En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)

samsung-galaxy-s3-tinthe-300x216 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)

Samenvatting en conclusie:

Vandaag dook een videofilm op uit Vietnamese kringen waarop een toestel te zien is waarvan geclaimd wordt dat het de Samsung Galaxy S3 is. Nadat ieder detail in de video en bijbehorende foto’s uitgevoerig geanalyseerd is, kunnen we eigenlijk maar één ding concluderen. Het toestel in de video is een toestel met hardware componenten die we mogelijk straks ook in de Galaxy S3 zullen aantreffen. Deze componenten zijn verpakt in een omhulsel dat maar één doel heeft: niets prijsgeven over hoe het uiteindelijke toestel eruit zal zien.

Veel ophef om niet dus? Uiteraard, zoals het hoort in de laatste weken voor de introductie van een toestel waarvan heel veel verwacht wordt. Zijn we dan niets te weten gekomen? Dit is moeilijk te zeggen, maar als het niet niets is, dan toch wel verrassend weinig. Iedereen die torenhoge verwachtingen heeft van de Samsung Galaxy S3 – inclusief wijzelf – kan met een gerust hart gaan slapen 😉

Wil je de precieze details weten? Lees dan gerust verder…

 

Eerdere berichtgeving:

Tot voor kort konden we nieuwe foto’s aankondigen met de introductie ‘een nieuwe week, een nieuw lek’ – maar inmiddels draait het geruchtencircus dusdanig op volle toeren dat we beter kunnen schrijven ‘een nieuwe dag, een nieuw lek’.

Een nieuwe dag, een nieuw Galaxy S3 lek dus – een video, dit keer zelfs. De Vietnamese website Tinthe heeft de hand weten te leggen op op hetzelfde toestel waar we twee dagen geleden ook al foto’s van zagen. Volgens de getoonde systeem informatie gaat het wederom om de Samsung GT-i9300, en dit maal komen we meer te weten over de specificaties van het toestel. Binnen in het – let wel, vermomde – toestel vinden we een 1,4 GHz quad core processor, 1 GB RAM geheugen en 16 GB opslagcapaciteit, een microSD slot en een 2050 mAh batterij en NFC. Het beeldscherm heeft een diagonaal van 4,6 inch met een 720p HD resolutie.

Of dit de Samsung Galaxy S3 is? Misschien. Zeker is dat we wederom tegen een toestel aankijken waarvan het uiterlijk aangepast is om het uiteindelijk design te verhullen. Dus het is goed mogelijk dat wat we zien de ingewanden van de Galaxy S3 zijn, terwijl de buitenkant dit zeker niet is. En gelukkig maar, want zeg nou zelf: mooi is ‘ie niet, op deze manier. Maar dat is dan ook precies de bedoeling van een dergelijk testtoestel.

samsung-galaxy-s3-processor-informatie1-300x183 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)Op het informatie scherm met details over de aanwezig processor kunnen we zien dat de processor inderdaad van het ARM Cortex A9 type is (ARMv7 architectuur), en als typenummer SMDK4X12 – een Exynos 4×12 – vermoedelijk inderdaad de Exynos 4412.

Het meest verrassend – wat ons betreft – is de aanwezige ARM Mali 400 grafische processor, die vermoedelijk wel een tandje hoger is ‘geclocked’ dan de Mali 400 van de Galaxy S2. Hierdoor weten we bijna zeker dat dit ook het toestel is waarvan we een tijd geleden als bechmark resultaten voorbij zagen komen – die weleenswaar goed waren, maar niet opzienbarend.

Het scherm heeft een resolutie van 720 x 1184 pixels – hierbij zijn de menu knoppen niet meegerekend, dus het gaat uiteindelijk om een 720 x 1280 resolutie. De camera is een acht megapixel model.

galaxy-s3-gpu-300x179 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)Langzaam maar zeker beginnen wij te denken aan het volgende scenario, wat de tegenstrijdige berichten die momenteel circuleren verklaard: er zijn twee toestellen die momenteel getest worden, waarvan we eentje regelmatig voorbij zien komen – de GT-i9300. Veel berichten spreken bovendien van een Galaxy S3 die slechts een bescheiden upgrade zal zijn ten opzichte van de Galaxy S2 (hoewel wij wel denken te weten dat het toestel als Galaxy S3 op de markt zal komen). Andere berichten spreken juist van een Galaxy S3 met allesverpletterende prestaties.

Zou het kunnen dat Samsung zowel een Galaxy S3, alsook een Galaxy S2 upgrade – zeg: een Galaxy S2 Plus – in aantocht heeft? Mensen die de Galaxy S3 kennen blijven maar herhalen dat geen enkel lek tot nu toe de echte Galaxy S3 heeft getoond – ook het toestel niet dat we vandaag voorbij zien komen. Misschien dat Samsung dus wel een Galaxy S3 zal introduceren én een Galaxy S2 Plus – de laatste dus mogelijk ook met quad core processor (en mogelijk dezelfde die de Chinese fabrikant Meizu binnenkort zal gaan gebruiken), maar in een minder krachtige uitvoering. In dit laatste geval is de kans dus groot dat we hier (en op eerdere foto’s) tóch de Galaxy S2 Plus zien,  en nog steeds niet de Galaxy S3.

Update:

Inmiddels heeft Samsun zelf tegenover Engadget het volgende laten weten:

“We will be able to tell you more at the 2012 Samsung Mobile Unpacked.”

