Samsung Galaxy S3: Korea’s best bewaarde geheim

top-secret-300x237 Samsung Galaxy S3: Korea's best bewaarde geheimHet is alweer bijna een jaar geleden dat er voor het eerst hints opdoken dat Samsung achter de schermen al druk doende was om de opvolger van de – toen nog maar net uitgebrachte – Galaxy S2 te ontwerpen. Ook is het bijna een jaar geleden dat wij begonnen met deze blog, om al het nieuws en geruchten rond dit toestel – de Samsung Galaxy S3 – te volgen. En nu, bijna een jaar verder is het opvallend dat er eigenlijk nog steeds bijna niets echt met zekerheid bekend is. Het lijstje met ‘zekerheden’ is schrikbarend kort als je deze af zet tegen de hoeveelheid (tech) nieuws die het toestel al veroorzaakte.

Kortom, we weten deze details zeker:

  • De Samsung Galaxy S3 wordt een quad core toestel
  • De Galaxy S3 draait op Android 4.0

Toch een erg korte lijst, niet? Natuurlijk valt er een hoop te zeggen over scherm, materialen, camera, en tientallen andere details, maar dan begeven we ons na een jaar nog steeds in het grijze gebied van geruchten en speculatie. Let op: zelfs veel details die als ‘zeker’ worden gepresenteerd zijn in feite slechts geruchten die inmiddels zo vaak herkauwd zijn dat het lijkt alsof het om feiten gaat.

Dit gegeven op zich is een prestatie van formaat van Samsung: nog niet eerder wisten we zo weinig van een toestel dat ieder moment aangekondigd kan worden – dat wil zeggen van een Samsung toestel. Normaliter is het natuurlijk Apple dat de ongekroonde koning van de geheimzinnigheid is.

Dit wil niet alleen zeggen dat Samsung haar geheimhoudingsmachine dit jaar op orde heeft. Normaal gesproken is het ‘lekken’ van informatie via ‘anonieme’ bronnen, bekende insiders en grote techblogs een integraal onderdeel van de hype machine waar een fabrikant gretig gebruik van maakt om een nieuwe gadget van aandacht te voorzien, nog voordat het apparaat onthuld is. Het is gratis publiciteit, en als de gelekte informatie interessant genoeg is, is een fabrikant gegarandeerd van genoeg pers aandacht op het moment van introductie. Natuurlijk circuleren er halve geruchten over de Galaxy S3, maar het feit dat Samsung het zich nu kan veroorloven de Galaxy S3 echt hermetisch van de wereld af te sluiten betekent maar één ding: Samsung’s Galaxy smartphone lijn is de status van ‘een smartphone’ behoorlijk ontgroeid.

sharapova-samsung-s3-185x300 Samsung Galaxy S3: Korea's best bewaarde geheim

Maria Sharapova poseert met/voor Samsung

Er zijn maar weinig fabrikanten die een produkt kunnen hypen zonder er iets over te zeggen. Apple was er één van, en sinds de Galaxy S2 hoort ook Samsung bij dit selecte gezelschap. Natuurlijk is dit één van de indirecte oorzaken van het eeuwigdurende – en vanuit een marketing perspectief uiterst lukratieve – juridische getouwtrek tussen beide fabrikanten (waar we eerder al het een en ander over schreven). De grote prestatie van Samsung is dat een Galaxy smartphone niet langer gewoon een Android smartphone is, het is een modeartikel geworden. En hoewel de liefhebber in eerste instantie juist onder de indruk is van de grensverleggende techniek die Samsung in haar Galaxy S lijn gebruikt, is het de grote groep niet-in-techniek-geïnteresseerde consumenten die inmiddels over de streep is getrokken. Dáárom is de aandacht vanuit de tech media zo enorm – niet alleen de ingewijden willen erover lezen, zelfs de toevallige consument toont interesse – en dáárom kan Samsung zich in stilzwijgen hullen en toch een storm aan publiciteit genereren.

Vanuit verschillende hoeken wordt inmiddels bewonderend gesproken over hoe Samsung de Galaxy S3 voor de wereld verborgen kan houden – en natuurlijk is dit geen geringe prestatie, zeker niet gezien de extreme media aandacht rond het toestel – maar opmerkelijk is niet hoe Samsung dit doet, maar dat de Koreanen het zich inmiddels kunnen veroorloven.

Laat maar komen die Galaxy S3…

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee