar staat dan SD-kaart koppelen of SD-kaart afmelden probeer dat eens hoop dat het lukt 🙂

   • patrick lokhorst zegt

    Hey ja dat klopt maar external sd was er al dat is me sd kaart.. Eerst had ik in die zelfde rij een optie.. Usb storage.. De 11.09 gb versie.. Als ik bij instellingen kijk kan ik de dingen die ik daar had opgeslagen niet bereiken enkel wat op mijn micro sd kaart staat.. Ik sluit mij aan bij update fail… 😉

 43. ruben zegt

  Ik heb een unbranded versie dus zonder standaard geïnstalleerde programma’s van T-mobile of vodafone en ik heb helaas nog steeds geen update. Misschien dat ik een Europese uitvoering heb. Als ik hem op kies aasluit staat laatste firmware “PDA:LA6 / PHONE:LA4 CSC:LA1 (XEU)” . Misschien dat het handig is dat de mensen die niet en wel kunnen updaten het type nr. erbij vermelden??

 44. ruben zegt

  Trouwens voor de mensen die 1 van de premium apps missen deze zijn via Samsung Apps te downloaden. Ze staan er bij mij wel al bij maar omdat ik nog op 2.3.6 draai is deze niet compatible.

 45. Harm zegt

  Update eindelijk gekomen… maar GEEN premium diensten, GEEN angry birds……

  SAMSUNF FAIL AGAIN!! …. and again….. and again

 46. steven zegt

  Harm,

  S note is vernieuwd en daar zitten de nieuwe premium diensten in. Tevens via Samsung apps kun je My Story downloaden. De nieuwste Angry Birds staat in de play store. Je moet wel even een beetje rond kijken en geduld hebben.

     • wesley zegt

      beetje problemen met me internet provider :p
      zit de omgeving af te tappen dus gaat allemaal niet zo snel..
      ben nu de update van kies aan het installeren

     • wesley zegt

      het was even werk om erachter te komen hoe ik moest verbinden via usb :p er stond ergens een vinkje aan in de instellingen van me telefoon die uit was.
      maar hij doet het nu en ik zag de update.
      ik ga toch maar eerst even verstandig me accu opladen en een backup maken.

 47. Guido zegt

  Heb toestel van tmobile en gisteren avond update gehad.. Wat mij vooral opviel vandaag is dat ik om 7 uur sochtends de oplader er uit gehaald en om 3 uur hij al leeg was….. Terwel ik voor de update makkelijk tot ik ging slapen de met de accu… Meer mensen dit probleem???

  • Ron zegt

   toch maar herhalen…. hier hetzelfde , alles hangt, swype stopt, accu binnen drie uur leeg ….
   OPLOSSING
   alles backuppen en daarna terug naar factory default.
   werkt gelijk een stuk beter.

   mzzl
   ron

 48. Edwin zegt

  update liep mis via wifi. Dus via kies wilde ook niet. KIES er af gehaald en weer op de pc geinstalleerd… Ineens nieuwe update… jopie..

 49. do-shaq zegt

  Ik vind het een hele goede update, mijn batterij gaat veel langer mee dan met gingerbread, vanochtend om 05.00 van de lader en nu om 23.50 staat ie op 68%, tevens reageert mijn note veel sneller en soepeler dan met gingerbread, dus voor mij is de update een complete verbetering!

 50. Marcel zegt

  Vanmorgen, 02 juni 2012, de update naar ICS OTA binnengehaald en installed.

  En daar heb ik spijt van!!! Ontzettende spijt…

  Telefoon werkt naar behoren, voor zover ik nu kan zien, totdat ik hem in mijn (officiele) autohouder plaats en via BT verbinding maak met mijn autoradio.

  De Note schiet op ‘autostand’ en waar voorheen een opdracht kon roepen, blijft het scherm nu zwart. Na 10 seconden de mededeling dat voice gecrashed is en 5 seconden daarna dat de launcher gecrashed is.

  Via BT maakt hij wel verbinding met de autoradio en luister ik naar muziek vanaf de Note. Dit gaat goed totdat ik uitbel of gebeld word. Tijdens of direct na het gesprek de foutmelding dat de phone-service gestopt is. De BT-verbinding met de radio wordt dan verbroken. De verbinding met BT-media blijft intact maar speelt dan niets meer af. Ook als ik hem uit de houder haal en de autoradio uitzet, geeft de Note helemaal geen geluid meer. Alleen opnieuw opstarten helpt dan.

  Kortom: Ik ben niet blij. Zo maar een hardreset proberen en alles opnieuw installeren. Kijken of dat helpt.

  Zucht.

 51. Armada zegt

  Zaterdag 02-06 om 19:15 uur update notificatie (ICS) via WiFi.
  Download & installatietijd 12 minuten.

  OS: Android 4.0.3
  Provider: T-Moble
  Galaxy NOTE unbranded

  • Burak zegt

   zelfde als armada alleen na het instaleren merk ik dat me baterij als en gek leeg loopt. En als ik op de back knop druk heb je geen toets toon is denk ik een fout.

   Mischien dat ik het er toch maar af ga gooien.

 52. M.H. van Engen zegt

  Ik heb sinds vrijdag 2 juni de update 4.0.3 XEN (nederlands) via kies gedaan. Wat een ramp dat android 4.0 zeg! Loopt om de haverklap vast en vooral Swype stopt elke keer. Nu het samsung toetsenbord ingesteld en gaat het veel beter. Batterij gaat net als bij 2.3.6 twee dagen mee bij mij. Ik wil terug naar 2.3.6 maar geen idee hoe dit moet. Dit valt mij echt tegen van Samsung dat zij iets op de markt brengen wat niet goed werkt. Maandag maar even contact met samsung opnemen hoe ik weer terug kan naar 2.3.6.

  • Ron zegt

   Kun je mij dan op de hoogte brengen van je contact met Samsung, ik heb zo te zien dezelfde problemen.
   Denk zelf dat swype het probleem is.

   gr.
   Ron

  • Bas zegt

   Gooi alles van je telefoon, zet vervolgens fabrieksinstellingen terug, een schone installatie dus ongeveer. Batterij der eventjes uit en weer in. Dat moet een hele hoop gezeik voorkomen! Good luck

 53. M.H. van Engen zegt

  Ik vergeet te vertellen dat ik al een paar keer naar de fabrieksinstellingen ben teruggegaan en zelfs de USB-storage helemaal laten wissen. Mijn Samsung Note blijft vastlopen, geen verandering te bespeuren. Vraag mij af of er niet iets met de touchwiz aan de hand is.

 54. Monique zegt

  Als ik zo sommige berichten lees, dan wacht ik misschien nog maar even met de update voor mijn Galaxy Note. Mijn zoon heeft vorige week zijn Galaxy SII geupdate en daarna vràt het ding batterij en werd erg warm. Hij is erachter gekomen, na veel gezoek op Internet, dat er (van Samsung uit) een verkeerde versie van Swype op zit, die die problemen veroorzaakt. Hij heeft zijn Swype uitgezet en wacht er nu op dat dat probleem gefixt wordt door Samsung. De problemen waren daarna over.

 55. Burak zegt

  + je gps doet het niet meer wat een gedoe zeg. Als ze dit soort dingen eerst goed testen hoeft dit allemaal niet te gebeuren

 56. DaveR5 zegt

  Eindelijk 4.0 uit
  zit ik op scool denk op de computer met samsung kies te updaten, staat de school computer niet toe. dan maar gewoon downloaden hopen dat na dat lange wachten de update goed werkt zonder problemen;)

 57. Fulco de Vente zegt

  zaterdag de melding gekregen via Air, de download verliep probleemloos en de installatie ook. Heb een unbranded type.
  daarna: de camera gaf een foutmelding, dat gold ook voor de rabobank app. na een herstart verliep alles op rolletjes.
  1 ding: het is moeilijk te beschrijven, maar ik heb het gevoel dat de Note slechter reageert op mijn “touch”, alsof mijn scherm “harder” is geworden.
  Ik heb de trilling maar aan gezet om toch nog de “feel” met het scherm te hebben.
  Ik hoop dat ik het een beetje goed beschrijf, zijn er meer die deze ervaring hebben ?

  verder niets dan lof, de “look” is even wennen, maar ik zou niet anders meer willen!

  • Bas zegt

   Wat apart, ik heb juist de tegenovergestelde ervaring. Ik heb juist het idee alsof mn touchscrean vele male beter reageert! Al met al een top update

 58. Arnold zegt

  Update al een week binnen, je moet het niet OTA (over the air) binnenhalen, maar KIES op je computer installeren en hiermee je mobiel updaten.

  Nergens geen problemen mee. Alles draait super, het is weer een BEEST, en de batterijen gaan met intensief van me mobiel makkelijk 2 dagen mee.

  super update!!! 🙂

  • claudia zegt

   Ik had een vraag, je zegt kies op de pc installeren maar dat is dan toch ook kies air?
   Ik had via.mijn mobiel zelf bij de instellingen gekeken naar de updates en nu krijg ik steeds de melding om via wifi te installerrn maar ik durf het niet goed als ik al die negatieve reacties zo lees. Dus hoe kan je het nu het beste doen?
   Grortjes, claudia

 59. zegt

  ook galaxynote – 4.03 update erop en nog nooit zoveel problemen gehad, veel apps lopen vast, zelf facebook, standaard camera tool van android doet vaag, hele performance is zwaar achteruit gegaan… mag hopen dat ze het fixen of de mogelijkheid geven terug te gaan naar 2.3.6, die was teminste stabiel !!
  alhoewel ik wel het idee heb dat de stroomverbruik iets beter is, verder geen byzondere wijzigingen gezien, sommige wijzigingen van apps zijn ook mindergebruiksvriendelijk geworden, bepaalde functies in apps veranderd, best wel een waardeloze update van android , balen dat ik nu geupdate heb.. ik wil terug!! trouwens de S2 van me vriendin vertoond de zelfde kuren na de update… zwaar irritant dus !! en nee aan het geheugen ligt het niet, ruimte zat! wat me ook opviel is dat het geheugen standaard al wel veel zwaarder wordt belast af en toe via taskmanager geheugen wissen levert de helft aan verbruikte geheugen op.

  advies aan degene die de update nog niet hebben, is NIET UPDATEN!!!! als je je android lief bent !!

 60. Bas zegt

  Eindelijk de update binnen! Aantal vastlopers in het begin toen een systeemherstel gedaan en toen de backup hersteld. Loopt als een zonnetje, batterij aanzienlijk verbeterd en geen enkele vastloper. Erg mooi vormgegeven. Niks te klagen

 61. alberto zegt

  Heb nu de Update er 4 dagen op staan, voor het moment ben ik er niet echt blij mee,
  want ,zoals ik hier al meer heb gelezen, loopt het toetsenbord constant vast en werkt de spraak naar text bij berichten en whatsapp niet meer als voorheen, blijft in het Nederlands (als je de toetsenbord in een andere taal zette, dan ging voorheen praak naar text mee in de geselecteerde taal).
  en inderdaad hij wordt heet en is langzamer.
  Ik hoop echt dat ze spoedig met oplossingen komen.
  anders wil ik hem proberen terug te zetten in de vorige versie die geen problemen had (als dat nog kan dan) want die liep in principe prima nooit problemen gehad

 62. zegt

  Ik heb besloten om geen update te doen, de accu is normaal ook snel leeg en daar heb ik geen behoefde als het nog sneller gaat. ik houd hem wel standaard zodra dat het beter is geworden, zal ik er over na denken.

  Aanrader automatisch update uitzetten en niet de update installeren.

  het kan er mooie er uitzien voor mij is prestatie belangrijker. in het algemeen heb ik nooit last van de standaard Android V2.3.6

  te veel problemen zit ik niet op te wachten, wel verbetering.

 63. Ed zegt

  Via Kies naar Android 4.03 upgraded. Eerste dag liep de batterij snel leeg, maar na wat finetuning met apps uitzetten e.d., loopt de batterij nu minder snel leeg dan met de oude Android versie.
  Note hangt evengoed nog iedere nacht aan de oplader wegens intensief gebruik overdag.
  De note loopt verder prima, geen vastlopers e.d.

