Nieuwe benchmark resultaten – verwarrende specificaties

samsung-galaxy-s3-antutu-resultaten-168x300 Nieuwe benchmark resultaten - verwarrende specificaties

Nadat we eerder al onder de indruk waren van de benchmark resultaten die een vroege testversie van de Samsung Galaxy S3 had achtergelaten in de database van GLBenchmark, duikt het toestel nu op in AnTuTu Benchmar. En om een lang verhaal kort te maken: de Galaxy S3 is sneller dan alles en iedereen.

Wat echter nogal verwarrend is, is de technische data die het geteste toestel achterliet: deze zou draaien op een 1,4 GHz Exynos 4212 SoC – inderdaad, en 32nm dual core processor. Uiteraard maakt dit de testresultaten des te indrukwekkender: een Cortex A9 dual core SoC die een quad core processor zoals Nvidia’s Tegra 3 overklast. Stel je toch eens voor waartoe de Exynos 4412 – dezelfde SoC, maar dan met vier rekenkernen – in staat is. Maar dan moet deze wel in het toestel te vinden zijn.

Of deze test dus betekent dat de Galaxy S3 ‘slechts’ een dual core toestel is? De gegevens die we vorige week van het testtoestel uit Vietnam zagen lieten wel degelijk een processor zien met vier rekenkernen. En zoals we hier al eerder berichtten heeft Samsung de Galaxy S3 in de loop van de tijd getest in allerlei verschillende processorconfiguraties. Ook hier is dus weer gewoon sprake van één van de (minstens) drie of vier testvarianten, in dit geval uitgerust met ‘maar’ 1 GB RAM geheugen.

samsung-galaxy-s3-antutu-specs-168x300 Nieuwe benchmark resultaten - verwarrende specificaties

In ieder geval zien we hier opnieuw bevestigd dat de S3 mogelijk over een 12 megapixel camera beschikt – en een 2 megapixel camera aan de voorkant van het toestel, evenals een 720p beeldscherm.

Achja, de informatie die de afgelopen tijd rond de Galaxy S3 is opgedoken is bij vlagen zo tegenstrijdig dat alleen Samsung’s eigen woord op 3 mei verlossing – uhm, nouja, duidelijkheid – kan brengen.

(via Phandroid)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Eise zegt

  Lijkt me niet dat een dual core sneller is dan een quad… Zegt eens te meer iets over dat benchmarks geen ene fluit zeggen… De praktijk is de keiharde waarheid en dan moet ik het nog maar eens zien wat er nog van over is…. Komt vast omdat het nog niet geoptimaliseerd is ofzo want het kan gewoonweg niet sneller zijn….

  • Eejjay zegt

   @ Eise:
   En dat is dus een categorie onzinberedenering, efficientie van verwerken van opdrachten, snelheid van uitvoeren van een flop en een goede dedicated videochip zijn allemaal factoren die ook meespelen in een processor. Als je dan domweg gaat zeggen: meer MHz en kernen is beter, mag je toch wel even heel snel terug gaan naar de technische school.

   Persoonlijk begin ik wel steeds meer te twijfelen aan alle berichten, het zijn er nu zo ongelofelijk veel dat ik ze eigenlijk niet eens meer wil lezen. Laat het inderdaad maar aan Samsung over!

 2. Thijsj3 zegt

  Ik heb wel eens een benchmark gezien van de HTC one X, en die stond ook boven de Asus Tranformer Prime. Maar waarom staat die hier dan niet bij?

Praat mee