Een nieuwe week, nieuwe geruchten: Home knop en interface

samsung-galaxy-s3-home-knop-300x204 Een nieuwe week, nieuwe geruchten: Home knop en interface

De Home knop van de Galaxy Note

Als je dacht dat het geruchten circus rond de Samsung Galaxy S3 voorheen al absurde vormen aannam, laat deze week zien dat zelfs de al dan niet aanwezige home knop goed is voor menig artikel. Zelfs de indeling van het bureablad is inmiddels onderwerp van geruchten.

Volgens het Koreaanse Digital Daily heeft Samsung besloten om op het laatste moment toch het ontwerp van de Galaxy S3 te herzien, en alsnog een fysieke ‘Home’ knop toe te voegen. Kennelijk was deze tot voor kort toch vervangen voor een aanraakgevoelige touch knop, danwel voor een virtuele knop onderop het scherm, zoals we die ook kennen van Android 4.0 op de Galaxy Nexus.

Een ander gerucht, dat erop wijst dat het scherm van de Galaxy S3 een stuk groter zal zijn dan dat van voorgaande Galaxy toestellen zoals de Galaxy S2, is dat Samsung heeft gekozen voor een interface waarin 5 kolommen met pictogrammen standaard is. De meeste Android telefoons houden een vierkoloms indeling aan, hoewel we de vijfkoloms TouchWiz interface al zagen op de Galaxy Note.

Ons lijkt het sterk dat er op het laatste moment – eerdere berichten meldden al dat de Samsung Galaxy S3 gereed is voor massaproduktie – een wijziging wordt doorgevoerd die toch een behoorlijk invloed heeft op de hardware en het design van het toestel. Mogelijk viel de beslissing al veel eerder, maar lekt het nieuws nu pas uit.

Hoewel een niet-fysieke Home knop bedraagt aan de ‘moderner’ uiterlijk van een toestel, is er toch veel te zeggen voor de aanwezigheid van tenminste één knop die je gewoon in het drukken, kunt voelen zonder naar het toestel te kijken, en die – zoals op de Galaxy S2 – door veel mensen meer wordt gebruikt om het toestel aan te zetten dan de Aan/Uit knop zelf.

Wat zien jullie liever: wel of geen fysieke Home knop?

(via UnwiredView)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Joswin zegt

  Moeilijk om deze vraag te beantwoorden zonder te weten hoe het eruit komt te zien.
  Sinds kort heb ik de HTC One X (geen zin om te wachten op de nieuwe samsung die “binnenkort” uitkomt) en ik vind het design super strak. Als hier een fysieke knop op had gezeten had het design veel minder stylisch kunnen zijn. Zoals in dit verhaal al word aangegeven “een niet-fysieke Home knop draagt bij aan de ‘moderner’ uiterlijk van een toestel” en daar denk ik het wel mee eens te zijn.
  Maar designers zijn sluw en weten altijd iets moois te maken zoals we dat nooit hadden verwacht dus misschien weten ze deze knop ook heel stijlvol vorm te geven zodat het juist heel modern kan ogen.

  Gebasseerd op mijn gevoel, zonder het nieuwe design van de nieuwe samsung gezien te hebben, ga ik toch voor de optie zonder fysieke home knop.

 2. Z zegt

  Als het design die deurknop wordt laat de button dan maar zitten, die ziet er perfect uit! Het is overigens meestal wel prettig, een fysieke knop, maar het voelt vaak ook goedkoop aan. Ik ben benieuwd wat Samsung voor ons bedenkt.

Praat mee