 64. Carla zegt

  Ook ik ben er ingetrapt. Mijn batterij is na 6 uur leeg en mijn toetsenbord werkt niet meer. Ik ben echt boos en zwaar geirriteerd!! Ik ga nu maar een back up maken en mijn fabrieksinstelingen terugzetten.
  Eigenlijk hoop ik op een snelle fix!!!

 65. JM zegt

  Ik hoor het al. Ik update ´m niet totdat alles wel goed is. Bovendien kan ik hem nog niet updaten omdat ik nogsteeds de melding ´geen update beschikbaar´ krijg.

  • AJS zegt

   Heb de update nu 1 dag draaien en geen negatieve effecten kunnen ontdekken. Toestel wordt niet warm, accu lijkt langer mee te gaan en alles lijkt ook “soepeler” te lopen. Tot nu toe een tevreden gebruiker.

 66. Dafne zegt

  ook van de week geupdate.

  Erg veel spijt.

  – swype loopt steeds vast en was daar juist zo blij mee..
  – heel veel apps lopen vast tijdens gebruik of opstarten.

  Een advies als je het nog niet gedaan hebt wacht op de stabiele versie!!

 67. thea zegt

  jammer dat er vele mankementen zijn, geen verbinding meer in de auto,
  vastlopers, batterij constant leeg. Hopelijk komt er snel een update overheen
  met oplossing voor alle problemen. Ineens niet meer zo blij met Samsung !!!!

 68. Vincent zegt

  Heb contact gezocht met samsung. binnen een halve dag is mijn accu ook leeg. de reactie is:

  Wat voor u een optie zou kunnen zijn is dat u langs een service adres kunt gaan om
  uw toestel te laten checken door een service point.

  Een service adres kunt u terugvinden op onze website http://WWW.SAMSUNG.COM/NL

  Ik ben benieuwd. denk dat ze bij zo’n service punt ook niks kunnen. wat een ellende zeg. Ik zeg….opschieten met de iphone 5!

 69. AJS zegt

  Na mijn 1e positieve ervaringen met deze update had ik bij het 1e gebruik van mijn carkit toch een tegenvaller: via bluetooth automatisch verbinden met mijn carkit werkte niet meer en na handmatig opnieuw “pairen” viel na enkele minuten de verbinding weg. Na enige zoekwerk kwam ik er achter dat ICS het zogenaamde rsap protocol niet meer ondersteunt, waar mijn carkit blijkbaar mee werkt. Ik heb het volgende gedaan:
  1. De bluetooth instelling “zichtbaar” op “altijd” gezet(stond normaal op 2 minuten). Dit loste echter niet de problemen op.
  2. Daarna via http://www.android-rsap.com/installation/90.html een app geïnstalleerd voor het zgn. rsap protocol. Hoewel ik een gratis testversie heb geïnstalleerd die maar 10 minuten zou werken, heb ik vandaag de hele dag probleemloos een automatische bluetooth verbinding met mijn carkit gehad. Het probleem lijkt dus opgelost.

  Doe je voordeel ermee.

 70. reintje zegt

  die link van do shaq moet je aanklikken..4berichtjes hiervoor ongeveer..eerst naar fabrieksinstellingen en dan updaten, werkt sirieus geweldig! Sneller..zuiniger..echt een vette aanrader!

 71. Hans zegt

  Vorige week las ik het bericht in mijn scherm dat een update klaar stond. Ruim 350 mb groot maar vooruit… Op naar versie 4.0.3. Maar wat een problemen ontstonden er daarna. De eerste tijd bleef het apparaat op alles hangen. Drukte ik ergens op dan verscheen de melding “Media scanner actief” Geen camera functies meer, Geen Galerij enz. enz. Vervolgens de SD card opnieuw geformatteerd maar ook dat haalde niets uit. Inmiddels lijkt het “Media scanner actief” probleem zichzelf te hebben opgelost (Ra ra hoe kan dat?) maar werken Spraak en de Spraakrecorder niet meer. Bovendien loopt de batterij ineens met hoge snelheid leeg. De voorgestelde optie om het hele apparaat opnieuw naar fabriekswaarden terug te zetten is natuurlijk te zot voor woorden. Daarmee zouden alle persoonlijk instellingen worden overschreven en daar zit ik niet op te wachten. Helaas, ik ben niet enthousiast meer over dit product. Voor zoveel geld mag je wel wat meer kwaliteit van het apparaat en zorg van de softwaremakers verwachten. Een vette afrader dus.