Wat dit betekent? Vul het zelf maar in….

Check hieronder het hele filmpje – een Vietnamees woordenboek vind je HIER (ondertitelde versie inmiddels toegevoegd, dank Khan)

(via Engadget en Tinthe)

Update 2:

galaxy-s3-samsung-m-project-batterij-300x198 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)

Uit foto’s die op XDA forum geplaatst zijn blijkt dat het toestel onder iets valt dat ‘Samsung M Project’ heet, een naam die wel al kennen van eerdere berichten die ook over de GT-i9300 gingen. Uiteraard weten we niet wat dit ‘M Project’ precies inhoudt, maar dit betekent wel dat eerdere conclusies – de GT-i9300 is níet de Galaxy S3 – overeind blijven. Deze conclusie wordt nog eens versterkt dat het scherm volgens de ‘reviewer’ in het filmpje van het Super Amoled type is, zoals in de Galaxy Nexus. Uit andere bronnen weten we dat dit bij de Galaxy S3 vrijwel zeker niet het geval zal zijn.

Of het hier dus gaat om een Galaxy S2 Plus, of zoals we eerder dachten, een kleinere versie van de Galaxy Note – we komen het dus volgens Samsung zelf op 3 mei te weten. (via XDA – bedankt, Brisk!)

 

galaxy-s3-vietnam-label-300x198 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)Update 3

Inmiddels is een foto van het Vietnamese toestel opgedoken waarop te zien is dat het toestel inderdaad de Galaxy S3 zou zijn – een ‘sample prototype’. De datum op het toestel is 16 december 2011. Als we er gemakshalve even vanuit gaan dat de foto en het label autentiek zijn – zonder te zeggen dat dit zo is – dan kunnen we in ieder geval concluderen dat het bewuste toestel maar één van de proefversies is die Samsung in het ontwikkelingsproces uit heeft geprobeerd. We weten dat Samsung minstens drie of zelfs vier verschillende hardware configuraties heeft getest, met verschillende SoC’s – dit is er één van.

galaxy-s3-lek-test-downgrade-300x62 En weer de vermomde Galaxy S3? (update 3 + conclusie)Zelfs als dit de Galaxy S3, is het niet dé Galaxy S3, maar één van de verschillende tussenstadia in de ontwikkeling van het toestel. Tel daarbij op dat het gebruikelijk is dat toestellen voor testdoeleinden de wijde wereld in gestuurd worden vaak bewust ge’downgrade’ worden, en de eindconclusie van vandaag luidt dat wat we op de Vietnamese video zien niet de Galaxy S3 is – in ieder geval niet de Galaxy S3 die we – hopelijk – op 3 mei te zien gaan krijgen. (via PhoneArena en Sammobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Pim zegt

   Het zou een verdomd lompe move zijn van Samsung. Het lijkt mij eerder dat ze na al die processen Apple met de grond gelijk willen maken, dus ik verwacht een top toestel.

   • Arthur Dent zegt

    Als je voor het eerst een bericht plaatst moet die handmatig gemodereerd worden – dit kans dus soms heel even duren 🙂 Maar bedankt voor de XDA link – bericht is aangepast.

    • Brisk zegt

     Volgens mij deed mijn browser geen goede refresh, want na mijn 2e bericht gepost te hebben stond mijn 1e er wel. Totaal mijn fout dus en nog maal excuses…..

 1. kokeworst zegt

  Was het voor de release van de 4s ook niet dat er misschien 2 modellen uitkwamen. een iphone 5 en een (low budget) model?
  en uiteindelijk een (tegenvallende) 4s uitwam.

  Mischien is dit ook het geval bij samsung.
  Maar ik ga uit van niet.

  @Brisk ik denk idd ook dat dit de 4 galaxy M is. Het zou wel een tegenvallen zijn als dit de sg3 is

 2. Matthijs zegt

  Als dit de specificaties van de S3 zijn dan hebben we al die tijd gewacht op een zeg maar upgrade van de Galaxy S2. Dus maar hopen dat dit hem niet is!!

 3. rtisticbeatz zegt

  Dit kan “never” de galaxy s3 zijn. Ik zag in het filmpje een aantal opvallende dingen waarom ik dit zeg:

  – Bij 0:41 klikt die gast drie keer op een icoon, waarnaar het de derde keer pas werkt.
  [laat dus zien dat het scherm (nog niet) optimaal functioneert of niet goed genoeg is om dit te constateren]

  – Bij 0:48 als hij ‘system’ aanklikt. Het scherm flikkert een keer en start niet snel.
  [Dit hoort zonder flikkeren foutloos te draaien. Ook licht het pas op na het aanklikken van system. Het lijkt mij dat dit gelijktijdig gebeurd?]

  – bij 1:52 als hij de ‘camera’ aanklikt. Het duurt eventjes voor de camera opgestart is.
  [Als we de verhalen mogen geloven dat er een 15 ghz Quad core chip in komt, dan hoort dit (lijkt mij) soepeler en sneller te gaan]

  Als het toestel inderdaad zoals samsung zegt “revolutionair” is, dan zal het toestel neem ik aan softwarematig foutloos moeten draaien en in iedergeval sneller moeten zijn. Als dit het zou moeten zijn, dan ben ik niet onder de indruk…

Praat mee