Uitrol Android 4.0 update voor Galaxy S2 begint vandaag

galaxy-s2-ics-update-300x53 Uitrol Android 4.0 update voor Galaxy S2 begint vandaagSamsung heeft vandaag dan toch écht, écht bekend gemaakt met de distributie van de Android 4.0 voor de S2 te beginnen. Als eerste komen Zuid-Korea en een aantal Europese landen – Scandinavië, Polen, Hongarije – aan de beurt, en de rest van Europa zal spoedig volgen. Wanneer Nederland aan de beurt is is nog onduidelijk – hopelijk spoedig! Hou Kies dus in de gaten…

Voor de duidelijkheid: dit keer gaat niet alleen om berichten: de update is in de betreffende landen ook daadwerkelijk beschikbaar in Kies.

(via SamsungMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

   • Brian zegt

    Op het forum van sammobile is hij te downloaden om te flashen via Odin. Ik kon hem niet binnenhalen via kies of ota omdat ik geen kieskernel had.

    • Nicole zegt

     Hoi! Ik snap er niets van .. de een zegt dat de update er al is enzo, maar nu hoor ik weer dat als je KPN / Hi hebt, dat je dan de update nog niet kan hebben…
     & ik heb nu Kies op mijn computer gezet, en ik heb nu verbinding,… maar moet ik dan een popup krijgen over die update naar 4.0. ?
     Groetjes

  • cora zegt

   Ik heb software bijwerken gedaan via 3g krh ijg dan melding over eventuele kosten ok heb ik gedaan via 3g en kjg ding gepdate aanwezig en ik heb nog
   android 2.3.4 hoe kan dat want er is al 2.3.6

 1. Ballie zegt

  Iemand enig idee of internetsnelheid ook verbetert door update? En worden alle apps en data gewist? Zoals Whatsapp gesprekken enz?

 2. Mdb zegt

  ik heb ook even gekeken of er een update beschikbaar was, en JA!! Betreft zo’n 38 mb

  Gewoon via Wifi, OTA dus.

  Ben benieuwd (SG 2, vodafone)

  • Mdb zegt

   Installatie verloopt soepeltjes, zoals gezegd, 38 mb gedownload, opnieuw starten van de telefoon, daarna installatie, laatste 14% werden wat langzamer geinstalleerd.
   Daarna nog een keer opnieuw opstarten, duurde ook nog paar minuutjes…

   Was toch wat anders schijnbaar……. nog een oude update die ik schijnbaar te goed heb (Baseband: I91000XXKI4, Buildnummer: GINGERBREAD.XWKJ3

 3. dirk zegt

  Haha! Kies? Dacht het niet! Dat is met afstand het slechtste stuk software ooit gemaakt. En dat is overal te zien op het net. Onbegrijpelijk dat Samsung daar maar mee door moddert!
  Ik wacht wel even op de OTA. Want die is er ook. Gelukkig.

 4. Bas zegt

  Beetje sneu is het wel natuurlijk..dat een land als Nederland moet wachten.
  Kies werkte bij mij vanmorgen ook niet , na eerst mn sd kaart eruitgehaald te hebben en een aantal instellingen veranderd te hebben kreeg ik em aan de praat
  Helaas nog niks 🙂

 5. See2Rough zegt

  ik snap niet dat iedereen met een branded toestel denkt dat hij er al is want de provider moet zijn eigen versie maken en dat kan pas als de unbranded versie uit is

   • koen zegt

    Ditzelfde heb ik ook. Heb Vodafone eens gevraagd en zeggen heel koel, dan is de update er nog niet.
    Krijg niets binnen via KIEs of FOTA.

    Hoe krijg ik de Vodafone software (of wat dan ook) van mijn foon, dat het een normale Samsung galaxy S2 is en geen Samsung Vodafone Galaxy Voice of Holland S2 (of zoiets)?

 6. [email protected] zegt

  @See2Rough

  providers krijgen de firmware vaak al eerder toegestuurd zodat zij hun aanpassingen kunnen maken. Vodafone zou deze eind februari al hebben gekregen dus hopelijk kunnen ze hem niet lang na de release ook uitbrengen

 7. Jim zegt

  “Ik heb gesproken met KPN en ze weten nog niet wanneer er hiervoor een branded versie komt. Geduld hebben nog”

  zijn er dan mensen met een simlock op hun galaxy s2??

  • Kvn zegt

   Niet dat ik weet. Bij vodafone weet ik dat je toestel echt vol staat met Vodafone rotzooi. Heb het bij KPN (Hi) niet kunnen ontdekken. Heb zelf een simlock-vrij toestel (via Hi gekocht). Volgens mij moet dat branded/unbranded dan helemaal niet uitmaken. Ook zonder simkaart in je telefoon zou je via Kies moeten kunnen updaten naar android 4.0 ICS.

 8. Jeroen zegt

  Kies werkt op mijn laptop niet (heeft wel windows 8 consumer preview). Ik hoop dat er ook daadwerkelijk een update komt via OTA

  • Jeroen zegt

   Als je bij de reacties kijkt zegt hij dat hij een poolse versie heeft, en polen heeft vandaag wel de update ontvangen.

   Mijn S2 heeft nog geen update binnen (Kies zegt trouwens bij mij dat ik niet kan updaten. Dat zegt hij sinds ik mijn telefoon van 2.3.4 XEU naar 2.3.6 XEN heb geflashed, iemand een idee?)

  • Raymond zegt

   Reactie van de uploader:

   “yep maar komt denk ik omdat ik een poolse versie heb, heb deze een paar maanden geleden op internet besteld en toen kreeg ik een poolse versie”

   Dat verklaard het.

 9. Bas zegt

  Kies werkt niet met de W8 demo

  Vandaag heeft Kies het bij mij volgehouden jeeej
  Maar nog geen update , als ie er is krijg je een berichtje sowieso.

 10. steef zegt

  Las net een bericht dat de volgende lichting landen weer op 19 maart is……
  Heb de XXLPQ al geprobeerd maar ik hou het bij CM9 want de officiele update brengt weinig nieuws uiteindelijk….

 11. khan zegt

  If you weren’t lucky enough to be part of the initial roll-out of Ice Cream Sandwich updates for the Samsung Galaxy S II, then you shouldn’t have too long to wait. The long-awaited update started pushing out to Galaxy S II owners in Poland, Hungary, Sweden, and Korea this morning, and more European countries should start to see it from next Monday, March 19.

  The news comes from Samsung by way of British tech site Pocket-Lint​, and the good news for anyone in the UK is that it’ll apparently be a part of this second wave of countries. Of course, if you’re not afraid to tinker with your device, you could always just change your CSC code and update through ODIN. (If you don’t know what any of that means, it’s probably just best to wait for the OTA.)

 12. angh zegt

  we wachten het af … hoop het meest dat het reboot probleem verholpen is !!!
  Wat ik er van gezien heb is het verder niet echt een opzienbaarende update …

  En een soort van game centre zoals onze vrienden van apple dat hebben … (dan restore je iig je game data)

  @ jimsky,
  Al je data gegevens op je foon, maar wel is het aan te raden van je belangrijke gegevens een update te maken met kies.

 13. RezaNL zegt

  Goed nieuws. Via reguliere weg is mijn S2 T-mobile nu een bestand van 216 mb downloaden voor een update. Gezien de bestandgrootte ga ik er vanuit dat 4.0 is.

  • Klees zegt

   Ik kreeg gisteravond ook bericht via Kies dat er een nieuwe firmware beschikbaar was (de LPQ-update). Downloaden en installeren. Alles ging goed, tot mijn S2 in downloadmode ging; Kies gaf aan dat hij het toestel niet meer kon benaderen en mijn S2 bleef in downloadmode (heb Windows7 64 bit en leek heel even melding te verschijnen over nieuwe USB-driver, maar die verdween heel(/te) snel weer). Kies probeerde vervolgens een recovery terug te zetten, maar ook dit lukte niet. Nu zit ik met een toestel waar ik niets meer mee kan. Vanmiddag maar even bij T-mobile langs…
   Jammer, had me een beetje verheugd even met ICS te kunnen stoeien.

  • stefan zegt

   En? 4.0?
   pfff, de hele avond (en vorige dagen) wachten…
   Aan de NL te zien in jouw naam, is de update al in Nederland geraakt…
   Hier nog niks in Belgie…. Zowel niets in KIES als OTA////

 14. Maikel zegt

  Reza, heb je een NL galaxy s2, of via polen gekocht? Via wat heb je dit geïnstalleerd? Via kies of ota. Heb juist ota gekeken en er is echter nog niets beschikbaar.

 15. Rick zegt

  Ik zie dat er mensen de update krijgen. ik kan hem zelf nog niet binnenhalen. welke providers hebben jullie allen? of hoort dat niet uit te maken?
  Kies werkt bij mij in iedere geval opeens niet meer…

  misschien is het handig als iedereen die de update heeft even vermeld hoe en wat?

  mvg Rick

 16. faried zegt

  als je je telefoon via ota update naar android 4.0, behoudt je dan je gegevens (media, apps, contacten etc.) ???

  mvg faried

 17. mitch zegt

  hello allen

  ik heb net ook even een update gedaan via odin ik stond verstelt dat die alle apps en gegevens automatisch terug zette

  als de originele update er komt zet ik heb weer terug dat ik heb kan updaten via kies

  via deze weg heb ik het gedownload http://bit.ly/wsBhs6

  hoop dat de originele snel uitkomt

 18. RezaNL zegt

  Ik heb gewoon een Nederlands toestel S2 T-mobile abonnement. Oktober gekocht via een Nederlandse online shop. Eerste update was 5mb (oudere versie). Uur later keek ik weer en was tot mijn verbazing weer een update beschikbaar.

 19. Michel zegt

  Waarom kunnen ze niet gewoon wereldwijd op hetzelfde moment uitbrengen… net als apple dat doet… ze willen toch zo graag op apple lijken? moet dan toch niet zo moeilijk zijn…

 20. stefan (be) zegt

  ben ook aan’t wachten… maar er gebeurt niet veel….
  Ik las dat in UK het voor de 19de zou zijn. Dus, ik vrees dat het hier daarom ook nog even kan duren…
  btw: ik zie hier posts die in de toekomst gebeuren? 😉
  dit is gepost om 13u46

 21. Xavier Wauters zegt

  Misschien domme vraag, maar wat is OTA, ik heb Kies opme pc staan, maar hij zegt dat ik de nieuwste firmware heb, dus wil ik wel weten wat OTA is, wie kan mij helpen?

  • stefan zegt

   OTA= Over The Air
   hetzelfde dus, maar ipv met Kies, “draadloos”…
   Zie wel dat je dan via wireless gaat, want via gsm (gprs) kan het duur uitvallen.
   om OTA te doen, ga naar Instellingen, Over het toestel, Software-update…

   • Xavier Wauters zegt

    Ahzo, dat is OTA, de laatste tijd kijk ik af en toe eens bij software-update, maar steeds niets, kom namelijk ook uit België, bedankt!

 22. bquick zegt

  Ik heb m vandaag geflashed via odin, daarvoor zat ik op checkrom revolution.

  Wat me opvalt is dat ICS veel mooier is, maar soms ongelofelijk traag. Ook krijg ik alleen whatsapp berichten binnen als ik in het programma zelf zit… Ach, misschien is de officiele update een stuk beter!

  • stefan zegt

   of je nu flashed met kies of odin, als je met de officiele rom werkt, is er dan verschil? Welke rom heb je geflashed?
   Als je de finale officiele rom flashed met odin, werkt dit dan nog met kies?

   • bquick zegt

    Ik heb dezelfde rom geflashed als die een paar posts hierboven wordt genoemd! En geen idee of kies nog werkt, aangezien ik dat programma sowieso nooit aan de praat heb gekregen.

 23. RezaNL zegt

  Ik ben al achter waarom ik OTA update 4.0 officieel heb kunnen downloaden. Heb mijn toestel eind vorig jaar gekocht gekocht bij belsimpel.nl. EUR 130 goedkoper dan bij T-mobile. Ik kon mij herinneren dat bij opstarten moest kloten met wijzigen van taal omdat standaard niet op Engels of Nederlands stond. Vermoedelijk heb ik dus een buitenlands toestel.

  Een aantal ervaringen:
  – Face unlock werkt geweldig goed en snel.
  – Browser ziet strakker uit, maar dubbelklik om een kolom vast te houden werkt niet. Erg irri.
  – Home button voor lopende APPS is super.
  – Gmail widget is super.
  – Werkt iets soepeler.

  Verwacht er verder niet te veel van, want dan zul je teleurgesteld raken. Dat komt omdat de s2 al een zeer goede mobiel is.

  • stefan zegt

   Home button voor lopende apps, is toch al lang? Heb dit altijd al geweten….
   Als ik op home button lang druk, zie ik een windows met recent gestarte apps, en een button met taakbeheer. Als ik dan op die button druk, zie ik de lopende apps.. Of bedoel je iets anders?
   Face unlock is nieuw blijkbaar, de browser strakker, … ik denk dat ik chrome zal installeren op ics, maar ok… dit is ook goed
   Gmail widget bestond ook, maar hopelijk is ie beter…
   Hoe zit het met de “instellingen” ? Om bijvoorbeeld niets automatisch te syncen, en dit manueel te starten (vb agenda, of contacten)… Is dit makkelijker nu?

 24. tamara zegt

  Bij mij draait de update op de pc, naar weet nog niet of ik hem al ga installeren op de mobiel, wil eerst weten of hij er beter op wordt, want terug gaan, gaat niet lukken.