 72. Arne zegt

  Draai nu een goede 2 weken op 4.0.3. Ben er nog steeds super blij mee. Batterij gaat bij normaal gebruik een halve, soms een dag langer mee dan voorheen. Eén keer liep snel leeg en heb ik em even op nieuw opgestart. Verder werkt alles zoals het hoort. Ik snap niet dat er zoveel mensen problemen mee hebben???

 73. Pedro zegt

  Zo mensen? en hoe lijkt de nieuwe update? voor mij heel handig! de accu gaat even lang mee dan de vorige versie wis je al dat gingbread sneller te hacken is wie wilt dat? ice cream sandwich is juist beter beveiligd!

  wel zijn er + en – punten te zien

  +de snelheid: hij is veel sneller nu geworden!
  +Youtube en andere apps zien er veel mooier uit!
  + nieuwe apps bijgekomen S Note.
  +je hebt er meer aan dan vroeger!
  – het swype toetsenbord loopt vast en doet gek?
  -er zit ook geen oplossing om de telefoon in het beginscherm op landschap te laten staan
  – spraakbesturingsstysteem kon beter!
  -sommige apps kunnen vast lopen!

  Al met al is de galaxy note niet op alle vaardigheden handig en goed!
  Hopen dat fouten worden verbetert!

  Al met al zal ik het 2 jaar moeten doen met mijn note nog steeds ben ik er erg blij mee:) het krijgt van mij ook en 9,3 als cijfer! voor de rest heb ik geen problemen;)!

 74. marnix zegt

  ik heb mn note simlockvrij gekocht en nu nog steeds geen update..
  Hoe moet updaten eigenlijk via kies? kan iemand dat vertellen..
  via instellingen is er nog steeds geen update

   • Wevenhuis zegt

    Het is inmiddels 1 juli en ik heb nogsteeds mijn ICS update niet. Heb al vaak gekeken in GB onder telefoonupdates. Niets, Nada. Kies geprobeerd. ook niets. Heb ook een simlockvrije gekocht online via Nederlands retail. Er stond op de telefoon iets over koreaans, maar het toestel is zelf verder helemaal in het Nederlands. Hoe krijg ik nu de update zonder al te veel poespas?

    Alvast bedankt.

    • JanP zegt

     Ik zit in dezelfde situatie Nog steeds geen ICS-update. Niet via Kies of OTA. De vorige updates naar 2.3.6 kreeg ik wel direct. Volgens Kies heb ik de nieuwste firmware namelijk:PDA:LA6/ Phone LA4/CSC:LA1 (EUR).
     Wat kan ik doen???

 75. Esmee zegt

  Ik heb ook na opnieuw instaleren alleen maar problemen met de note. Hij is nog steeds snel leeg, word warm en sommige applicaties werken niet meer. Ook mijn navigatie doet het niet, zowel sygic als google navigatie kan geen gps verbinding krijgen. Veel vastlopers en het scherm draaid niet meer mee. Ik baal er enorm van en dit soort dingen maakt wel dat ik samsung niet zal aanbevelen aan vrienden en kennissen. Hiervoor heb ik altijd een HTC gehad en dat zal ook weer het merk worden wat ik na deze telefoon koop.

  • DutchStranger zegt

   Bij mij zelfde verhaal

   Voor de update geen problemen met de udate

   Mensen die de oude versie nog hebben luister goed!!!!

   Doe de nieuwe update NIET!!!!! De oude versie was beter

   Wel leuk al die nieuwe dingen maar inderdaad

   – Hij loopt warm
   – Geregeld dat het scherm bevriest en vervolgens afsluit (na minimaal 0,5 minuut)
   – Batterij raakt snel leeg
   – nog wat meer troubles waar ik niet zo snel op kom maar dat hij raar doet NA de update is zeker

   IK WIL MIJN OUDE 2.3.6 terug

   • Esmee zegt

    Na een paar weken.

    Camera, notitie app, watsapp, gmail, playstore en drive lopen vast. Er staan veel meer apps standaard op de telefoon die ik niet gebruik niet wil en ook niet kan verwijderen. Navigatie blijft niet werken ook na een reset. Google doet het niet maar ook mijn betaalde sygic niet. Mijn note kost me nu dus geld. Telefoon word niet meer herkend wanneer hij word aangesloten op de computer. Foto’s eraf halen ging altijd heel soepel maar is nu een ramp. Taakbeheer loopt vast. Soms worden random snelkoppelingen van mijn home screen verwijderd. En bij het bellen wil de verbinding nog wel ineens afgebroken worden. Vooral bij langere telefoon gesprekken. Beetje jammer samsung.

 76. jonathan zegt

  dm. Mijn vriend heeft de update binnen maar ik krijg hem nog altijd niet. Heb geprobeert via kies naar updates te zoeken (niets) via gsm info zoeken naar updates ook niets

 77. Johan zegt

  Heel veel spijt dat ik hem heb geupdate. Mijn keyboard valt zomaar uit tijdens het whatsappen en mijn beeld flikkert soms. Had geen problemen totdat de nieuwe versie erop stond.

  Ik zou hem niet updaten 🙂

 78. pedro zegt

  Hey mensen ik heb en vraag wat zou ik beter doen in de Vodafone winkel werd me note naar android 2.3.6 gezet nu twijfel ik nog of ik weer terug moet gaan naar 4.0. Wat is verstandig zou iemand zo snel mogelijk erop reageren?

 79. DutchStranger zegt

  Voor de update geen problemen met de udate

  Mensen die de oude versie nog hebben luister goed!!!!

  Doe de nieuwe update NIET!!!!! De oude versie was beter

  Wel leuk al die nieuwe dingen maar inderdaad

  – Hij loopt warm
  – Geregeld dat het scherm bevriest en vervolgens afsluit (na minimaal 0,5 minuut)
  – Batterij raakt snel leeg
  – nog wat meer troubles waar ik niet zo snel op kom maar dat hij raar doet NA de update is zeker

  IK WIL MIJN OUDE 2.3.6 terug

 80. reintje zegt

  Onzin mijn note is juist perfect ná de update..sneller en veel langer batterij, je moet eerst terug naar fabrieksinstellingen en dan pas updaten..aanradertje! En “hij loopt warm”? Interessant ben jij zeg…

 81. Hans zegt

  De update naar versie 4.0.3 is inderdaad een ramp. Daarover zijn de meesten van ons, zo blijkt uit de reacties, het wel eens. De opgesomde problemen heb ik er ook bij gekregen nadat de update was geinstalleerd. Het is jammer want het toestel werkte prima op de oude versie. Een heel vervelend probleem is nog steeds het feit, dat de extra sd-card niet meer is te gebruiken voor het opslaan van bestanden. Daardoor werken diverse programma’s niet meer terwijl het toestel wel toestaat om app’s te verplaatsen van het toestel naar de sd-card. Dus dan ziet het programma de card weer wel. Formatteren doet ie ook, hij ziet hem ook in “opslag” en de opgegeven ruimte klopt ook dus de card is goed. Kortom versie 4.0.3 kan de prullenbak in. Ik hoop dat er snel een oplossing komt.

 82. joan bekx zegt

  nou ik zit nog steeds met mijn note op 2.3.5
  er is nog niet eens een uitrol voor 2.3.6 en iedereen zit al op android 4.0

  echt zwaar triest dit.
  ik heb voorheen altijd htc toestellen gehad die nu mijn familie gebruikt.
  deze oude toestellen die mijn vader en moeder gebruiken hebben nu wel android 4 en ik loop dus nog achter op 2.3.5

  weet iemand of er nog wel een uitrol komt voor de n7000xxkj4

  gr joan

  • M.H. van Engen zegt

   De uitrol is er al een tijdje. Gebruik je wel een bijgewerkte versie van Kies? Maar als je CSC niet XEN (nederlands) is kun je wachten tot je een ons weegt, dan komt hij niet. Dan kun je beter naar een Samsung service winkel gaan, deze kunnen hem bijwerken voor je.

Praat mee