 25. monica zegt

  ik heb de update 2.3.6 erop gezet maar gaat niet samen met micro cd-kaart. wachten op een nieuwe update en sd-kaart er even uit gehaald.

 26. kevin zegt

  ik vind dat samsung het slecht doet. eerst alle andere landen en nederland het laaste.
  doen gewoon net als apple in 1 keer alle landen een updaten werd hier boven ook al gezegt.
  ik heb zelf ook een galaxy s 2 met vodafone er op
  en android 2.3.5 en ik word helemaal gek van die roboots of me telefoon staat uit!!!
  ik vind dit WAARDELOOS.
  samsung krijg hier geen plus punten voor.
  ik koop als me abbo af gelopen is mooi een iphone stukken beter.
  apple heeft het teminste voor elkaar.

  groeten uit friesland

 27. Tijn zegt

  Sinds de update naar android 4 is de mogelijkheid om een screenshot te maken door het indrukken van de home toets en de powertoets verdwenen…
  Jammer!

 28. Jetty zegt

  M’n tel is automatisch naar een update gegaan maar het duurt nu al bijna 3 uur. Ik zie geen beweging in. er staat don’t turn off target. Hoelang nog????

 29. kim zegt

  dag, mensen

  WAT GEBEURT ER ALS JE DOWN KNOPJE EN POWER KNOP EN DIE ANDER KNOP INGEDRUKT HOUD EN DAARNA VOOR VOLGENDE VOLUME HOOG KNOP DRUKT ???

  EN AL WAT BEKEND WANNEER DE OFFICIELE UPDATE IN NEDERLAND IS ?

 30. tamara zegt

  Net nog gekeken op mijn laptop, maar daar niets. Wel op mijn gewone pc vorige week binnen gekregen, maar de hardware van mijn mobiel wordt niet herkend op de gewone pc, dus ben zeer gefrustreerd.

 31. tamara zegt

  Ja, is de 4.0 vind het ook allemaal maar vaag, je zou denken dat de laptop hem ook binnen zou halen. En baal er van, want de Gio en de Ace ziet ie wel het hardware, maar net dit toestel niet en op de laptop weer wel.

 32. Patrick Vande Weyer zegt

  Beste Samsung S2 collega’s.
  Was de update 4.0 niet beschikbaar op/vanaf 19 maart?? Tot op heden geen update via mijn S2 (instellingen) en ook niet via Kies. Toch hier niet in België !! Heeft er iemand meer info .Alvast bedankt

 33. erik zegt

  msung Belgium heeft aan de kratnt de staandard laten weten dat belgie ten vroegste over 2 maanden misschien update krijgt. Dit bewijst voor mij dat samsung met de updates bewust selectief omgaat en het overgrote deel die toch ics will zo will dwingen een galaxy s3 waarvan productie inmiddels is begonnen te kopen. Met de.vooruitzichten van updates betekent dat als je nu een ics toestel koopt en aan samsung toegeeft je waarschijnlijk dit jaar bij de komst van jelly bean weer moet veranderen van toeatel. Precies alsof wij zomaar hetgeld uit een putje te scheppen hebben.

 34. Rens zegt

  Als dit het geval mocht zijn dan ga ik echt niet langer wachten. Ik gooi er gewoon een stabiele ICS CM9 mod erop. Ik had gehoopt dat het origineel kon maar customer service is een schaars goed vandaag bij samsung. miljoenen klanten aan het lijntje houden, wat een onzin.

 35. Patrick Vande Weyer zegt

  Collega’s Samsung S2,
  Dit wil zeggen dat wij Belgen die evenveel betaald hebben voor dit toestel als in andere landen (549€), niet dezelfde rechten krijgen van Samsung. Ons geld is wel goed voor de aankoop, maar niet goed genoeg voor een snelle update? Dit vind ik wel een beetje schandalig. Kan er mij iemand zeggen op welke site ik de update kan gaan ophalen? liefst met een Nederlandse taal. Men spreekt altijd over kies, is de kies dat ik op mijn PC heb enkel dan voor Belgische users?
  Bedankt voor de hulp en de antwoorden?

 36. erik zegt

  Based on reports from our readers, the official ICS update for Samsung Galaxy S2 has hit so far South Korea, Hungary, Poland, UK, Sweden, Denmark, Finland, Nepal, Philippine, Canada, Brazil, Estonia, Cyprus, Turkey, and probably some other regions. With many countries and many million owners of the phone that have yet to receive ICS update, we find it rather surprising that Samsung has decided to release the kernel source code so early in the game. If we had to guess, it is likely that the company is trying to push carriers to roll out the update faster.

 37. erik zegt

  Als hij vandaag niet uit komt ga ik hem flashen. Of hoe heet dat is dit trouwens schadelijk voor originele software of hoe werkt het

  • Patrick Vande Weyer zegt

   Beste Erik,
   Bedankt voor jou info. Ik ga nog eventjes wachten, en volgende week ga ik mijn S2 updaten via welke weg ook.
   Patrick

 38. Dave zegt

  Trouwens, die Twitter van Samsung NL zegt ook constant hetzelfde: “Wij weten de exacte datum van de uitrol nog niet ,zodra we dit weten zullen we het melden”. Lekkere communicatie daar bij Samsung.

 39. Erik zegt

  Ik heb nu al een week of zo XXLPQ erop staan, gedownload van XDA (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278) en geroot op de volgende manier (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1501719).

  Hij voelt inderdaad iets soepeler aan. Sommige settings zijn een beetje verstopt.
  * zo moet je nu via settings/wireless and networks/More/USB utilities gaan om je telefoon als opslag device aan te sluiten. Standaard heeft hij een of andere multi-media functie waarmee je alleen je media kan zien, maar die werkt in feite niet want is veel te langzaam.
  * de effecten vind ik tergend langzaam, maar die kan je instellen via een onverwachte plek, n.l. via Settings/Developer Options en dan Window animation mode en Transition Animation mode. Dit is ook de plek waar je “Force GPU Rendering” kan vinden.

  De battery life is gelukkig wel goed. Ik merk eigenlijk geen verschil en nog geen rare dingen gezien zoals wake locks.

  Ook opmerkelijk is dat het voor de eerste keer opstarten van Contacts en Phone veel langer duurt dan voorheen. Daarna gaat het wel snel.

  Al met al wel een klein beetje verbetering omdat de UI ietsje soepeler loopt, maar voor wat betreft USB gebruik en settings voor effecten (die bij Display horen m.i. en niet bij Developer options) hebben ze het een beetje vernaggeld.

  De battery life hou ik in de gaten. Al met al een marginale verbetering als de battery life goed blijft. Ik vraag me wel af waar nu al die ophef over geweest is.

 40. erik zegt

  Np patrick . Heb hem gisteren geflashed ging heel makkelijk zo klaar en heerlijk alles werkt net iets beter en mooier , face lock leuk maar meer niet denk niet dat veel mensen hem gaan blijven gebruiken , internet explorer is iets mooier en makelijker , en verder nog aan het kijken en proberen

 41. erik zegt

  Zie net dat de opslag informatie is uit gebreid je
  Je kunt nu alles zien hoeveel mb apps intotaal
  is en games op de telefoon heeel handig

 42. zegt

  Hallo mensen ik heb gisteren mijn s2 geroot mijn kernel is GINGERBREAD.XWKJ3 nu is mijn vraag hoe moet ik verder updaten naar ICS 4.0.3?

  Ik heb odin gebruikt om te rooten met de CF-root kernel XWKJ3.

  Moet ik nu een xwkj3 ICS of kan ik gewoon die van erik gebruiken namelijk de XXLPQ

 43. Henk Bal zegt

  Hey ik heb androis 4.01 nu een week op mijn s2….. en geen reboots meer 🙂 dit is wel een beta versie, ik wacht vol spanning op de officieele voor belgie grts

 44. Tom zegt

  Jonge, jonge wat een zeurpieten. Precies een stelletje kinderen die misnoegd zijn omdat de sint niets in hun schoentje heeft gestopt. Werkt jullie telefoon dan niet meer zonder de ICS?
  En het argument over de spontane reboots… installeer gewoon die load monitor and problem solved!

 45. tinus zegt

  zeg tom… het gaat erom dat ze hun belofte niet nakomen…
  ik voel me ook aardig in m’n bek gescheten… tuurlijk,foontje doet t prima zonder ICS
  MAAAR als ik jou 100 eurie beloof en t elke keer uitstel om JOU die 100 te geven dan baal je toch ook… Dus niet zo tof doen met “precies ’n stelletje kinderen bla bla bla…”

  SAMSUNG moet z’n belofte nakome . PUNT!!!>>>
  voila menneke, t is gedoan he…

 46. Natas zegt

  Hoi,

  zijn er ook mensen die de s2 van KPN hebben? Ik heb vandaag nog gekeken via de telefoon zelf en ingelogd bij Kies. Maar hij geeft niets over een update aan. Ik heb de s2 nog maar een goede week in mijn bezit, maar heb wel een beetje last van het reboot probleem..
  Weet iemand hier meer over of een goede oplossing?
  Bedankt!

Praat mee